Αναπαράγουμε σχόλιο από άλλο ιστοχώρο σε μορφή άρθρου (παραπομπή στο τέλος). Γράφει ο kalithanos
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Πρέπει επειγόντως να πάψουμε να είμαστε ένα ανίκητο σύμπλεγμα κομματικών και ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτό δεν θα αποφασιστεί σε κανένα eurogroup. Αυτό πρέπει να το πάρουμε απόφαση ΕΜΕΙΣ.
Δεν υπάρχει κανένα μέλλον αν δεν αρθούν οι στρεβλώσεις που συνθέτουν μία αναποτελεσματική, τερατο-γραφειοκρατική, πολυδαίδαλη, κλειστή οικονομία όπου βασιλεύει η πολυνομία, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια και η κομματοκρατία, με τέτοιες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης που φτάνουν τα όρια της αρνησιδικίας.
Η «έξοδος από την κρίση» είναι ένα τιτάνιο έργο που απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση από πολιτικούς αποφασισμένους για συγκρούσεις με συμφέροντα, προνόμια, αγκυλώσεις και ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ. Η έξοδος της χώρας από την κρίση δεν θα αποφασιστεί τελικά, σε κανένα eurogroup.
Κανένας… Γερούν, κανένας… Ζαν–Κλωντ, κανένας… Φρανσουά και κανένας… Βόλφγκανγκ δεν θα αναδιαμορφώσει την Ελλάδα. Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε ΕΜΕΙΣ, αν θέλουμε να μετατραπούμε από μία… ΚΑΝΟΝΙ-κή χώρα σε μία κανονική χώρα.
Κανένας Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός, κανένας γερμανός υπήκοος ή ολλανδός αξιωματούχος δεν θα φτιάξει το μπάχαλο της χώρας. Δεν μας φταίνε αποκλειστικά οι άλλοι για όλα τα δεινά που μας έχουν βρει. Πρωτίστως φταίμε εμείς και μετά οι «φίλοι» μας.
Η τραγική «ελληνική πραγματικότητα», το άντρο του Κρατισμού, της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας:
19: Τόσες είναι οι σφραγίδες που έχει επάνω το χαρτί της έγκρισης παροχής ρεύματος από όλες τις σχετικές και… άσχετες υπηρεσίες του άθλιου αυτού Κράτους.
115.000: Είναι οι υπουργικές αποφάσεις των τελευταίων 40 ετών ( 1 κάθε 3 ώρες )
4.000: Είναι οι Νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία 40 χρόνια ( 1 καινούργιος Νόμος κάθε 3,5 μέρες).
40: Τόσα χρόνια χρειάστηκαν για να ανακαλύψουμε ότι καλύπτουμε νοσήλια για δάγκωμα από καγκουρό.
3: Τόσα χρόνια χρειάζονται για την συγκρότηση ενός πειθαρχικού συμβουλίου.
10: Τόσα χρόνια απαιτούνται για να εκδοθεί η τελική κρίση για έναν πειθαρχικά υπόλογο δημόσιο υπάλληλο έως την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
2,5: Τόσα χρόνια χρειάστηκε η Coca-Cola HBC για να πάρει στα χέρια της τις άδειες από το ΥΠΕΚΑ και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πριν τελικά αποχωρήσει από την επένδυση που σχεδίαζε.
10: Τόσα ή και περισσότερα χρόνια χρειάζονται ώστε να αποκτήσουν οι επενδυτές τις απαιτούμενες άδειες από το Τέρας Της Ελληνικής Γραφειοκρατίας.
11: Τόσα Υπουργεία εμπλέκονται στην αδειοδότηση επιχειρήσεων (Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών, Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Πολιτισμού, Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Τουρισμού και Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής).
205: Τόσα είναι τα νομοθετήματα που έχουν καταγραφεί σχετικά με τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων (66 νόμοι, 32 Προεδρικά Διατάγματα, 82 υπουργικές αποφάσεις και 31 εγκύκλιοι).
0,6%: Το ποσοστό δαπάνης για Έρευνα και Ανάπτυξη επί του ΑΕΠ, το χαμηλότερο στην ΕΕ.
16 έως 20:Τόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για μία εξαγωγή ελληνικών προιόντων ( στην Ισπανία 10)… αφού 11 με 14 ημέρες χρειάζονται για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων εγγράφων
67η: H χειρότερη επίδοση στον Δείκτη Εμπορίου ανάμεσα στις ανεπτυγμένες οικονομίες.
126η: H θέση μας σε 138 χώρες στον βαθμό ανοίγματος της οικονομίας ( μία θέση κάτω από το ΝΕΠΑΛ, 6 κάτω από την Ουγκάντα ).
1.755: Ο αριθμός των διαφορετικών δασμολογικών/φορολογικών επιβαρύνσεων.
1.040: To κόστος εξαγωγής σε δολάρια ανά κοντέινερ (Πορτογαλία 780, Τουρκία 990).
90%: Το ποσοστό των νέων επιχειρήσεων που αφορά ΜΗ εμπορεύσιμους τομείς.
37%: Είναι η αύξηση του ρεύματος για τους βιομηχανικούς καταναλωτές μέσα σε τέσσερα χρόνια από το ’08 μέχρι το ’12 και ακόμα περισσότερο μετά…
40%: Είναι η συνολική αύξηση του ενεργειακού κόστους μέσω ΦΟΡΩΝ και ΕΙΣΦΟΡΩΝ.
1,5: Πληρώνουμε κάθε μέρα στο Τέρας μιάμιση φορά την αξία της Αττικής οδού και του χρωστάμε… άλλη μιάμιση.
144: Είναι η θέση που κατέλαβε η χώρα σε σύνολο 148 χωρών σε ό,τι αφορά τη γραφειοκρατία και το κρατικό βάρος προς τις επιχειρήσεις σε έρευνα για λογαριασμό του World Economic Forum.
<1%: Το ποσοστό των άμεσων ξένων επενδύσεων επί του ΑΕΠ διαχρονικά, το χαμηλότερο στην ΕΕ, εκ των οποίων το 98,3% αφορά μη εξωστρεφείς τομείς.
Η φερεγγυότητα της χώρας που είναι απαραίτητη προυπόθεση για την ανάκαμψη, καθώς οι επενδυτές, τους αφερέγγυους… τους αποφεύγουν, δεν τους προτιμούν, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από γελοίες πολιτικές επιλογές δεκαετιών και κυρίως από αναχρονιστικές ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.
Η χώρα χρειάζεται ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αλλαγές σε πάμπολλους τομείς όπως στην Κρατική λειτουργία ή στην φορολογία.
Μας λείπουν πολλά για να πάψουμε να είμαστε ένα τόσο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΣΟΒΑΡΟ Κράτος.
1 comment
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ….ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΟ….