26-09-2010 20:53:48
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σιμπέλ Μουσταφάογλου , την οποία είχε παρουσιάσει προσωπικά, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για αυτήν πριν από 15 μήνες ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατέρχεται υποψήφια “καθαρόαιμου” τουρκόφωνου ψηφοδελτίου υς υποψήφια της “τουρκικής μειονότητας” της Κομοτηνής με δηλώσεις-φωτιά, όπως «δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τη μειονότητα, αυτή υπάρχει και αυτός ο συνδυασμός θα είναι η φωνή της «τουρκικής» μειονότητας».
Πιο συγκεκριμένα πριν από μερικές ημέρες η φιλόλογος και αντινομάρχης του Νομού Ροδόπης για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Σιμπέλ Μουσταφάογλου ανακοίνωσε την κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της κίνησης «Πρώτο βήμα για την ισότητα» διεκδικώντας τον Δήμο της Κομοτηνής.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της κίνησης η Σιμπέλ Μουσταφάογλου η οποία πολιτεύτηκε στον Νομό Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, πλαισιωνόταν από τον επίτιμο πρόεδρο του συνδυασμού Σαμή Τοραμάν, τον πρόεδρο του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και τον ψευτομουφτή Ξάνθης και πρόεδρο της άτυπης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Αχμέτ Μετέ.
Για την καλύτερη όμως κατανόηση της κατάστασης που πάει να διαμορφωθεί στην Θράκη μετά από αυτού του είδους τις πολιτικές κινήσεις αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός ότι ενώ οι υποστηρικτές της κίνησης είναι όλοι τους Έλληνες πολίτες και μιλούν τα ελληνικά άψογα, δεν έκαναν καν τον κόπο να μιλήσουν στα ελληνικά, παρόλο που η πρόσκληση παρουσίασης του συνδυασμού απευθύνθηκε και στα ελληνόφωνα ΜΜΕ της περιοχής.
Αυτό φυσικά δεν τους εμπόδισε να διακηρύξουν ότι έχουν ανοιχτή την πόρτα τους σε μειονότητα και πλειονότητα. Η μόνη που χρησιμοποίησε και τις δύο γλώσσες, τουρκικά και ελληνικά, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ήταν η Μουσταφάογλου, ενώ το περιεχόμενο των υπόλοιπων ομιλιών έγινε γνωστό στα ελληνικά ΜΜΕ μόνο χάρη στη καλή διάθεση τουρκόφωνων παρευρισκομένων. Αυτό φυσικά δεν την εμπόδισε την Σιμπέλ Μουσταφάογλου να αναφέρει ξεκάθαρα ότι στη δυτική Θράκη υπάρχει τουρκική μειονότητα όπως μπορούν να ακούσουν οι αναγνώστες μας στο video που ακολουθεί.
Έτσι στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές Έλληνες πολίτες χρησιμοποιούν τη γλώσσα μίας γειτονικής χώρας για να ενημερώσουν τα ελληνικά ΜΜΕ και μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στην δυτική Θράκη άσχετα από τι έχουν υπογράψει Ελλάδα και Τουρκία πριν από 88 χρόνια.
Ίσως όμως αυτή τη μορφή προοδευτικότητας και το Ευρωπαϊκό πρότυπο καταξίωσης και αποδοχής όπως ανέφερε για την Σιμπέλ Μουσταφάογλου να είχε στο μυαλό του ο νύν Έλληνας πρωθυπουργός όταν την παρουσίαζε προσωπικά πριν από 15 μήνες ως υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς τα κόμματα ηγεσίας στην Ελλάδα ακόμα δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι υπεράνω των κομματικών συμφερόντων υπάρχει το Εθνικό και αυτό διότι η Σιμπέλ Μουσταφάογλου εθεωρείτο από πολλούς ως ένα μετριοπαθές μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την θρησκευτική μειονότητα της περιοχής δίχως ακρότητες οδηγώντας την προς τον 21ο αιώνα μακριά από τις επικίνδυνες επιρροές του Προξενείου.
Η ίδια όταν ο νύν πρωθυπουργός την είχε παρουσιάσει ως ένα άξιο μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας έδειχνε ικανοποιημένη από αυτή την τιμή. Φαίνεται όμως ότι η αποστολή που ανέλαβε για να εκπροσωπήσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας στον Δήμο της Κομοτηνής είναι πιο σημαντική.
Πλαισιωμένη από άτομα που προωθούν την τουρκική εξωτερική πολιτική στη Θράκη δηλ. την μετατροπή της μειονότητας από θρησκευτική σε εθνική και τον εκτουρκικσμό μα πολλές φορές αυταρχικό και φασιστικό τρόπο μελών της μουσουλμανικής μειονότητας σε τουρκική η Σιμπέλ Μουσταφάογλου ξεκαθάρισε το στρατόπεδο στο οποίο ανήκει.
Όπως δήλωσε η Μουσταφάογλου «όταν χρειαστεί η μειονότητα μπορεί να γίνει μία γροθιά» ενώ ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς δήλωσε ότι «Οι μαχαλάδες της μειονότητας και της πλειονότητας απέχουν 50 χρόνια, αυτό ακριβώς οδήγησε στην ανάγκη ενός τέτοιου συνδυασμού» και προσέθεσε, «δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τη μειονότητα, αυτή υπάρχει και αυτός ο συνδυασμός θα είναι η φωνή της «τουρκικής» μειονότητας».
Οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν νέα διάσταση μετά από την υιοθέτηση την διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη που δίνει μεγάλες εξουσίες στους Δημάρχους και στους Περιφερειάρχες και όπως έχουν αναφέρει από τις γραμμές της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.
Το ενδιαφέρον της Πολιτείας θα πρέπει να στραφεί στην Θράκη διότι η κάθοδος ενός πολιτικού συνδυασμού με εθνοτικό χαρακτήρα αποτελεί άλλη μία απόδειξη της δύναμης του τουρκικού Προξενείου και αναμφίβολα μία ακόμα προσπάθεια δοκιμής των αντανακλαστικών της μειονότητας και προσπάθεια χειραγώγησης της.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14503&Itemid=139
.