Monday 25 March 2024
Αντίβαρο
Επιστολές Μακεδονία Νίκος Μάρτης

Επιστολή Νίκου Μάρτη στον πρέσβη της Συρίας

Νικολάος Μάρτης
Πρώην Υπουργός
Καισαρείας 8, 115 27, Αθήνα
τηλ.: 210-777.88.00 / 620.48.26
                                               
Αθήναι τη 22 Νοεμβρίου 2010
 
ΠΡΟΣ
Tην Εξοχότατη  Πρέσβη της Συρίας
κ. Houda El Houmsi
Διαμαντίδου 61, Τ.Κ. 154 52 Π. Ψυχικό
                       
Ο επιστολογράφος σας, είμαι Μακεδών. Υπήρξα βουλευτής 16 χρόνια, εκ των οποίων 12½ χρόνια Υπουργός Κυβερνήσεων του αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γ. Ράλλη (ως Υφυπουργός Εμπορίου, Υπουργός Βιομηχανίας και Υπουργός Μακεδονίας Θράκης). Πολέμησα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 7 χρόνια ως Εφ. Αξιωματικός, με συμμετοχή: α) Στην Μάχη των Οχυρών Μακεδονίας-Θράκης, κατά την Γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδος, τον Απρίλιο 1941, β)  Στην Μάχη Ελ-Αλαμέιν (Αφρικής), γ)  Στην Μάχη Ρίμινι (Ιταλίας), και δ)  Στην Μάχη των Αθηνών τον Δεκέμβριον 1944.
 
Επισκέφθηκα δύο φορές τη χώρα σας.
1.  Το 1943 ως Έφεδρος Αξιωματικό της Ορεινής Ταξιαρχίας, γνωστή ως Ταξιαρχία Ρίμινι, που μετά την εκπαίδευση που κάναμε στη Συρία (περιοχή της ΠΑΜΗΡΑΣ) πήγαμε στην Ιταλία (Ρίμινι).
2.  Το 1967 ως Υφυπουργός Εμπορίου στα εγκαίνια της Εκθέσεως Δαμασκού.
 
Αφορμή της επιστολής μου είναι η εσφαλμένη απόφαση της Συρίας να αναγνωρίσει Την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», διότι με την απόφαση της αυτή η Συρία αρνείται την ιστορία της.
 
Ως γνωστόν, μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Μακεδών διάδοχος του ο Σέλευκος διοίκησε το ασιατικό τμήμα της Περσικής Αυτοκρατορίας, που τμήμα ήταν η σημερινή Συρία. Στη Συρία έκτισε πολλές πόλεις, την ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ, τη ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ κτλ. και άλλες πόλεις, που είχαν τα ονόματα πόλεων της Μακεδονίας (ΒΕΡΟΙΑ, ΕΔΕΣΣΑ) και αρχαιολογικών χώρων της Μακεδονίας (ΔΙΟΝ, ΠΕΛΛΑ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ).
 
Ο γεωγράφος Στράβων αφού επισκέφθηκε τη Σελευκιδιακή Συρία και είδε πόλεις που είχαν ονόματα πόλεων και αρχαιολογικών χώρων της Μακεδονίας, πριν έρθουν οι Σλάβοι στη Βαλκανική, την ονόμασε ΜΙΚΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Προφανώς τη θεώρησε ως τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας και όχι της δολίως δημιουργηθείσας το 1944 από τον Τίτο, με σύμφωνο γνώμη Στάλιν, προς έλεγχο του Αιγαίου για τα επεκτατικά σχέδια της Σοβιετικής Ένωσης.
 
Η ονομασία συνεπώς της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εκτός της άγνοιας της ιστορίας της (ως ΣΕΛΕΥΚΙΔΙΑΚΗΣ), ενέχει τον κίνδυνο και να θεωρηθούν από τους ανιστόρητους ή αφελείς οι κάτοικοι της Συρίας (της Μικρής Μακεδονίας) ως απόγονοι των Σλάβων.
 
Η Συρία, όπως και άλλες χώρες που αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» πρέπει να ανακαλέσουν την απόφαση τους αυτή και διότι:
 
1.  Ο Γεωγράφος της Αρχαιότητας Στράβων γράφει: «Ελλάς ουν εστί η Μακεδονία».
2.  Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ότι: «Ο Έλλην Βασιλεύς θα νικήσει τον Πέρση Βασιλέα» [Προφήτης Δανιήλ, Κεφ. 8].
3.  Οι Μακκαβαίοι αρχίζουν: «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών ο υιός του Φιλίππου ενίκησε τον Δαρείο».
4.  Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τις πόλεις της Μακεδονίας Φιλίππους, Θεσσαλονίκη και Βέροια που είχαν προ Χριστού τα αυτά σημερινά  ελληνικά ονόματα. Μίλησε στα ελληνικά και έγραψε επιστολές προς Θεσσαλονικείς και Φιλιππησίους στην Ελληνική.
5.  340 Καθηγητές Αμερικανικών και άλλων πανεπιστημίων έγραψαν γράμμα προς τον Πρόεδρο  των ΗΠΑ Ομπάμα και του ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του Προέδρου Μπους που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία», αγνοώντας την πάγια πολιτική των ΗΠΑ για το θέμα αυτό. Δυστυχώς ανιστόρητοι, αφελείς και ύποπτοι σύμβουλοι τον παρέσυραν και εκθέτει τον αμερικανικό λαό.
 
Κατόπιν των ανωτέρω, οι χώρες που έχουν εκ παραδρομής αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» πρέπει να ανακαλέσουν αυτή τους την απόφαση. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως γιά την Συρία, της οποίας οι κάτοικοι κινδυνεύουν να εκληφθούν ως απόγονοι των Σλάβων.
 
Επισυνάπτω αντίτυπο του Βιβλίου μου «Η παραποίηση της Μακεδονικής Ιστορίας», το οποίο έχει μεταφρασθεί σε 7 γλώσσες, μαζί με ένα DVD, του Φώτη Κωνσταντινίδη με τίτλο «Μακεδονία – Ο ελληνιστικός πολιτισμός μέχρι την Ασία», που αναμφίβολα θα συμβάλουν στο να διαπιστώσετε την ιστορική αλήθεια.
 
Μετά τιμής,
 

 
Νίκος Μάρτης
Πρώην Υπουργός
.

1 comment

Επισκέπτης 11 January 2011 at 10:21

Φαντάζομαι ότι η κ. Houda El Houmsi θα συγκλονίστηκε απ’ όλη αυτή την αναδρομή και το ιερόν μένος του συμπαθέστατου κ. Μάρτη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον όλα αυτά θα μεταβάλουν την πολιτική της Συρίας.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.