Sunday 6 October 2024
Αντίβαρο
Δράση Κώστας Ζουράρις Μακεδονία Σκοπιανό

Ζουράρις: «γιατί δεν αποσύρω εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση». Απαντούμε: «δεν μας πείθετε κύριε Ζουράρι».

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Φίλος μεν Ζουράρις, φιλτάτη δε η Μακεδονία.

Εχθές, ζητούσαμε από τον Ζουράρι να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση με σκοπό να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Ήδη του έχουν σταλθεί δεκάδες φάκελοι με το σχετικό βίντεο από τις δηλώσεις του «όταν παραχωρείς όνομα, παραχωρείς έδαφος». (Δείτε στο τέλος αυτού του άρθρου)

Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου επικοινώνησε με τον Κώστα Ζουράρι τηλεφωνικά σήμερα. Αντιγράφω από τον τοίχο του την απάντησή του.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Σήμερα, στις 11:30πμ κάλεσα τον κ. Ζουράρι στο τηλέφωνό του και μιλήσαμε για περίπου μισή ώρα. Ήταν η πρώτη φορά που μιλούσα μαζί του και του ΖΗΤΗΣΑ να κάνει ότι μπορεί ώστε να ΑΚΥΡΩΘΕΙ η ΣΥΜΦΩΝΙΑ των ΠΡΕΣΠΩΝ.

Ο κ. Ζουράρις μου είπε ότι δεν ανήκει στους ΑΝΕΛ και από τον Ιανουάριο του 2015 είναι ανεξάρτητος βουλευτής. Έχει την ιδιότητα του Ισόβιου Γενικού Γραμματέα της Πυρίκαυστης Ελλάδος (παλιά ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη) και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ αφού δεν ανήκει σε αυτούς, απλά συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ και υπερψηφίζει όσους νόμους θεωρεί σωστούς. Επίσης μου είπε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επειδή αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ για τους εξής δύο λόγους:
1. Η ΝΔ έκανε ήδη μία πρόταση μομφής και ΔΕΝ μπορεί να κάνει άλλη πριν παρέλθουν έξι μήνες.
2. Εάν η ίδια η κυβέρνηση θέσει θέμα εμπιστοσύνης στην Βουλή και χάσει την δεδηλωμένη, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει διερευνητικές εντολές όπως προβλέπει το Σύνταγμα και τελικά το ΠΟΤΑΜΙ θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα σχηματίσουν κυβέρνηση.

Ο κ. Ζουράρις θεωρεί ότι η καλύτερη λύση, προκειμένου να ΑΚΥΡΩΘΕΙ η ΣΥΜΦΩΝΙΑ των ΠΡΕΣΠΩΝ, είναι να ΣΥΛΛΕΧΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ώστε να απαιτήσουμε να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Σε αυτά τα πλαίσια ο κ. Ζουράρις ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ σε όλη την Ελλάδα έχοντας επαφές με Μητροπολίτες, Ιερείς, Δημάρχους, Επιστημονικά Σωματεία, Δικηγορικούς Συλλόγους κλπ για την δημιουργία πολλών Πανελλήνιων Επιτροπών με στόχο την μαζική συλλογή υπογραφών οι οποίες θα έχουν ως στόχο την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Πηγή

 

Η δομή της απάντησης του Ζουράρι ήταν η εξής:

