Wednesday 9 October 2024
Αντίβαρο
Αταξινόμητα Ελληνική πολιτική Κωνσταντίνος Χολέβας

Ο ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίζει τα πνευματικά μας ερείσματα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων.

paradosh-kampana-shmaia

Τα οικονομικά μιας χώρας είναι μεν σημαντικά, αλλά άλλοτε ευημερούν και άλλοτε παρακμάζουν. Η οικονομία κάνει κύκλους και ειδικά στην πατρίδα μας έχουμε δει όλες τις φάσεις κατά καιρούς. Ύφεση, ανάκαμψη κλπ. Χωρίς, λοιπόν, να υποτιμώ την αγωνία όλων μας για τη  διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα ήθελα να επισημάνω ότι πιο δύσκολη είναι η πνευματική και ηθική ανόρθωση ενός λαού, αν έχει προηγηθεί η κατεδάφιση. Το 1893 πτωχεύσαμε επί Χαριλάου Τρικούπη, αλλά είχαμε τα πνευματικά εφόδια για να ανορθωθούμε. Με δάνειο επαχθές, με Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο μετά το 1898 και με στρατιωτική ήττα από την Τουρκία το 1897 καταφέραμε και κερδίσαμε ένα διμέτωπο Μακεδονικό Αγώνα, εναντίον Βουλγάρων και Τούρκων, και τελικά διπλασιάσαμε τα εδάφη μας με τους απελευθερωτικούς Πολέμους του 1912-13.

Η πνευματική υποδομή ενός έθνους  και μάλιστα του ελληνικού είναι σημαντικότερη από την οικονομική. Όποτε επιβιώσαμε στα δύσκολα ο κύριος παράγων δεν ήταν η υλική μας ισχύς, αλλά η εμμονή μας στην Ορθοδοξία, στη γλώσσα μας, στην εθνική μας συνείδηση, η μελέτη της Ιστορίας και η πίστη στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού. Σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κατεδαφίσει τα πνευματικά μας ερείσματα. Και αν το επιτύχει, ό μη γένοιτο, θα έχει υπονομεύσει το μέλλον των παιδιών μας. Όσο κι αν προβάλει μάχες και ηρωισμούς ο κ. Τσίπρας κατά των δανειστών μας, η πραγματικότητα είναι ότι και ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατατρώγουν συστηματικά τα πνευματικά υλικά που στηρίζουν το παρόν και το  μέλλον του Ελληνισμού.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού διαστρέβλωσαν το μήνυμα της 25ης Μαρτίου και χαρακτήρισαν την Ελληνική Επανάσταση γνήσιο τέκνο του Δυτικού Διαφωτισμού. Τους ευλαβείς Χριστιανούς του 1821 τους ταύτισαν με την αθεία και τα αντιχριστιανικά στοιχεία ενός κινήματος ενδιαφέροντος μεν, αλλά άσχετου με τις ιστορικές,, πολιτιστικές και κοινωνικές συνθήκες των υποδούλων Ρωμηών. Συνέδεσαν την εθνική και θρησκευτική εξέγερση των Ελλήνων κατά των αλλοθρήσκων Οθωμανών με τον εμφύλιο πόλεμο των Γάλλων που σφαγιάσθηκαν μεταξύ τους. Ουσιαστικά χαρακτήρισαν τους Έλληνες των προηγουμένων αιώνων ανίκανους να δημιουργήσουν αυτοφυείς θεσμούς, ιδέες και κινήματα, αγνόησαν και περιφρόνησαν τους Νεομάρτυρες, τον Άγιο Κοσμά, τον Κοινοτικό θεσμό και τα πάμπολλα επαναστατικά κινήματα από το 1453 μέχρι το 1821.

Η Παιδεία διαλύεται για να υλοποιηθούν οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ. Η αριστεία καταδικάζεται σαν «ρετσινιά», ιστορικά σχολεία όπως τα Πρότυπα και Πειραματικά υποβαθμίζονται δραματικά, οι αιώνιοι φοιτητές και η αριστερή τρομοκρατία επιβραβεύονται στα ΑΕΙ.

Η Χριστιανική Παράδοση του λαού μας και ο θεσμός της οικογενείας υπονομεύονται με το προωθούμενο σχέδιο νόμου για το Σύμφωνο Συμβιώσεως ατόμων του ιδίου φύλου. Και ανοίγει ο δρόμος για τα χειρότερα. Ποιος μάς εγγυάται ότι αύριο δεν θα τους επιτραπεί να υιοθετούν ταλαίπωρα παιδάκια, χωρίς τα ίδια να ερωτηθούν να θέλουν να αποκοπούν από τα πρότυπα που ο ίδιος ο Θεός όρισε, δηλαδή το πατρικό-ανδρικό και το μητρικό- γυναικείο; Και δεν αποκλείεται να  πουν μεθαύριο ότι θα νομιμοποιηθεί και η παιδεραστία, η χρήση ναρκωτικών, οι ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις από τα 13! Στο όνομα της ελευθεριάζουσας κοινωνίας η οπισθοδρόμηση βαφτίζεται «πρόοδος».

