Νους, Καρδία, Φιλοτιμία!
Ευρωεκλογές 2019. Θα είμαι υποψήφιος με την Ελεύθερη Πατρίδα!
Έγιναν ορισμένες προσπάθειες συνεργασίας διαφόρων πολιτικών δυνάμεων, χωρίς όμως ευτυχές αποτέλεσμα. Παρόλ’ αυτά, επειδή θεωρώ τις επικείμενες εκλογές μία μεγάλη ευκαιρία, θέλησα να πάρω θέση για πρώτη φορά στη ζωή μου. Όχι απλώς θέση υποστήριξης, αλλά θέση υποψηφίου! Ελεύθερη Πατρίδα. Σε κάποιους θα αρέσει η επιλογή, σε κάποιους ίσως όχι. Δεκτή η κριτική!
Ακολουθούν ορισμένα μικρά κείμενα πολιτικής γνωριμίας και ένα σύντομο βιογραφικό μου στο τέλος:
Α. Δικτατορία στα νοήματα (Εστία 17.4.2019, ο πλήρης τίτλος που δεν χωρούσε στην εφημερίδα είναι «Εθνομηδενισμός: 1ο βήμα: Δικτατορία στη νοηματοδότηση, 2ο βήμα: άλωση παιδείας, 3ο βήμα: απόσπαση της Μακεδονίας από την ελληνική Ιστορία.»)
Κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης είχαμε δύο κομματικούς στρατούς να αντιπαλεύουν και να εναλλάσσονται στην εξουσία. Με τον όρο εξουσία συνήθως εννοούμε την διαχείριση του κρατικού μηχανισμού, την θεώρηση του κράτους ως λάφυρο. Ο ένας από τους δύο στρατούς άλλαξε ηγεσία και χρώμα, αλλά το μοτίβο παρέμεινε περίπου το ίδιο.
Συμπληρωματικά με τον ορισμό αυτό υπάρχει μία βαθύτερη και ασφαλώς ουσιαστικότερη εκδοχή της εξουσίας: αυτή που ελέγχει την σκέψη μας. Γίνεται μέσω της διαμόρφωσης των κοινωνικοπολιτικών στερεοτύπων και με τον χρωματισμό των εννοιών. Το ονομάζω δικτατορία στη νοηματοδότηση των πολιτικών όρων.
Την ώρα που τα «κόμματα εξουσίας» εφορμούσαν στην λεία, κάποιοι άλλοι ενοχοποιούσαν συστηματικά μία αλυσίδα εννοιών όπως: πατρίδα, σημαία, έθνος, πίστη, παράδοση, αξίες, οικογένεια, συντηρητικός, δεξιός, φιλελεύθερος, ελληνισμός, Ορθοδοξία, εκκλησία, ιερέας, κρυφό σχολειό, ελεύθερη οικονομία, επιχειρηματικότητα, αριστεία.
Ταυτόχρονα με τη δαιμονοποίηση αυτή, προέβαιναν και σε εξιδανίκευση άλλων εννοιών όπως: προοδευτικός, συνδικαλισμός, πορεία, απεργία, κατάληψη, αγώνας κλπ. Κυρίως όμως, εδραίωναν το αξίωμα ταύτισης της αριστεράς με τον ανθρωπισμό και την ηθική, σε ανυπέρβλητο μάλιστα βαθμό. Το αξίωμα αυτό κατέστη ιερό δόγμα.
Άνθρωποι αυτής της νομενκλατούρας προσέγγισαν και κατέλαβαν θέσεις κλειδιά στον χώρο της παιδείας, του τύπου και της πολιτικής, οριζόντια μάλιστα σε όλο το φάσμα. Όταν ένιωσαν δυνατοί, πριν από περίπου 20 χρόνια, ανέβασαν στροφές και έκαναν το δεύτερο βήμα.
Επίθεση στην Εκκλησία με στόχο τον θρησκευτικό αποχρωματισμό των Ελλήνων, άλωση της παιδείας με τα 150 σχολικά εγχειρίδια και ριζική αναθεώρηση της ύλης, αλλά και του πνεύματος των κειμένων, συκοφάντηση της Επανάστασης του 1821 με ανάδειξη οικονομικίστικων λόγων για την έναρξή της, αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων, έμμεση άρνηση ευθυνών στους Τούρκους για τη Μικρασιατική Καταστροφή κοκ. Σε πολιτικό επίπεδο υποστηρίχθηκε η παράδοση της Κύπρου στην τουρκική σφαίρα επιρροής μέσω του Σχεδίου Ανάν.
