Monday 7 October 2024
Αντίβαρο
Μακεδονία Νίκος Λυγερός Σκοπιανό

Το Σκοπιανό, το πολιτικό σκηνικό, οι Δήμοι και το ΝΑΤΟ

Γράφει ο Νίκος Λυγερός.

Το Σκοπιανό επηρεάζει όλο το πολιτικό σκηνικό

Το Σκοπιανό δεν είναι πια ένα απομονωμένο θέμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, τώρα πια επηρεάζει τους πάντες και σε κάθε επίπεδο της πολιτείας. Δεν είναι πλέον περιορισμένο στο επίπεδο των βουλευτών. Αφορά και τους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες και τους Ευρωβουλευτές. Κανένα επίπεδο δεν μπορεί να παραμείνει ανεξάρτητο και αυτό από μόνο του είναι μια ήττα για την κυβέρνηση που θεωρούσε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο ελληνικός λαός θα παίξει τον ρόλο του ψηφοφόρου με πολλαπλό τρόπο και αυτό βέβαια δεν είναι ένα καλό σημάδι για το κυβερνών κόμμα, που προώθησε φανατικά το Προσύμφωνο των Πρεσπών, αλλά και το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων. Διότι ακόμα κι αν προσπάθησε μέσω προπαγάνδας να φιμώσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν κατάφερε να περάσει το μήνυμα της και όλοι οι Έλληνες έμαθαν τι εμπεριείχαν τα 20 άρθρα του Προσυμφώνου. Ήρθε λοιπόν η ώρα της αντεπίθεσης του ελληνικού λαού για όσα έχει αντέξει η Μακεδονία και κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί. Διότι θα ψηφίσει μαζικά και στρατηγικά μόνο τα κόμματα που θα ακυρώσουν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και κανένα άλλο. Διότι τώρα δεν υπάρχουν πια ψεύτικες ελπίδες και ψευδαισθήσεις, αφού όλοι έχουν αποκαλυφθεί με όλα τα παιχνίδια που έχουν παιχθεί εντός και εκτός Βουλής, για να επηρεαστούν οι πάντες και τα πάντα με κάθε τρόπο. Δεν μένει λοιπόν τίποτα άλλο στον ελληνικό λαό παρά να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να διώξει κάθε πρόθυμο προδότη από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Η μνήμη του ελληνικού λαού ενάντια στην κυβέρνηση

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει με τον δικό της τρόπο το Σκοπιανό στο ψυγείο, για να μην την επηρεάζει άλλο για τις επερχόμενες εκλογές, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση για αυτή. Διότι όλος ο ελληνικός λαός μιλάει πια για το θέμα και κανείς, ακόμα και τα μέσα της μαζικής προπαγάνδας δεν μπορούν να του πουν να το βουλώσει. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει όσους υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και αυτόν που δήλωσε παρών, ενώ έλεγε ότι θα το καταψηφίσει. Ούτε πρόκειται να ξεχάσει όσους το προωθούν ακόμα και με τέτοιο φανατικό τρόπο, ενώ όλοι μας ξέρουμε πια τι εμπεριέχουν αυτά τα είκοσι απαράδεκτα άρθρα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θέμα του ονόματος, της εθνότητας, της γλώσσας; Ποιος θα μπορεί να ξεχάσει την κοινή επιτροπή που θ’ αλλάξει τα ελληνικά ονόματα των Σκοπίων, την ιστορία, την αρχαιολογία, την παιδεία, τους ιστορικούς άτλαντες; Ποιος δεν θα ξέρει για την απαγόρευση εκδηλώσεων που θα αφορούν τη Μακεδονία, δηλαδή τη βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους; Ποιος δεν θα μάθει ότι θα δώσουμε πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ στα Σκόπια για το θέμα της αλιείας, ενώ δεν την έχουμε θεσπίσει καν; Ποιος δεν θα δει τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου που θα κατασκευάζουμε για τα Σκόπια; Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα δώσουμε στα Σκόπια, για να τα σώσουμε από την αναζήτηση καθαρής ενέργειας; Ποιος άλλος από την κυβέρνηση θα τους δώσει τεχνογνωσία και την εμπειρία στον ενεργειακό τομέα; Ποιος άλλος θα βοηθήσει τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Διεθνείς Οργανισμούς και Περιφερειακούς; Κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει τίποτα και αυτό θα φανεί σε όλες τις εκλογές.

Άλλο ΝΑΤΟ κι άλλο όνομα

Με την υπογραφή στις Βρυξέλλες, το ΝΑΤΟ δηλώνει επίσημα ότι τα Σκόπια πρέπει να μπουν στο ΝΑΤΟ. Αλλά να ξέρουμε όλοι ότι προς το παρόν αυτό γίνεται μόνο και μόνο με την υποψηφιότητα με το όνομα FYROM. Δεν είναι ούτε ως Μακεδονία ούτε ως Βόρεια Μακεδονία που εντάσσονται προς το παρόν. Αυτό σημαίνει ότι και πάλι όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα αλλά και από τα άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που πρέπει να κυρώσουν στα κοινοβούλιά τους το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, έτσι ακόμα και τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Και αυτή είναι η ουσία του θέματος διότι η κυβερνητική προπαγάνδα θα ήθελε να περάσει το απλοϊκό μήνυμα ότι όλα τελείωσαν και ότι δεν υπάρχει πια αγώνας για τίποτα άλλο. Η πραγματικότητα είναι ριζικά διαφορετική. Αντιθέτως όλα παίζονται ακόμα και μετά το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, διότι και αυτό είναι προβληματικό για τη Βουλή των Ελλήνων, αφού αποτελεί ξεκάθαρο εθνικό θέμα και πρέπει θεσμικά να έχει μεγάλη υποστήριξη για να περάσει κι όχι απλώς μια πλειοψηφία στο τσακ. Μπορεί επίσης ο Πρωθυπουργός να θεωρεί ότι πηγαίνοντας στην Τουρκία, στη Σχολή της Χάλκης και στην Αγία Σοφία ότι έχει την ικανότητα ν’ αλλάξει την πολιτική ατζέντα, αλλά και εδώ κάνει ένα τρομερό στρατηγικό λάθος, αφού θα τον πλήξουν και πάλι προβλήματα που δεν ξέρει να διαχειριστεί λόγω άγνοιας ιστορίας. Δεν ξέρει ότι η Σχολή δεν λειτουργεί από το 1971 λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δεν ξέρει ότι η Αγία Σοφία είναι Μουσείο από το 1934, λόγω του δικτάτορα Κεμάλ κι ότι το 1951 έβαλαν ξανά οι Τούρκοι τα τεράστια πανό που αναφέρονται στον Αλλάχ και τον Μωάμεθ, ενώ τα είχε βγάλει ο Κεμάλ. Απλώς είναι άσχετος με το όλο θέμα και θεώρησε ότι θα είχε την ικανότητα να απασχολήσει την κοινή γνώμη με κάτι άλλο από το Σκοπιανό, αλλά και πάλι τα έκανε θάλασσα.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.