Η Διεθνής των τοκογλύφων πιέζει και διαβουκολεί τις εθνικές κυβερνήσεις. Τραπεζίτες και λοιποί κερδοσκόποι στο εύκρατο κλίμα της άρχουσας παγκοσμιοποίησης προωθούν ελεγχόμενες κυβερνήσεις οι οποίες διαπλεκόμενες με τους ολιγάρχες εξασφαλίζουν την ασυδοσία αυτωνών για τη διαρπαγή του εθνικού πλούτου των λαών, ενώ υλοποιούν αποφάσεις αρεστές στα διεθνή κέντρα και παράκεντρα εξουσίας.
Με τη λεγόμενη «κρίση της τουλίπας» στην Ολλανδία (1636 – 37) εγκαινιάστηκε η μετάλλαξη της αγοράς φυσικών προϊόντων σε χρηματοπιστωτική αγορά – κατόρθωμα τότε των Ολλανδών ανθεμπόρων (Π. Ρουμελιώτη: Χρυσές τουλίπες, Λιβάνης). Αυτή η «χρηματοπιστωτική αγορά» των διεθνών αρπακτικών με την επί τα χείρω μετεξέλιξή της και τα όργανά της (κυβερνήσεις και οργανισμούς τύπου ΔΝΤ) ταλανίζουν τους λαούς. «Στυγνή ληστεία και κοινότητα της πίστωσης και της επιβολής ακριβώς όπως η Μαφία» χαρακτήρισε το ΔΝΤ ο Νόαμ Τσόμσκι (Συνέντευξη, ΒΗΜΑgazino 16/10/11).
Στην αναμέτρηση αυτή κερδίζει πάντως όποιος τολμά και συμπεριφέρεται με τσαμπουκά. Δεν χάνει οπωσδήποτε όποιος αντιστέκεται. Εξαφανίζεται όμως όποιος ενδίδει, παρεκτός αν κρίνεται απαραίτητος…
Η Ελλάς εκβιάζεται πεισμόνως για έτος στ΄ από επιβολής ΔΝΤ. Αλλά οι αντοχές των λαών μετρούν τη δύναμη του πολιτισμού τους. Δηλαδή του συλλογικού τους βίου, όπως οριοθετείται από τις αξίες ζωής που ενστερνίζονται. Στην Ελλάδα τα «αριστερόμετρα» εν ονόματι της «πολιτικής ορθότητας» φαντασιώνονται τώρα τετελεσμένες συνταγματικές αναθεωρήσεις («… χτίζουν ανώγεια και κατώγεια»), με τις οποίες καταργούν το άρθρο 3 παράγραφος 1 του Συντάγματος περί επικρατούσης Θρησκείας και 16 παράγραφος 2 που ορίζει στους σκοπούς της Παιδείας «…την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης» των Ελλήνων. Οι αναμορφωτές την «θρησκευτική» την έχουν εξοβελίσει a priori και την «εθνική» την μεταλλάσσουν σε …ιστορική (Δηλώσεις Λιάκου). Ο κ. Τσίπρας αν έχει φραγγέλιο ας το χρησιμοποιήσει επιτέλους!
Επιπολαιότητα και παιδαριώδεις σχεδιασμοί Δυτικών, και ταυτόχρονα νεοοθωμανικοί εκβιασμοί γιγαντώνουν το αποκαλούμενο προσφυγικό κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι τους να γονατίσουν την Ελλάδα.
Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό αναζωπυρώνεται εσχάτως η κινητικότητα για κλείσιμο του σκοπιανού. Το Αλβανοσλαβικό βορεινό προτεκτοράτο που προήχθη, ημών ερημοδικούντων, σε …κλειδούχο της Ευρώπης, πρέπει να αμειφθεί με ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς! Γι’ αυτό στην Ελλάδα πρέπει να ανατροφοδοτηθεί ο μηδέποτε άλλωστε εκλείψας ενδοτισμός. Ενδεικτικά το ΒΗΜΑ φιλοξένησε – με υπερπροβολή 2 δισέλιδες συνεντεύξεις, στις 07/02/16 του Γκρουέφσκι και την περασμένη Κυριακή του Ιβάνωφ, ενώ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (31/3/16) προέβη σε ολική επαναφορά του θέματος με άρθρο του Αθ. Έλλις, εγκυρότατου ερμηνευτή και διακινητή των αμερικανικών θέσεων.
Ο αρθρογράφος με τον βαρύγδουπο τίτλο «Σταματήστε τις ανοησίες με το θέμα της ονομασίας» αποφαίνεται ότι «κάθε νοήμων άνθρωπος αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρήση του όρου «Μακεδονία» (…). Τη στιγμή που η Διεθνής Κοινότητα δέχεται τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο Μάθιου Νίμιτς προτείνει το «Βόρεια Μακεδονία» και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη χρήση της «έναντι όλων», κάποιοι ανεγκέφαλοι Έλληνες αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας τους»!!! Ναι, αλλά εσείς κύριε αδειάζετε εαυτούς συζητώντας για το εύρος εφαρμογής…δεν το καταλαβαίνετε;
Ξεκαθαρίζουμε:
α) Σύνθετη ονομασία με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγά του, τυχόν καθιερούμενη, θα είναι στιγμιαίας χρήσεως. Την επομένη το σκοπιανό κοινοβούλιο θα πει ότι αποβάλλεται το όποιο συνθετικό. Αυτοί επομένως που μιλούν για σύνθετη είναι πλανώντες και πλανώμενοι.
β) Οι πολίτες των Σκοπίων, σλάβοι ή αλβανοί, ασφαλώς έχουν την δική τους ιστορία, σεβαστή από μας αλλά αυτή η ιστορία τους δεν έχει καμία συγγένεια με τους Μακεδόνες και την Μακεδονία που υπήρξαν αρχαιόθεν μόνον Έλληνες: «Αυτός τε Έλλην γένος ειμί τωρχαίον» διακηρύσσει το 479 π.Χ. Αλέξανδρος ο Α΄ (Ηρόδοτος Θ΄, 45, 2).
Το σκοπιανό καθεστώς επιδίδεται μετά ζήλου στην «κατασκευή προγόνων» και σφετερίζεται την ελληνική ιστορία για να εξαρχαϊσθεί. Ψάχνει αριστοκρατική κληρονομιά…
γ) «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και μαζί του ταυτίστηκε απολύτως ο Ανδρέας Παπανδρέου.
δ) Ο Νίμιτς με τι κύρος πηγαινοέρχεται ασκόπως 20 χρόνια παριστάνοντας τον μεσολαβητή;
Τελεία και παύλα: Αντί για τα διάφορα φληναφήματα να σοβαρευτούν οι ιθύνοντες και να προχωρήσουν σε:
- Καταγγελία της Ενδιάμεσης
- Μετωπική αντεπίθεση και αποκάλυψη του αλυτρωτισμού των Σκοπίων (αποδεικτικά αναρίθμητα)
- Ανάκληση της πρότασης για «σύνθετη με γεωγραφικό» ως πολιτικά αφελούς και εθνικά επικίνδυνης
- Επαναφορά στην αφετηρία: «όνομα χωρίς το Μακεδονία ή παράγωγα».
Πάντως τα Σκόπια δεν θα γίνουν ποτέ Μακεδονία και αν όλος ο πλανήτης τα ονομάσει έτσι, εφόσον δεν τα ονομάσουμε εμείς.
Από το στόμα μας και στου Θεού τ’ αυτί…
9 comments
Σοφό:
“Πάντως τα Σκόπια δεν θα γίνουν ποτέ Μακεδονία και αν όλος ο πλανήτης τα ονομάσει έτσι, εφόσον δεν τα ονομάσουμε εμείς.”
Η Μακεδονία σαν την Κωνσταντινούπολη. Όλος ο κόσμος Ινσταμπούλ ας τη λέει, για μας όμως θα είναι πάντα η Κωνσταντινούπολη.
@ leon11gr
Η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους Οθωμανούς το 1453. Οι Οθωμανοί μετέτρεψαν το όνομά της στη γλώσσα τους. Δεν είπαν ποτέ ότι αυτοί δημιούργησαν το Βυζάντιο και έκτισαν την
Άγια Σοφιά.
Οι Έλληνες ελευθέρωσαν την Μακεδονία από τους Τούρκους και μετά από του Βούλγαρους. Έχυσαν το αίμα τους στα χώματά της για να το πραγματοποιήσουν. Τότε δεν υπήρχαν οι Σκοπιανοί.