  • Δεν του ζητείται να παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ. Του ζητείται να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.
  • Λέει ΠΡΩΤΟΝ, ότι δεν θα το κάνει επειδή αυτό δεν θα προκαλέσει εκλογές.
  • Λέει ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ότι δεν θα προκαλέσει εκλογές επειδή η ΝΔ έκανε ήδη πρόταση δυσπιστίας (όχι μομφής) και δεν μπορεί να κάνει άλλη πριν παρέλθει εξάμηνο
  • Λέει ΤΡΙΤΟΝ ότι εάν η κυβέρνηση θέσει η ίδια θέμα εμπιστοσύνης και δεν την λάβει, τότε ο ΠτΔ θα δώσει διερευνητικές εντολές για κυβέρνηση από την ίδια Βουλή
  • Λέει ΤΕΤΑΡΤΟΝ ότι στην περίπτωση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με το Ποτάμι και έτσι θα σχηματιστεί κυβέρνηση κανονικά.
  • Λέει ΠΕΜΠΤΟΝ, ότι προκειμένου να ακυρωθεί η Συμφωνία την Πρεσπών πρέπει να συλλεχθούν υπογραφές κάτω από το αίτημα του Δημοψηφίσματος.
  • Λέει ΕΚΤΟΝ, ότι προς αυτόν τον σκοπό προσπαθεί να στήσει επιτροπές σε επαφές του με Μητροπολίτες, ιερείς, Δημάρχους, σωματεία, συλλόγους κλπ κλπ.

Απαντώ σε όλα τα σημεία ένα προς ένα

Πρώτον. Ναι, αν το κάνει μόνο αυτός, δεν θα προκηρυχθούν εκλογές. Το αν θα προκηρυχθούν εκλογές δεν είναι ο λόγος για να το κάνει. Ο λόγος για να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση είναι να ευθυγραμμιστούν οι απόψεις του με τις πράξεις του. Πρόκειται για ζήτημα ιεράρχησης προτεραιοτήτων. Εφόσον πράγματι είναι για τον Ζουράρι ύψιστο θέμα να ακυρωθεί αυτή η συμφωνία, τότε δεν θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει αν η πράξη του θα έχει αποτέλεσμα, αλλά αν η πράξη του είναι συνειδησιακά ορθή. Αν καταφέρει και έχει αποτέλεσμα, ακόμα καλύτερα. Η απάντησή του λοιπόν, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ότι αυτό αποτελεί ύψιστο ζήτημα για τον ίδιο. Για το αν θα προκαλέσει εκλογές θα τα  δούμε στο (2) και στο (3).

ΔΕΥΤΕΡΟΝ.  Πρόταση δυσπιστίας (και όχι μομφής) πράγματι δεν μπορεί να ξαναγίνει πριν παρέλθει εξάμηνο. Όμως η κυβέρνηση δεν πέφτει μόνο από πρόταση δυσπιστίας. Για την ακρίβεια, ποτέ δεν έπεσε κυβέρνηση από πρόταση δυσπιστίας. Κακώς μας την θύμισε την πρόταση δυσπιστίας όμως διότι ΔΕΝ την υποστήριξε τότε! Έστω ότι δεχόμαστε το επιχείρημα ότι τώρα δεν μπορεί να γίνει νέα πρόταση μετά από εξάνημο. Όταν έγινε η πρόταση δυσπιστίας ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ πριν την Συμφωνία των Πρεσπών, με ποιο σκεπτικό ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕ; Τότε θα προλάβαινε και τη Συμφωνία την ίδια. Όχι την ακύρωσή της, αλλά πριν καν υπογραφεί! Πάλι λοιπόν δεν μας πείθει ότι αυτό είναι το ύψιστο θέμα για τον Ζουράρι.