Όλα αυτά απετέλεσαν το υπόβαθρο για να προχωρήσουν στο τρίτο βήμα, δηλαδή ουσιαστικά την αποκοπή της Μακεδονίας από την ελληνική Ιστορία. Πλέον, το όνομα αυτό σε διεθνές επίπεδο το μονοπωλούν Σλάβοι, ενώ οι Έλληνες, οι πραγματικοί Μακεδόνες, καθίστανται απλώς ο «πληθυσμός της βόρειας περιοχής» της Ελλάδας. Εξ ου και η συχνή του όρου «βόρεια Ελλάδα» αντί των όρων Μακεδονία, Θράκη και Ηπείρος.
Τα αναρίθμητα ψεύδη περί «ιστορικού» δικαιώματος χρήσης ή κτήσης του όρου «Μακεδόνας» και «Μακεδονία» από Σλάβους, κατάφεραν να επιπλεύσουν στην δημόσια σφαίρα ακριβώς λόγω της απονεύρωσης των Ελλήνων τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και της γενικευμένης απροθυμίας όλων των πολιτικών δυνάμεων να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό του εθνομηδενισμού.
Η αποκατάσταση των ενοχοποιημένων εννοιών δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν οι πολιτικές δυνάμεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: στις κατεξοχήν εθνομηδενιστικές, στις αδιάφορες στον εθνομηδενισμό και σε όσες λειτουργούν ως όχημα απαξίωσης της φιλοπατρίας.
Και οι τρεις κατηγορίες συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην επιδείνωση του φαινομένου.
Β. Πολιτικό στίγμα.
Αν πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσω ένα επίθετο για να περιγράψω το πολιτικό μου στίγμα, θα χρησιμοποιούσα τον δαιμονοποιημένο όρο «συντηρητικός». Στον όρο αυτόν αποδίδω το εξής νόημα: Συντηρητικός είναι αυτός του οποίου η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων επί του συλλογικού υποκειμένου (έθνος) είναι μία προβολή των φυσικών προτεραιοτήτων του προσώπου. Δηλαδή: πρώτα η σωματική υγεία, μετά η ψυχική υγεία και τέλος η οικονομική άνεση. Για το συλλογικό υποκείμενο, δηλαδή το έθνος, ύψιστος στόχος είναι η επιβίωση, ακολουθεί η ταυτότητα και η συνείδηση της ιδιοπροσωπείας του, και τέλος η οικονομική ευμάρεια. Μας φαίνεται τόσο λογικό όταν αφορά τον εαυτό μας. Γιατί μας ξενίζει τόσο όταν το εφαρμόζουμε σε έναν λαό;
Δεν είναι πιο σημαντικό πολιτικό πρόβλημα το δημογραφικό και οι μεταναστευτικές ροές των Ελλήνων προς το εξωτερικό από όσο είναι η οικονομία της Ελλάδος; Αν η χώρα γεράσει, ερημώσει, αφανιστεί, πόσο και ποιον θα ωφελήσει στην περίπτωση που η οικονομία της δουλεύει σαν ελβετικό ρολόϊ;
Εάν έχει εξασφαλιστεί η φυσική υπόσταση, το ζητούμενο δεν είναι πλέον να διασωθεί η πολιτιστική της ταυτότητα, η συλλογική της αυτογνωσία, ο τρόπος του βίου, η ιεράρχηση αναγκών, οι μεταφυσικές αναζητήσεις, η παιδεία, η Ιστορία, η θρησκεία, η πατριδογνωσία, τα κοινά τέλος πάντων πράγματα, όσα μας συνέχουν και όσα, ακόμα και αν δεν τα ακολουθούμε όλοι μας, αντικατοπτρίζουν την ιδιαιτερότητα της κοινότητάς μας; Τι θα καταλάβουμε από μία «Δανία του νότου», αν στο μεταξύ έχουμε χάσει τη γλώσσα μας, την επίγνωση της ιστορικής μας συνέχειας, την ταυτότητά μας, και αποκολλημένοι από τις ρίζες μας γυρίζουμε σαν φτερό στον άνεμο σε μία, έστω, καλοκουρδισμένη μηχανή απολαμβάνοντας τα αγαθά του κόσμου;
Αφού εξασφαλίσουμε αυτά τα δύο, και πριν συμφωνήσουμε ή διαφωνήσουμε για το πεδίο της οικονομίας, δεν πρέπει να θέσουμε τις απαραίτητες θεσμικές ασφαλιστικές δικλείδες για να αποκρούσουμε αποκλίσεις από τη Δημοκρατία, και τη διάκριση των εξουσιών;