Δημιουργήθηκαν από τον Στάλιν και τον Τίτο με το ΚΚΕ σύμφωνο σ’ αυτή την απάτη. Δημιούργησαν νέα γλώσσα (από τη Βουλγαρική), νέα “ιστορία”, νέα εκκλησία, εφηύραν νέα εθνικότητα. Και διεκδικούν να ‘ελευθερώσουν’ την Ελληνική Μακεδονία. Θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη.
@ leon11gr
Μάθε την ιστορία σου αν είσαι Έλληνας!
προς Άγγελο Θέμελη
συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Απλώς το ανάφερα ως αντεπιχείρημα σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι αφού όλος ο κόσμος αποκαλεί τα Σκόπια ως “Μακεδονία”, ότι κάποτε θα πρέπει να το αποδεχτούμε κι εμείς.Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ Κων/πόλεως και Μακεδονίας
@ leon11gr
Συγνώμη!
Δεν διάβασα σωστά το σχόλιο σας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ (1943-1998) – περί ελληνικών θέσεων και διεθνούς δικαίου
“Η ελληνική πλευρά συχνότατα θεώρησε και θεωρεί ως αδιανόητο ότι οι άλλοι μπορούν να έχουν (ειλικρινά ή όχι) διαφορετική αντίληψη για το τι είναι δίκαιο· επίσης δυσκολευόταν και δυσκολεύεται να συμφιλιωθεί με τη σκέψη ότι οι άλλοι δεν παίρνουν πάντα τοις μετρητοίς τους ισχυρισμούς της κι ότι χρησιμοποιούν και άλλες πηγές πληροφοριών ή ακούνε και άλλες απόψεις. Εκείνο όμως πού προ παντός αρνείται να κατανοήσει σε μόνιμη βάση η ελληνική πλευρά, καθώς έχει αυτοπαγιδευθεί στις υπεραναπληρώσεις των ηθικολογικών άλλοθι, είναι ότι κάθε ισχυρισμός και κάθε διεκδίκηση μετρούν μόνο τόσο, όσο και η εθνική οντότητα πού στέκει πίσω τους. Όποιος λ.χ. μονίμως επαιτεί δάνεια και επιδοτήσεις για να χρηματοδοτήσει την οκνηρία και την οργανωτική του ανικανότητα δεν μπορεί να περιμένει ότι θα εντυπωσιάσει ποτέ κανέναν με τα υπόλοιπα «δίκαιά» του. Ούτε μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα ληφθεί ποτέ σοβαρά υπ’ όψιν μέσα στο διεθνές πολιτικό παιγνίδι, αν δεν έχει κατανοήσει, και αν δεν συμπεριφέρεται έχοντας κατανοήσει, ότι, πίσω και πέρα από τις μη δεσμευτικές διακηρύξεις αρχών ή τις αόριστες φιλοφρονήσεις, τις φιλίες ή τις έχθρες τις δημιουργεί και τις παγιώνει η σύμπτωση ή η απόκλιση των συμφερόντων. Όμως στη βάση αυτή μπορεί να κινηθεί μόνον όποιος έχει την υλική δυνατότητα να προσφέρει τόσα, όσα ζητά ως αντάλλαγμα. Με άλλα λόγια: οι κινήσεις στο πολιτικό-διπλωματικό πεδίο αποδίδουν όχι ανάλογα με το «δίκαιο», το οποίο άλλωστε η κάθε πλευρά ορίζει για λογαριασμό της, αλλά ανάλογα με το ιστορικό και κοινωνικό βάρος των αντίστοιχων συλλογικών υποκειμένων, το οποίο όλοι αποτιμούν κατά μέσον όρο παρόμοια, όπως γίνεται και με τα εμπορεύματα στην αγορά.”
Ἀρκετά μὲ τὸ δούλεμα, νομίζω. «Ὑπεραναπλήρωση ἠθικολογικοῦ ἄλλοθι» τὸ λέει, κομψά, ὁ Κονδύλης. Δὲν μποροῦμε νὰ περιμένουμε κανέναν νὰ τείνῃ εὐήκοον οὖς, ὅσο ἐπιμένουμε στὶς μπαροῦφες γιὰ τοὺς «τοκογλύφους», ἐνῶ ὑπονομεύουμε κάθε προσπάθεια ἀνατάξεως τῆς χώρας. Ἡ πατριδοκαπηλεία, μάλιστα, οἱ μαξιμαλιστικές θέσεις, εἶναι ἐκεῖνο πού συμφέρει στοὺς ἐχθροὺς τῆς Ἐλλάδος. Καὶ ὁ ἐπιδεικνυόμενος μετὰ ζήλου φωνασκὸς πατριωτισμὸς εἶναι κίβδηλος, ἂν ὄχι προδοτικός.