ΤΡΙΤΟΝ. Συνεχίζω το ίδιο σκεπτικό. Δεν χρειάζεται ΟΥΤΕ να θέσει η ίδια η κυβέρνηση θέμα εμπιστοσύνης. Σήμερα, η στήριξη της κυβέρνησης υφίσταται από 152 βουλευτές. Εφόσον αυτός ο αριθμός υποχωρήσει, και ο ΠτΔ κρίνει ότι η κυβέρνηση έχασε την δεδηλωμένη, τότε πράγματι θα δώσει διερευνητικές εντολές για νέα κυβέρνηση. Αφ’ ενός ισχύει το σημείο (1), δηλαδή η πράξη είναι ανεξάρτητη από το αποτέλεσμα, αλλά μόνο συνειδησιακή, αφ’ ετέρου έχει χαθεί στην πορεία η εστίαση του επιχειρήματος. Στόχος της απόσυρσης της εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να προκηρυχθούν εκλογές. ΔΕΝ είναι αυτός ο στόχος. Ο στόχος είναι να ανατραπεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Ας μείνει και η ίδια κυβέρνηση. Εάν, με την απόσυρση εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη για αυτό το θέμα, τότε είτε υπάρξει καινούργια, είτε γίνουν εκλογές, η συμφωνία αυτή ακυρώνεται. Η επόμενη κυβέρνηση, είτε από τον ίδιο πρωθυπουργό, είτε από την ίδια Βουλή, είτε μετά από εκλογές, δεν θα δεσμεύεται από τη Συμφωνία αυτή. Στην ακραία περίπτωση, θα πρέπει να το επανεξετάσει. Αλλά δεν θα δεσμεύεται από αυτήν. Η Συμφωνία θα έχει ακυρωθεί de facto.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Επανάληψη των ανωτέρω: η πράξη και το αποτέλεσμα είναι ανεξάρτητα. Ας κάνει το χρέος του και ας βρεθούν άλλοι να το στηρίξουν. Το επιχείρημα ότι «στηρίζω την κυβέρνηση σε κάτι με το οποίο διαφωνώ τόσο έντοντα και το θεωρώ υψίστης σημασία, επειδή ακόμα και αν αποσύρω την στήριξή μου θα βρεθεί κάποιος άλλος να το κάνει», το μόνο που πετυχαίνει είναι να κρατιέται στην εξουσία ο ίδιος ως κυβερνητικός βουλευτής.

ΠΕΜΠΤΟΝ. Έγιναν πολλές συλλογές υπογραφών. Μαζεύτηκαν ΠΟΛΛΕΣ εκατοντάδες χιλιάδες από τις Παμμακεδονικές μέσα σε περίοδο 4 μηνών. Πόσες υπογραφές μπορούν να μαζευτούν και σε πόση χρονική διάρκεια; Ο Χριστόδουλος μάζεψε 3 εκατομμύρια μέσα σε 10 μήνες με παρόμοιο αίτημα (να διενεργηθεί δημοψήφισμα) και η κυβέρνηση τότε αρνήθηκε καν να τις παραλάβει, ενώ ο ΠτΔ που τον δέχτηκε, τις πέταξε στα σκουπίδια αμέσως αφού τελείωσε η συνάντηση. Δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος αυτός να ζητάς δημοψήφισμα. Επιπλέον, η Συμφωνία των Πρεσπών ΔΕΝ προβλέπει δημοψήφισμα για την Ελλάδα. Μόνο για τα Σκόπια. Εφόσον ο στόχος μας είναι να ανατραπεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ανατρέπεται και το περιεχόμενο, και δεν υπάρχει συμφωνία για να πάει σε δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση, την οποία στήριξε ο κ. Ζουράρις στη Βουλή μία ημέρα πριν την Συμφωνία, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πάει σε δημοψήφισμα στην Συμφωνία αυτήν. Άρα τώρα δεν μπορεί να ζητάει ο ίδιος δημοψήφισμα. Ας το ζητούσε ΠΡΙΝ με κάποιον τρόπο. Ένας από αυτούς ήταν να στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας. Δεν το έκανε. Και 3 εκατομμύρια υπογραφές να μαζευτούν, η κυβέρνηση δεν θα κάνει δημοψήφισμα. Δεν πείθει ότι αυτό είναι ύψιστο θέμα για τον ίδιο.

ΕΚΤΟΝ. Προβαίνει σε κινήσεις. Δεν γνωρίζουμε σε τι κινήσεις προβαίνει για συλλογή υπογραφών. Ας π ροβαίνει σε όποιες κινήσεις θέλει. Επειδή, όπως εξήγησα στο πέμπτο σημείο, οι κινήσεις αυτές είναι άσκοπες και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ πιθανότητα επιτυχίας (δηλαδή διενέργειας δημοψηφίσματος), επιμένουμε να του ζητάμε την μόνη κίνηση που έχει ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ελπίδα επιτυχίας. Να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. Τώρα αμέσως. Με μία απλή επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής. Τότε, η κυβερνητική πλειοψηφία θα πέσει στους 151 βουλευτές και θα αρκεί ένας ακόμη, ώστε να πέσει στους 150 και αν δημιουργηθεί ζήτημα δεδηλωμένης.