Δεν είναι λογικό ότι όλα τα παραπάνω προηγούνται της συζήτησης για το δίλημμα μεταξύ υψηλής φορολογίας με κοινωνικά επιδόματα και της χαμηλής φορολογίας με ενθάρρυνση της οικονομικής ανταμοιβής ως οδηγό ανάπτυξης; ή το δίλημμα μεταξύ του κεντρικού σχεδιασμού και της ελεύθερης αγοράς, ή μεταξύ του μεγάλου και μικρού κράτος ή την αναζήτηση του βαθμού παρέμβασης των ρυθμιστικών αρχών στην αγορά;
Για να λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να κατανοηθούν οι ρίζες του. Εάν μιλήσουμε για την κρίση χρέους, πρέπει να ερευνηθεί ο λόγος του δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ. Το 1981 είχαμε χρέος 23%. Οκτώ χρόνια μετά, είχε αυξηθεί στο 80%. Τα επόμενα 30 χρόνια σκαρφάλωσε στο 110%, όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση. Είναι σαφές ποια νοοτροπία πρέπει να εγκαταλειφθεί.
Δεν πιστεύω στα παραμύθια ότι με «έναν νόμο και ένα άρθρο» μπορούν μαγικά να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν τα δάνεια της χώρας. Δυστυχώς, πολλοί πίστευψαν τέτοια παραμύθια, και μας έφεραν περισσότερα δεινά από όσα είχαμε πριν. Η παρούσα κυβέρνηση δεν ευθύνεται επειδή δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις της. Ευθύνεται, επειδή παρουσίασε αυτές τις υποσχέσεις ως υλοποιήσιμες! Επανέλαβε την ρητορική που μας οδήγησε στο χρέος.
Γ. Αντίβαρο.
Τα φώτα πορείας μου μπορούν να ιδωθούν μέσα από το Αντίβαρο που το δημιούργησα πριν από ακριβώς 18 χρόνια, τον Μάϊο του 2001, και τα μεγάλα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε: το Σχέδιο Ανάν, το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού, το Κρυφό Σχολειό, τα αφιερώματα στο έπος του 1940 και στην Επανάσταση του 1821, τη μελέτη για τη Μακεδονία και τόσα άλλα. Κυρίως, την παροχή βήματος λόγου σε εκατοντάδες ανθρώπους και δεκάδες χιλιάδες άρθρα όλα αυτά τα χρόνια.
Ορισμένοι φίλοι και συνεργάτες του Αντίβαρου, εφαρμόζοντας το σύνθημά του «αντίβαρο στην ιδιωτεία» έχουν κατέλθει στην πολιτική με διαφορετικά κόμματα. Αυτό δεν το χρωμάτισε τον ιστοχώρο. Το ίδιο θα συνεχίσει να συμβαίνει και τώρα με την δική μου υποψηφιότητα, ειδικά επειδή πρόκειται για νέο κόμμα άξιων και αξιών. Η λειτουργία του θα παραμείνει ανεπηρέαστη και υπερκομματική.
Δ. Βιογραφικό – αντιγραφή από εδώ
Ο Ανδρέας Σταλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 1972. Στα μαθητικά του χρόνια διακρίθηκε σε Ολυμπιάδες Μαθηματικών και Πληροφορικής, με αποκορύφωμα την κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου στην 7η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Βουλγαρία το 1990. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1996) και απέκτησε τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: MSc στην Πληροφορική στο πανεπιστήμιο του Reading (1997), MA στις Διεθνείς Σχέσεις στο Reading (1998), και τέλος MPhil στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου (2000) με υποτροφία. Εργάζεται από το 2001 μέχρι σήμερα στον χώρο της ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία διαδοχικά σε τρεις διαφορετικές εταιρείες, με μία διακοπή την περίοδο 2004/05 για την πλήρη στρατιωτική του θητεία. Το 2001 δημιούργησε το ηλεκτρονικό περιοδικό Αντίβαρο, που έγινε ιδιαίτερα γνωστό από την επιτυχημένη πρωτοβουλία του να συλλέξει υπογραφές με αίτημα την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού. Από το 2015 γράφει άρθρα γνώμης και στην Εστία, την αρχαιότερη ελληνική εφημερίδα. Τον Ιανουάριο του 2019 εξέδωσε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Μακεδονία. Αντίβαρο στην ηττοπάθεια». Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Ε. Σύνθημα.