Δεν νομίζω ότι μας συμφέρει , κύριε Παπαθεμελή , να καταγγείλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ . Δεν θα έχουμε τότε καμμία διεθνή βάση διαπραγμάτευσης, ιδίως τώρα που η Χώρα μας ευρίσκεται σε μεγάλη δημοσιονομική και γεωπολιτική πίεση .
Νομίζω , επίσης , ότι δεν αρκεί να λέγουμε , να γράφουμε και να διακηρύσσουμε ότι δεν
αποδεχόμεθα την ονομασία “Μακεδονία” , ή μόνη είτε με επιθετικό/επιρρηματικό προσδιορισμό (Νέα , Βόρεια , Άνω κλπ).
Εφ΄όσον δεν έχουμε ή δεν μπορούμε εμείς να προτείνουμε μία εύλογη και ,κατ΄αρχήν, αποδεκτή από εμάς και την διεθνή κοινότητα ονομασία γιά το κρατίδιο των ψευτομακεδόνων των Σκοπίων , οι όποιες αντιρρήσεις , αρνήσεις ή απειλές μας δεν ηχούν ούτε λαμβάνονται σοβαρά υπ΄όψη από κανέναν !
Θα μπορούσαμε λ.χ. να αρχίσουμε να τους αποκαλούμε Αλβανοσλάβους και την πατρίδα τους
Αλβανοσλαβία που , μεταξύ άλλων , χαρακτηρίζει και τον τρόπο με τον οποίον αυτοί συγκροτούνται σε κράτος (φυλετικά, εθνικά, γλωσσικά, ιστορικά, πολιτισμικά). Μία άλλη πιθανώς αποδεκτή ονομασία θα ήταν “Νεοσλαβία” . Φυσικά , θα μπορούσαν να προταθούν και
άλλες ονομασίες και διερωτώμαι γιατί επί τόσα χρόνια δεν το έχουμε κάνει και περιμένουμε
να το κάνουν οι άλλοι (ποιοί άλλοι 😉 γιά εμάς αντί εμείς γιά τους εαυτούς μας, δηλαδή γιά την Ελλάδα και την Μακεδονία μας.
Αν μετά ταύτα, οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι απόγονοι των βασιλέων Φιλίππου και Μεγ. Αλεξάνδρου, των φιλοσόφων Λευκίππου και Δημοκρίτου , αν αισθάνονται προσβεβλημένοι που δεν ομιλούν την ελληνική γλώσσα των προγόνων των, τότε είναι Έλληνες και γι αυτό εμείς τους διεκδικούμε !
Η περιοχή λεγόταν Vardarska και οι κάτοικοί της είναι “Σλαβανάκατοι” όπως πολύ σωστά τους έχει αποκαλέσει ο Ίων Δραγούμης από το 1899. Δεν υπάρχει λόγος να παιδευόμαστε να βρούμε άλλο όνομα για τους Σκοπιανούς.
Κάνετε μεγάλο λάθος, κύριε Βάρδα. Η καθ’ όλα ατυχής “ενδιάμεση συμφωνία” προέκυψε επειδή εγκατελήφθη η αρχική γραμμή τού 1992 “ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγό του”. Κανείς λόγος δεν υπάρχει να διαπραγματευόμεθα με το μόρφωμα των Σκοπίων, διότι εμείς δεν έχομε τίποτε προς διαπραγμάτευση. Ούτε μέσω ΟΗΕ, ούτε χωρίς αυτόν, ή οποιονδήποτε άλλο.
Ούτε ασφαλώς θα γίνομε εμείς νονοί των Σκοπίων (από πού κι ως πού; ). Η Ελλάδα δεν προτείνει ονόματα, απλώς (έπρεπε να) αρνείται να δεχτεί όνομα (Μακεδονία ή παράγωγό του), το οποίο αργότερα θα τής δημιουργήσει προβλήματα.
Τι δεν καταλαβαίνετε;