Είναι ο μόνος δρόμος κύριε Ζουράρι, εάν πράγματι το ζήτημα της Μακεδονίας είναι για σας ύψιστο θέμα.

Σε άλλη περίπτωση θα είναι σαν να υπογράψατε ΕΣΕΙΣ την επαίσχυντη αυτή Συμφωνία.

Δεν μας πείθετε κύριε Ζουράρι.

Συνεχίζουμε να καλούμε τους αναγνώστες μας να στέλνουν στον Ζουράρι το παρακάτω υλικό, ώστε να συνετιστεί. Αν κάποιος θέλει να συμπεριλάβει και ιδέες από τα παραπάνω, ας το κάνει και αυτό με επιπλέον επιστολή.

============= ================

Αν έμειναν δυο δράμια φιλότιμου στον Κώστα Ζουράρι, τότε αυτός θα είναι ένας από τους δύο που πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούν και να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, ώστε να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

8 απλά βήματα:

1. Μπαίνεις στο YouTube εδώ και βλέπεις το πολύ σύντομο βίντεο 2 λεπτών.

2. Μπαίνεις στην εξής διεύθυνση

https://y2mate.com 

Και αντιγράφεις την διεύθυνση του βίντεο στο βήμα 1. (https://youtu.be/tO-71JISvYc)

3. Πατάς download και κατεβάζεις το βίντεο στον υπολογιστή σου.

4. Αγοράζεις ένα άδειο cd και αντιγράφεις το βίντεο στο cd.

5. Αγοράζεις έναν φάκελο και βάζεις παραλήπτη τον εξής

Βουλευτή Κώστα Ζουράρι
Αθήνα,
Βουλής 4, Τ.Κ. 10562

6. Μέσα στο φάκελο βάζεις το cd και ένα χαρτί με την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Ζουράρι,

Σας θυμίζω μια παλιά σας δήλωση. Παρακαλώ δείτε το βίντεο του cd. Ξεκινάει με την φράση σας: “Οποίος παραχωρεί όνομα, παραχωρεί έδαφος.”

Σας ζητώ να αποσύρετε αμέσως την στήριξή σας στην κυβέρνηση, ώστε να αποτραπεί η παραχώρηση ονόματος και εδάφους.

Με τιμή,

[Όνομα Επώνυμο
Διεύθυνση]

7. Πηγαίνεις στο ταχυδρομείο και στέλνεις τον φάκελο.

8. Σχολιάζεις κάτω από την ανάρτηση αυτή με τον αριθμό του βήματος στο οποίο προχώρησες. Δηλαδή, αν τα έκανες όλα γράφεις 8. Αν είσαι ακόμα στο 3 ή στο 4, γράφεις σε ποιο βήμα βρίσκεσαι. Όταν προχωράς στα βήματα, ενημερώνεις το σχόλιο αναλόγως.

9. (Προεραιτικό). Το λες και σε άλλους.

10. (Προεραιτικό). Παίρνεις και τηλέφωνο στο γραφείο του δηλώνοντας το όνομά σου και ο,τι γράφει η επιστολή. Χωρίς νεύρα ή ύβρεις.

τηλέφωνα γραφείου Ζουράρι: 210 3706239, 210 3706439

16 comments

Γεώργιος Μανωλόπουλος 28 June 2018 at 03:36

8

Reply
Kyriakos Papadopoulos 28 June 2018 at 16:05

Ερώτηση: υπάρχει κάποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του κ. Ζουράρι;

Σημείωση: Με λίγα λόγια, ο κ. Ζουράρις αναφέρει “Γιατί να χάσω τον βουλευτικό μισθό, τα προνόμια, την βουλευτική σύνταξη, όλα αυτά για λόγους ιδεολογικούς, όταν δεν βλέπω πού και πώς μια τέτοια `θυσία` θα βρεί έδαφος”. Σαν να έλεγε ο Καραϊσκάκης, φερειπείν, γιατί να σκοτωθώ σαν ηλίθιος, την στιγμή που δεν ξέρω τί Κράτος θα προκύψει και αν προκύψει…ο Καραϊσκάκης, σημειώστε, δεν είδε ελεύθερο Κράτος ποτέ. Χωρίς τρελλούς σαν αυτόν όμως, δεν ξέρουμε αν υπήρχε Κράτος στο τέλος…