Σε ένα βιβλίο του 1885 του Ιωάννη Καλοστύπη διαβάζω την φράση: «Μόνο όταν από του ελληνικού έθνους τέλεον εκλείψη και νους και καρδία και φιλοτιμία είνε δυνατόν ναπολεσθή η επί δισχίλια έτη σωθείσα εν ελληνισμώ Μακεδονία»
Το σύνθημά μου λοιπόν είναι: Νους, Καρδία, Φιλοτιμία!
Να το βροντοφωνάξουμε: δεν εξέλιπαν!
Ανδρέας Σταλίδης.
Ανοίξτε το φυλλάδιο
https://drive.google.com/a/antibaro.gr/file/d/1O_3VDBWzwV9IWSxtzSdFuZA7QIHxqNHB/view?usp=drivesdk
58 comments
Μερικές σκέψεις (και όχι κριτική) σχετικά με τα όσα διάβασα.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η “δημοκρατία” (έτσι όπως λειτουργεί σήμερα στην αντιπροσωπευτική της μορφή) είναι ένα προβληματικό, άδικο και εν τέλει αποτυχημένο πολιτικό σύστημα. Οι λόγοι πάμπολλοι, δεν θα τους αναλύσω εδώ. Το αναφέρω αυτό, για να εκφράσω το ψυχικό άχθος που νιώθω όταν βλέπω άξιους ανθρώπους, και Έλληνες όπως ο Ανδρέας Σταλίδης, στην προσπάθειά τους να υπηρετήσουν την Πατρίδα και το Έθνος, να …αναγκάζονται να εκφραστούν πολιτικά μέσα από ένα σαθρό πλαίσιο, δηλαδή, να πρέπει να χωρέσουν στο προδιαγεγραμμένο…καλούπι των κομμάτων γεγονός που συνεπάγεται πολλές και διάφορες υποχωρήσεις και ένα διαρκή πολιτικό συμβιβασμό. Όμως, όπως λένε οι …αγγλοσάξονες, “it is what it is”, αφού έτσι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, έτσι ας γίνει. Φοβάμαι όμως ότι το σύστημα είναι φτιαγμένο για να ευνοεί και προωθεί τους καιροσκόπους πολιτικάντηδες και όχι τους ακραιφνείς Έλληνες που κυριολεκτικά “καίγονται” για την πατρίδα. Salus populi suprema lex esto είπε κάποτε ο Κικέρων, μακάρι γρήγορα αυτό να γίνει το ιερό πιστεύω αν όχι όλων, τουλάχιστον των περισσοτέρων Ελλήνων και μάλιστα όσων εμπλέκονται ενεργώς με “τα κοινά”!
Επιγραμματικά αναφέρω:
1) Συγχαρητήρια για τον όρο· δεν είναι μόνον η “δικτατορία στη νοηματοδότηση των πολιτικών όρων”, την ελληνική γλώσσα συνολικά έχουν στοχοποιήσει οι γνωστοί-άγνωστοι επιβήτορες του ελληνικού πολιτικού γίγνεσθαι, και όσο περνάνε τα χρόνια ακούγονται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σόλοικα, νεολογισμοί και ανοησίες από πολιτικούς, “διανοητές”, ΜΜΕ, κλπ, χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς. Και ο λαός, ως συνήθως πιθηκίζει, και πάσχοντας από οξεία “καταναλωτίτιδα”, …συν-ακολουθεί χωρίς ουδεμία αντίδραση, συν-εργός στο έγκλημα της δολοφονίας της υπέροχης αυτής γλώσσας που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.
