ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
Γιαννιτσά, 8 Δεκ. 2018
Την 7η Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της προδοτικής «Συμφωνίας» των Πρεσπών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η διαδικασία άρχισε με μακρά, ψιθυριστή αγόρευση της εισηγήτριας Συμβούλου Επικρατείας, κ Αικ. Χριστοφορίδου κι έτσι ένα μεγάλο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας δεν ακούστηκε από το κοινό και τους συνηγόρους. Η πρόεδρος κ. Αικ. Σακελλαροπούλου διηύθυνε μέσα σε κλίμα έντασης, προσπαθώντας να μειώσει την διάρκεια αγόρευσης των συνηγόρων κατά της «Συμφωνίας». Στην αίθουσα δημιουργήθηκε πρόσθετη ένταση, όταν το κοινό χειροκρότησε μία εκ των συνηγόρων μας. Η πρόεδρος διέκοψε την δίκη, αποχώρησαν οι δικαστές και ζητήθηκε να φύγει το κοινό. Ο κόσμος παρέμεινε ακλόνητος και η πρόεδρος αναγκάστηκε να επανέλθει και να συνεχίσει την διαδικασία.
Ο συνήγορος κ. Χρήστος Παπασωτηρίου κατακεραύνωσε και αποδόμησε την «Συμφωνία των Πρεσπών» αποδεικνύοντας την αντισυνταγματικότητα και την ακυρότητά της, καταγγέλλοντας ότι: καταργεί την λαϊκή κυριαρχία που προβλέπει το Σύνταγμά μας, συνιστά σφετερισμό εξουσίας, παραβιάζει την διεθνή νομολογία και τη Σύμβαση της Βιέννης, ειδικά την διεθνή αρχή της ισότητος. Τέλος κατέθεσε συγκεκριμένα δεδικασμένα του Συμβουλίου Επικρατείας με τα οποία αποδεικνύονται παλαιότερες παρεμβάσεις του επί βλαπτικών κυβερνητικών νομοθετημάτων.
Η κα Ειρήνη Μαρούπα τόνισε ότι αυτή η υπόθεση για τους δικαστές είναι η σημαντικότερη της ζωής τους, καθώς απειλείται η απόσχιση της Μακεδονίας μας και ο διαμελισμός της Ελλάδος. Είπε ότι ο κ. Κοτζιάς δεν είχε καμία εξουσιοδότηση από το Υπουργικό Συμβούλιο ή την Βουλή να υπογράψει και συνεπώς η πράξη του είναι εξόχως παράνομη, ενώ εκκρεμεί εναντίον του μήνυση για εθνική προδοσία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή. Ανέφερε ότι η «Συμφωνία» καταργεί την ελληνική κυριαρχία στην Μακεδονία μας, θίγει ανεπανόρθωτα τα δικαιώματα των μοναδικών Μακεδόνων Ελλήνων, και βασίζεται σε διεθνώς γνωστά ψεύδη. Κατήγγειλε ακόμη ότι η «Συμφωνία» πρέπει να καταργηθεί αμέσως και όχι όταν θα έχει επιφέρει ανεπανόρθωτες καταστροφές στη χώρα μας. Κάλεσε το δικαστήριο να πάρει θέση επί της ουσίας και να μην κρίνει βάσει του τύπου. Είπε ακόμη ότι «οι δικαστές δεν μπορούν να κρίνουν ερήμην του λαού». Έκλεισε λέγοντας ότι η χώρα μας απειλείται με μία καταστροφή ανάλογη της Μικρασιατικής η οποία κατέληξε στην Δίκη των έξι. Επακολούθησαν χειροκροτήματα και η προαναφερθείσα διακοπή.
Τεράστια αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι αγορεύσεις των δύο δικηγόρων της κυβέρνησης οι οποίες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δικαιολογήσουν όλες της ενέργειες των κ. κ. Κοτζιά και Τσίπρα, προβάλλοντας το παντελώς αστήρικτο, ότι οι διεθνείς συνθήκες της χώρας μας δεν κρίνονται. Και, ενώ η πρώτη διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν τα σύνορα της Ελλάδος γιατί είναι εξασφαλισμένα από διεθνής συνθήκες, με πιο γνωστή αυτή του Βουκουρεστίου, η δεύτερη είπε το πρωτάκουστο ότι δεν υπήρχαν σύνορα μεταξύ Ελλάδος και πρώην Γιουγκοσλαβίας ή Σερβίας μετά το 1913, και τα έθεσε τώρα η «Συμφωνία των Πρεσπών». Το κλίμα για την κυβέρνηση δεν είναι καλό καθώς πολλοί εκ των δικαστών δείχνουν συγκλονισμένοι και αντίθετοι με την «Συμφωνία». Είναι βέβαιο ότι το σώμα αμφιταλαντεύεται. Στην εκδίκαση παρευρέθηκε ο δικηγόρος κ.Δημήτριος Γαρούφας ως εντεταλμένος εκπρόσωπος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Ο αγώνας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση, όσος χρόνος και αν απαιτηθεί και με οποιεσδήποτε συνθήκες.
Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Τάτσιος Γεώργιος Κωστίκα Άννα
5 comments
Πότε θα βγει η απόφαση;
Να σοβαρευτουμε κυριοι. Τα δικαστηρια δεν εχουν απολυτως καμμία αρμοδιοτητα ή δικαιοδοσια επι του θεματος, η αγωγη δεν εχει την παραμικρη νομικη βαση και θα απορριφθει μετα βεβαιοτητος.
Αρεσει δεν αρεσει, αυτη ειναι η αληθεια.
1. Και η βεβαιότητα αυτή πηγάζει από ποιά στοιχεία, μπορούμε να μάθουμε με απλά λόγια για τους μην νομομαθείς;
2. Και μία κάπως πιό φιλοσοφική ερώτηση:
Χάριν συζητήσεως, ας υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία και χωρίς προηγουμένως να έχει διενεργήσει δημοψήφισμα “περνάει” ένα νόμο ή επί του προκειμένου προχωρεί σε μία διακρατική συμφωνία με την οποία διαφωνεί το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Τι περιθώρια αντίδρασης έχει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας να επιβάλει την πραγματική του θέληση αν δεν καταφύγει στην δικαιοσύνη. (υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η προσφυγή στην δικαιοσύνη είναι προτιμότερη από την χρήση βίας, συνήθως ένοπλης.)
3. Και τέλος, ένα ρητορικό ερώτημα: Τελικά αυτά που αναφέρει το ακροτελεύτιο άρθρο αρ. 120 του Συντάγματος και ειδικώς η παράγραφος 4 είναι για το …θεαθήναι; Τουτέστιν, εάν με βάση το άρθρο 120, κάποιος/κάποιοι/με κάποιο τρόπο, καταγγείλουν την κυβέρνηση ότι χωρίς την συγκατάθεση (κατά συνέπεια, βιαίως) του ελληνικού λαού καταστρατήγησαν το Σύνταγμα, οφείλει κάποιος (π.χ. ο ΠτΔ, το ΣτΕ, ο Πρόεδρος του Άρειου Πάγου, κάποιος τέλος πάντων) να παρέμβει ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία ή αυτοδικαίως ο κάθε έλληνας δικαιούται να πάρει π.χ. τα όπλα και όποιον πάρει ο χάρος;
Αντιλαμβάνεστε ότι το εύθυμον του ύφους υφίσταται ώστε να παρηγορηθώ λιγάκι (γελάω για να μην κλαίω) αν και το τρέχον πολίτευμα της Ελλάδος, από τον Ιούλιο του 1974 και μετά, δηλαδή η “Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δικτατορία” μόνον ως …τραγέλαφος που προκαλεί τον άφθονον …κλαυσιγέλωτα μπορεί να εκληφθεί.
Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές: Δεν υπόκειται στον έλεγχό μας η συμφωνία των Πρεσπών
Με αφορμή τα συνεχιζόμενα καμώματα της Προέδρου της “ελληνικής δημοκρατίας” (που δεν είναι ούτε Δημοκρατία, αλλά και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ως προς το “ελληνική”) με αφορμή λοιπόν (αρχές 2021) τα απανωτά …παραστρατήματα της γνωστής και μη εξαιρετέας “Κατίνας” Ν. Σακελλαροπούλου, επανέρχομαι, 2 χρόνια μετά, στο άρθρο αυτό επισημαίνοντας ότι προφανώς και δεν επρόκειτο να μην απορριφθεί η προσφυγή, αφού Πρόεδρος ήταν η …λεγάμενη. Αλίμονο τώρα η πάλαι ποτέ “συντρόφισσα” του ΚΚΕ Εσωτερικού που πόζαρε φάτσα κάρτα στις αφίσες του Ρήγα Φεραίου να έδειχνε την παραμικρή έννοια για …”εθνικιστικά” θέματα όπως αυτό της Μακεδονίας. Τρομάρα της και τι ξεφτίλα Θεέ μου, για μια Ελλάδα όπου οι ανώτατοι άρχοντες μισούν το ίδιο μας το Έθνος.