Η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων βάλλεται με βαρύ πυροβολικό μέσω του σχεδίου νόμου για την απονομή ιθαγενείας κατά τρόπο αθρόο και χωρίς ουσιαστικό δεσμό του αλλοδαπού με το Ελληνικό Έθνος. Ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την δημιουργία φανατικής ισλαμικής μειονότητος στην Ελλάδα αδιαφορώντας για τη διαπίστωση όλων των Ευρωπαίων ηγετών ότι η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε!

Θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη. Ακόμη περισσότερο θέλουμε να παραμείνουμε στην ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας.

Κ.Χ. 22.6.2015

2 comments

Ανδρέας 25 June 2015 at 19:57

Συμφωνούμε απόλυτα με τα λεγόμενά σας Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι πάει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα δυτικού τύπου κράτους χωρίς καμία σχέση με την παράδοση που έχουμε .Μόνο που το ίδιο επιδίωκαν και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις μέχρι τώρα δηλαδή ΝΔ ΠΑΣΟΚ κλπ. Αυτὀ βέβαια πιθανώς να το ξεχνάτε αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα αναφέροντας μόνο την περίπτωση ρεπούση . Και κάτι άλλο ποιός σας είπε ότι η θέση μας είναι στην ευρώπη δεν έχουμε παράδειγμα όλη αυτή την 5ετία δεν μας φτάνει αυτή θέλετε να είμαστε δούλοι όλων αυτών των μαφιόζων του χρηματοπιστωτικού παγκόσμιου συστήματος που πάνε να επιβάλουν χωρίς να ρωτήσουν κανένα λαό ; Αυτό πιστεύω ότι δεν θα το θέλετε ούτε και εσείς . Επομένως έξω από την ΕΕ και μέσα στην δραχμή ή όπως θα λέγεται το ελληνικό νόμισμα για μια Ελλάδα μέσα στην παράδοσή της και ανεξάρτητη χωρίς την πρέζα των δανείων.

Reply
PanayiotisSt 29 June 2015 at 12:22

Απαντώ στον φίλο Ανδρέα πιο πάνω:
Ζούμε ιστορικές στιγμές καμπής, ίσως όχι τόσο ιστορικές όσο θέλουμε να τις φανταζόμαστε, πάντως σίγουρα δεν είναι και μέρες ρουτίνας. Σε καιρό δοκιμασίας λοιπόν πρέπει πάντα να θέτουμε το ερώτημα: ποιο είναι το δίλημμα, ποιο το διακύβευμα
Στην παρούσα συγκυρία λοιπόν, το διακύβευμα δεν είναι εάν είμαστε υπέρ του διαφωτισμού ή όχι. Το δίλημμά μας είναι αν θέλουμε να έχουμε την προοπτική να φτιάξουμε ένα όσο το δυνατόν σύγχρονο και αξιοπρεπές κράτος, μία κοινωνία με αξιοπρέπεια και συνοχή, αξιοποιώντας τα υλικά και την τεχνογνωσία που έχουμε καταρχήν σε άμεση διαθεσιμότητα. Και αυτά τα υλικά προέρχονται από τα σύγχρονα αστικά έθνη – κράτη, όπως αυτά προέκυψαν από τον Διαφωτισμό (τι να κάνουμε τώρα). Ή αν θέλουμε να ζήσουμε μέσα σε μια κοινωνία δίκην Φάρμας των Ζώων με Αυτοκράτειρα την Κωνσταντοπούλου και Παρακοιμώμενο τον ύποπτο Βαρουφάκη.
Προσωπικά, προτείνω το πρώτο. Αυτές είναι οι επιλογές μας, για την ώρα.
Λύνοντας αυτό το δίλημμα (που δεν είναι και τόσο εύκολο όσο φαίνεται, μετά από 40 χρόνια μεταπολιτευτικής, εμφυλιοπολεμικής και πελατειακής σαπίλας που έχει νουθετήσει γενιές στα νάματα του παρασιτισμού), θα πάμε και στο επόμενο στάδιο, το οποίο άπτεται και των θεμάτων που θίξατε: δηλαδή, στον διάλογο (προσοχή, διάλογο και όχι…πόλεμο) ανάμεσα στον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, με όλες του τις εκφάνσεις (φιλελεύθερες και σοσιαλιστικές) και τον Ελληνορωμαϊκό Ορθόδοξο τρόπο ύπαρξης. Αυτό, φοβάμαι, είναι ένα στάδιο που θέλει δουλειά πολλή για να το φτάσουμε, πόσο μάλλον να δώσουμε και οριστική λύση – σύνθεση ή ό,τι άλλο – στο ζήτημα.
Τα υπόλοιπα, περί μαφιόζων, τοκογλύφων, πρέζας δανείων κλπ τα προσπερνώ χωρίς καν να τα σχολιάσω, καθόσον είναι καλό να περπατάμε με τα πόδια στην γη και όχι στον αέρα.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.