2) Συμφωνώ απολύτως με το νόημα που δίνεις στον πολιτικό όρο “συντηρητικός”. Γιατί όμως “πρέπει υποχρεωτικά” να δηλώνουμε ένα επίθετο το οποίο να περιγράφει το πολιτικό μας στίγμα; Ακριβώς επειδή ΕΙΝΑΙ δαιμονοποιημένος (από ποιούς όμως;) ο όρος «συντηρητικός», εγώ, τουλάχιστον, θα δήλωνα το προφανές: ΕΛΛΗΝ. Ούτε δεξιός-αριστερός, ούτε συντηρητικός-προοδευτικός, ούτε έτσι, ούτε αλλιώς. Έχουμε πλέον φτάσει στο έσχατο σημείο (στον πάτο του βαρελιού) και ευτυχώς λέω εγώ, ώστε επιτέλους, ιδού πεδίον Δόξης λαμπρόν, ευκαιρία να ξεχωρίσουμε, μιάς και δια παντός, την ήρα από το στάρι! Ή είμαστε, νιώθουμε και -κυρίως- φερόμαστε ως ΕΛΛΗΝΕΣ, ή ανήκουμε στον συρφετό των …”ελληνοφώνων” με την ρευστή εθνική συνείδηση και τις γνωστές νεο-μαρξιστικές ιδεοληψίες οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι ΜΟΝΟΝ κακό θέλουν, μπορούν ΚΑΙ κάνουν στην Πατρίδα και το Έθνος μας.
3) Προφανώς το βιογραφικό είναι εντυπωσιακότατο και δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολίων. Σχετικά με το σύνθημα, να προτείνω συμπληρωματικά και το «Όσοι ζωντανοί» από το (κατά 26 χρόνια μεταγενέστερο) βιβλίο του Ίωνα Δραγούμη μέσα από το οποίο ο συγγραφέας, εμπνεόμενος από το ιδανικό της αναγέννησης του έθνους, εκφράζει τις απόψεις του σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Δηλαδή, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ το οποίον είναι το ζητούμενον κατά την τρέχουσα ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
Κλείνοντας, επαναλαμβάνω, δεν κάνω κριτική, δεν είμαι άξιος ούτε δικαιούμαι, ως απέχων από την ελληνική πραγματικότητα (ζω από το 1987 στις ΗΠΑ) να κάνω την οποιαδήποτε κριτική.
Πάντως, Ανδρέα, σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, πολύ κουράγιο και καλή δύναμη! Θα τα χρειαστείς στον αγώνα που αποφάσισες να κάνεις.
Με εκτίμηση,
Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης
Des Plaines, IL – USA
Εἶναι σημαντικὸ ὁ ἀναγνώστης νὰ διαβάσει τὶς πολιτικἐς σας θέσεις https://www.eleftheripatrida.gr/eleftheri-patrida/genikes-theseis
Στὴν θέση σας 30α (Ἐθνικα θέματα / Τουρ) δὲν θα ἦταν σημαντικὸ νὰ προστεθεῖ τὸ νὰ ἀναγνωρισθεῖ ὲπισήμως ὴ γενοκτονία τῶν Ἑλλήνων της ΜΑ τὸν εἰκοστὸ αἰῶνα ἀπο αὐτὸ τὸ κράτος; Ἐὰν ὃχι ἀπὸ τὸ κράτος, τὸτε ὰπὸ τὸν ὀργανισμὸ ἡνωμένων ἐθνῶν;
Γιὰ τὸ θέμα τῆς συνεργασίας μὲ ἄλλους φορεῖς, προτείνω νὰ συγκρίνετε τὶς θέσεις σας μὲ αὐτὲς τοῦ σχηματισμοῦ http://www.syndesmosee.org/piomicronlambdaiotatauiotakappa941sigmaf-theta941sigmaepsiloniotasigmaf.html
διὸτι νομίζω ὅτι συμπιπτουν σὲ πολλά θέματα.
Προτείνω τὴν ἀποφυγή συνθημάτων, ἔτσι ὤστε νὰ μὴν ἔχετε καμμία σχέση μὲ τοὺ λοιποὺς συνθηματολόγους
καὶ κενοὺς περιεχομένου.
Σᾶς εὔχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τα σχόλιά σας! Συμφωνώ εν πολλοίς με όσα γράφετε και οι δύο.
Για όσους είναι χρήστες του facebook, μπορείτε να δείτε το ίδιο κείμενο στην προσωπική μου ανάρτηση
Ανδρέας.