Ο Ζουράρις είναι ένα χτυπητό παράδειγμα της εξαπάτησης του λαού μας από ψευδο-φιλοσοφίες. Αν γυρίζαμε στο ’40, κάποιοι (υπόθεση κάνω) δεν θα παραιτούνταν από τα αξιώματά τους, ως κάποια ένδειξη αντίστασης.

Reply
admin 28 June 2018 at 16:29

Δεν γνωρίζω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Δίνω όμως πιο πάνω την ταχυδρομική διεύθυνση. Δίνω και το τηλέφωνο του γραφείου του. Αυτά τα στοιχεία προέρχονται από το σάιτ του Κοινοβουλίου.

Πολύ προτιμότερη η ταχυδρομική. Χαρτούρα πρέπει να πάρουν. Καλύτερα 100 φακέλους παρά 100 emails.

Reply
tasos 28 June 2018 at 17:20 Reply
Ελευθέριος 28 June 2018 at 19:12

Ξύσ’ τ’αρχίδια σου με γκασμά! Σιγά μη συγκινηθεί ο παπάρας από τις επιστολές!
Θα τις πετάξει αδιάβαστες στα σκουπίδια. Το βουλευτηλίκι έχει μάσα κι αυτό δεν το απεμπολεί έτσι εύκολα για κάτι δεκάρικους που τσαμπούναγε προχθές – νάχαμε να λέγαμε – το επιθυμητικόν μαλάκιον.
Είπα-ξείπα και στην υγεία των κορόϊδων, όχι παίζουμε!

Reply
Kyriakos Papadopoulos 28 June 2018 at 20:08

https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/articles/hiking-in-macedonia/

Νομίζω ότι η προδοσία τώρα ξεκινά…πρέπει να διαμαρτυρηθούμε ομαδικά!

Reply
Kyriakos Papadopoulos 29 June 2018 at 05:32

http://www.paul-bloomfield.com/contact-me.html

Επικοινωνήστε με τον εμετικό Paul Bloomfield, για το άρθρο του όπου
αναφέρει ότι ο Αλέξ-ανδρος ο Μέγας δεν ανήκε στο γένος των Ελλήνων,
διότι στα χρόνια του δεν υπήρχε Ελλάδα. Συμπληρώστε τόσο την φόρμα,
στείλτε του και στο yahoo του.

Η telegraph μου διέγραψε μήνυμα, όπου τόνιζα ότι προς το παρόν ο
ΟΗΕ αναγνωρίζει το συγκεκριμένο κράτος ως FYROM, και ότι η
προ-συμφωνία υπουργών μιλά για Northern Macedonia. Οπότε,
το σκέτο Macedonia δεν είναι νόμιμος όρος. Ξανασχολίασα:
σίγουρα θα μου το ξαναδιαγράψουν.

Eπικοινωνήστε επίσημα με την εφημερίδα:
https://www.telegraph.co.uk/contact-us/

Αντιδράστε σθεναρά, πάντα με ακαδημαϊκό τρόπο (η πένα
ήταν πάντοτε ισχυρότερη του ξίφους, από τα αρχαία χρόνια!)
στην προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και όλων
των αλητών που δίνουν ιστορία μπιρ παρα. Καλύτερα να χάναμε
γη με πόλεμο -την γη κάποτε την ξαναπαίρνεις-. Την αλλοίωση
της ιστορίας δεν την ξαναπαίρνουμε πίσω.

Είδατε, πώς ένας Καρλομάγνος μας βάπτισε Γραικούς
(γιατί όχι Hellenes, για παράδειγμα – υπήρχε σκοπιμότητα),
και έτσι έμεινε για την Δύση για αιώνες, και πώς την αυτοκρατορία μας
“Βυζάντιο”, ο Ιερώνυμος Βολφ…άντε να την πείς Ρωμανία ή
Βασιλεία Ρωμαίων, και το 99% του κόσμου θα μπερδευτεί.
Το ίδιο θα γίνει και με το Μακεδονία…ήδη γίνεται…

Reply
ΝF 29 June 2018 at 05:35

@Admin
Τα ερωτηματα που θετετε μπορουν να απαντηθουν ευκολα, αν αντιπαραβαλλει
κανεις τη σταση Ζουραρη με αυτην του Καμμενου.

Ο Καμμενος οχι μονο δεν ριχνει την Κυβερνηση αλλα γλυφει τον Τσιπρα και τον εξυμνει δημοσιως περισσοτερο απο ποτε. Γιατι; Διοτι ξερει οτι οι ΑΝΕΛ θα εξαφανιστουν στις προσεχεις εκλογες, και δεν θα σωθουν ουτε αν κανει “ηρωικη εξοδο” απο την Κυβερνηση. Επομενως ελπιζει να τον περιμαζεψουν στον ΣΥΡΙΖΑ σε ανταμοιβη των υπηρεσιων που προσεφερε, και -γιατι οχι;- να τον βαλλουν και σε εκλογιμη θεση στο ψηφοδελτιο επικρατειας.

Φαινεται οτι και ο Ζουραρις και μερικοι αλλοι ακομα στους ΑΝΕΛ τρεφουν τις ιδιες ελπιδες, με μονη διαφορα οτι δεν μπορουν φυσικα να ελπιζουν στο ψηφοδελτιο Επικρατειας του ΣΥΡΙΖΑ οπως ο Αρχηγος. Εξαλλου ο Ζουραρις ειναι τεως κομμουνιστης, δε θα ειναι ξενο σωμα στον ΣΥΡΙΖΑ οπως ο Αρχηγος, και εχει μερικες ελπιδες εκλογης μεσω του κανονικου ψηφοδελτιου, δεδομενου οτι ειναι και ασσος στο λεγειν.

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 29 June 2018 at 06:41

Προτείνω στὸ «Ἀντίβαρο» ἁπλῶς νὰ «ἀποσύρει τὴν ἐμπιστοσύνη του» στὸν Ζουράρη, ὅπως φαίνεται ὅτι τὴν ἔχει ἀποσύρει, καὶ πολύ σωστά, στὸν Γιανναρᾶ. Καὶ νὰ τὸν γράφει μὲ «ἦτα» τὸν Ζουράρη. Ἀρκετὰ ἔχουν ζημιώσει τὴν δημόσια ζωὴ οἱ ἀνασφαλεῖς ψωνάρες πού «τ’ ὄνομά τους γράφουν λάθος, καὶ τὸ παίζουν ποιητές». Τελικῶς, παρὰ τὶς διαρρήδην διαμαρτυρίες, μιὰ συμπάθεια τὴν εἶχε τὸ «Ἀντίβαρο» γιὰ τοὺς Καμμένους, πρὶν τὶς ἐκλογὲς τοῦ 2015. Τώρα βλέπω ὅτι μπορεῖ καὶ νὰ ὀφειλόταν στὸ ὅτι εἶχαν στεγάσει τὸν Ζουράρη. Αὐτὴ ἡ συμπάθεια, φαίνεται, ὅτι ἔπειθε τὸ «Ἀντίβαρο» νὰ παραμερίσῃ τὴν Ἀριθμητικὴ τοῦ Δημοτικοῦ καὶ νὰ προβάλει τὶς μπαροῦφες Καμμένου (καὶ Τσίπρα) γιὰ τὸ δημόσιο χρὲος. Κοίτα νὰ δῇς πού, τελικῶς, ἂν κάνῃ κανεὶς ὑπομονή, ὅλα ἐξηγοῦνται.

Reply
admin 29 June 2018 at 12:12

Όπου και να πάνε οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ γιουχάρονται. Μέχρι και ο πρωθυπουργός στο Λονδίνο.

Σήμερα, 29 Ιουνίου 2018, γιουχάρισμα Παναγιώτη Κουρουμπλή (υπουργού Ναυτιλίας) και της Αφροδίτης Σταμπουλή (βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ) από τον κόσμο. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δεν παρευρέθη. Πιθανώς το σκέφτεται να αποσύρει και αυτή την εμπιστοσύνη της από την κυβέρνηση.

https://www.youtube.com/watch?v=5AMQEanTV0g

Reply
Kyriakos Papadopoulos 29 June 2018 at 18:39

Προσέξτε τί απαντά η Telegraph, και καταλάβετε πόσο προδοτική είναι μια σύνθετη ονομασία:

Dear Sir/Madam,

Thank you for your recent communication to The Telegraph.

Further to your email, we do not believe there are any factual inaccuracies in the article.

Using “Macedonia” as a shortened version of “FYROM” is perfectly acceptable and widely done.We do not imply it is part of the EU, we mention that a recent agreement between Greece and Macedonia could help pave way to its future membership. The debate about Alexander the Great’s heritage is clearly explained in the article.

Yours sincerely,
Sian White
Editorial Compliance Executive
ref:_00D2093Wf._5000J1N0Hn4:ref

Reply
Παναγιώτης 30 June 2018 at 11:43

Σύνθετη ονομασία είναι ΜΙΑ λέξη που αποτελείται από 2 συνθετικά. Το Βόρεια Μακεδονία είναι 2 λέξεις. Το Σλαβομακεδονία είναι σύνθετη ονομασία. Γιατί δεν το συζήτησαν οι δικοί μας στη διαπραγμάτευση ως έσχατη γραμμή υποχώρησης από τις κόκκινες γραμμές; Το απέρριψαν οι Σκοπιανοί; Μα αυτοί βιάζονται για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Reply
Πατριώτης 30 June 2018 at 12:43

@ Παναγιώτης

Διότι θα το απέρριπταν πρώτοι-πρώτοι οι Αλβανοί, που είναι περίπου το 25% των κατοίκων και oι υπόλοιποι μη “Μακεδόνες”. Οι “Μακεδόνες”-Σλάβοι είναι το ~ 64% τού πληθυσμού.

Reply
Οπούντιος Λοκρός 30 June 2018 at 21:20

Αγαπητέ κ. Σταλίδη

Ο κ. Ζουράρης στην εν λόγω συνέντευξή του σκοπίμως παραπληροφορεί για τις προθέσεις του σε ότι έχει σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ. Ζουράρης στην βουλή κατά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας συντάχθηκε απόλυτα με τις απόψεις της κας. Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτηρίζοντας δύο φορές μάλιστα την ανάλυσή της “ρωμαλέα” και σωστή.
Γιατί λοιπόν να προσπαθήσει να ανατρέψει κάτι που το θεωρεί σωστό και καλοσχεδιασμένο.
Η συνέντευξη αυτή λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο παρά προσπαθεί να πέσει στάχτη στα μάτια των χαχόλων ή κατά Τσίπρα στον ετερόκλητο όχλο ή κατά Καρανίκα στα αμόρφωτα εθνίκια ή κατά πάγια ορολογία της αριστεράς στους αντιδραστικούς.

Reply
Ελευθέριος 1 July 2018 at 18:50

Οι πιο υποψιασμένοι από τους αριστερούληδες καταλαβαίνουν κι ενδομύχως παραδέχονται ότι έχουν γίνει γρανάζια του συστήματος και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φάνε κι αυτοί και οι πολύ κοντινοί τους, αφού μια ζωή έτρωγαν οι άλλοι.
Οι πιο ευφυείς από τους δεξιούληδες καταλαβαίνουν ότι η παρτίδα δεν σώνεται με την επιστροφή της ΝΔούλας στο προσκήνιο, κι ότι αυτό το κόμμα μένει ακιστρωμένο στην λογική της ανακατάληψης της εξουσίας και της μάσας.
Ανάμεσα σε δυό κακά, το μη χείρον β’εελτιστον λέει ο λαός. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό. Αυτή είναι η λογική του δούλου.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.