Καλά, στὸ Εὐρωκοινοβούλιο, ἂν ἐκλεγῆτε, τί θὰ κάνετε ; Οἱ θέσεις τοῦ κόμματός σας εἶναι σαφῶς ἀρνητικὲς γιὰ τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση καὶ γιὰ τὴν συμμετοχὴ τῆς Ἑλλάδος σ’ αὐτήν. Καὶ τοῦτο, παρὰ τὸ γεγονὸς ὅτι ζεῖτε σὲ χώρα ὅπου, ἂν ἡ Ἑλλὰς δὲν ἦταν μέλος τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως, πιθανώτατα δεν θὰ μπορούσατε νὰ ἐργασθῆτε. Γιατί δὲν δοκιμάζετε νὰ ἔλθετε στὴν Ἑλλάδα καὶ νὰ δοκιμάσετε, σὲ μικρὴ κλίμακα καὶ πειραματικῶς, τὴν «αὐτάρκεια» πού ὑπόσχεσθε καὶ τὴν ὀλιγάρκεια πού ὑπονεῖτε στὶς πολιτικὲς θέσεις τοῦ κόμματός σας.
Η θέση του κόμματος Ελεύθερη Πατρίδα δεν είναι υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Τι σημαίνει «αρνητικές»;
Μία σχετική συζήτηση με το ίδιο θέμα έγινε και εδώ, παρακαλώ δείτε τα σχόλια και τις απαντήσεις μου.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=371424913715550&id=100025441335832&comment_id=371457950378913&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D
Γιατί επιλέγετε το μοναχικό δρόμο; Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μία θέση για εσάς σε σχηματισμούς όπως Νέα Δεξιά , ΛΑ.ΟΣ, Ελληνική Λύση ή και άλλους μικρότερους;
Την Ελληνική Λύση την θεωρώ κόμμα για ανθρώπους με μειωμένη διανοητική ικανότητα. Συγγνώμη κι όλας για το σχόλιο, αν υπάρχει κάποιος που να συμπαθεί αυτό το κόμμα.
Τον ΛΑΟΣ τον θεωρώ τελειωμένη υπόθεση. Αρχηγικό κόμμα με τον αρχηγό να έχει σοβαρές κατηγορίες εναντίον του. Είμαι βέβαιος ότι η Ελεύθερη Πατρίδα θα έχει πολύ καλύτερη επίδοση. (όπως θα έχει και καλύτερη επίδοση η Ελεύθερη Πατρίδα και από τους ΑΝΕΛ και από το Ποτάμι).
Για τη Νέα Δεξιά δεν θα μιλήσω δημοσίως. Ούτε τώρα, ούτε μετά τις εκλογές.
Πάντως, δεν είναι μοναχικός δρόμος. Ούτε είναι δικό μου το κόμμα. Είμαι μάλιστα συνεργαζόμενος. Το κόμμα έχει συλλογική διοικούσα επιτροπή και στην προσπάθεια ένωσης πολλών κομμάτων και ομάδων, έδειξε, κατἀ τη γνώμη μου, τις πιο αγνές προθέσεις από όλους. Έχουν ήδη ανακοινωθεί 31 ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών.
Δείτε τα 31 ονόματα εδώ
https://www.eleftheripatrida.gr/deltia-typou/393-oi-ypopsifiotites-gia-tis-evroekloges-synexizontai
Θέσεις τοῦ κόμματος μὲ τὴν ἐπωνυμία «Ἐλεύθερη Πατρίδα» εἶναι καὶ αὐτές :
6. Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρώ.
α. Επαναπροσδιορισμός των όρων συμμετοχής στην ΕΕ και ομαλή έξοδος σε περίπτωση που η συμμετοχή δεν εγγυάται την ευημερία του ελληνικού λαού. Θέλουμε την Ευρώπη των εθνών και όχι των τραπεζιτών και της ηγεμονικής ποδηγέτησης.
β. Όχι στην πολιτική εμμονή παραμονής στην ΕΕ, εφόσον με αυτήν διακυβεύονται οι διαχρονικές αξίες του ελληνισμού και της ορθοδοξίας.
γ. Παραμονή στο Ευρώ μόνον εφόσον αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα, με γνώμονα την ευημερία του ελληνικού λαού.
δ. Όχι στην πολιτική εμμονή παραμονής με κάθε κόστος στο Ευρώ (στο όποιο κακώς μπήκε η Ελλάδα χωρίς να είναι έτοιμη) και ομαλή έξοδος με σκοπό την συγκροτημένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.
Μοῦ θυμίζουν τὸν τεμπέλη καὶ ψωνισμένο ψηλομύτη, πλὴν μπατίρη, Κίμωνα (τὸν ρόλο παίζει ὁ Ὀρφεὺς Ζάχος) στὴν ταινία «Καλῶς ἦλθε τὸ δολλάριο», ὅταν ὁ χειμαζόμενος ἀδελφός του Φίλιππας (στὸν ρόλο ὁ Γιῶργος Κωνσταντίνου) τοῦ ἀνακοινώνει ὅτι ἔμαθε ὅτι ὑπάρχει μιὰ θέση στὴν ΔΕΗ καὶ πρέπει νὰ τρέξῃ ὁ Κίμων νὰ τὴν διεκδικήσῃ. Ὁπότε ὁ Κίμων, μὲ ὕφος συγκαταβατικὸ δέχεται λέγοντας : «Τέλος πάντων, θὰ πὰω νὰ δῶ τί θέση εἶναι αὐτὴ ποὺ μοῦ προτείνουν». Ὁπότε ὁ »Φίλιππας τοῦ λέει : «Δἑν καταλαβαίνεις ὅιτ μᾶς πετᾶνε ἔξω ἀπὸ τὸ σπίτι μας [διότι δέν μποροῦν νὰ πληρώσουν τὸ ἐνοίκια]; Ὅτι παρακαλᾶμε, ὅτι φιλᾶμε κατουρημένες παδιές ;»
https://www.youtube.com/watch?v=CeUenKhjsGk
Ἐπίσης, μοῦ θυμίζουν τὴν «αὐτοτέλειαν» τοῦ Γούναρη ἔναντι τῶν [γνησίως προδοτῶν] τότε Συμμάχων, ποὺ ὡδήγησε στὴν τερατώδη ἀνθρωποθυσία τῆς πορείας πρὸς τὴν Ἄγκυρα.
Συνέλθετε πρὶν καταστρέψετε τὴν χώρα μὲ τὴν παχεῖα καὶ ἀνεύθυνη ἄγνοιά σας γιὰ τὴν πραγματική της κατάσταση, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ἱστορία της καί, συνεπῶς, γιὰ τὴν πραγματική της ταυτότητα. Ἰδίως ἐσεῖς ποὺ εἶσθε ἔξω ἀπὸ τὴν χώρα καὶ ἀπὸ τὸν χορό. Αὐτὲς οἱ μεγαλόστομες μπαροῦφες, ποὺ παρουσιάζονται ὡς θέσεις τοῦ κόμματος, εἶναι, στὴν καλύτερη περίπτωση, κενὰ λόγια καί, στὴν χειρότερη, ἐπικίνδυνος λαϊκισμὸς καὶ δημοκοπία. Ἔχει χορτάσει ὁ κόσμος κι ἀπὸ τὰ δύο. Δὲν χρειάζεται περισσότερη σταχτη στὰ μάτια καί, μάλιστα, ἀπὸ μορφωμένους, πού θὰ ἔπρεπε νὰ σέβωνται, πρῶτ’ ἀπ’ ὅλα τὸν ἴδιο τὸν ἑαυτό τους.
Καί, ναί, μὴν μπῇ κανεὶς στὸν κόπο νὰ μοῦ θυμίσῃ ὅτι αὐτὰ εἶναι τρομολαγνεία καὶ ἡττοπάθεια καὶ ἐθνικὴ μειοδοσία. Κι ἀπὸ τέτοιες σαπουνόφουσκες ἔχω χορτάσει.
Ὡς πρὸς τὴν τάχα ἁγνότητα τῶν προθέσεων, προσέξετε μὴ σχίσετε κανένα καλσόν. Ἐκτὸς κι ἂν ἔχουν προβλέψει οἱ ἰθύνοντες τοῦ κόμματος νὰ προμηθευθοῦν ζῶνες ἀγνότητος …
Ναι, είναι «και αυτές» οι θέσεις του κόμματος αυτού, με το οποίο συνεργάζομαι. Εγώ σας έστειλα σύνδεσμο να διαβάσετε τις δικές μου απόψεις, τις οποίες συζήτησα με διαφόρους που μου έκαναν σχετικές ερωτήσεις. Μπορείτε να τις δείτε και να τις σχολιάστε, αν θέλετε. Επίσης, στο άρθρο κάτω από το οποίο συζητάμε, δίνω επίσης ορισμένες κατευθύνσεις στα θέματα που θίγετε, όπως και τις γενικές μου ιεραρχήσεις και κατευθύνσεις. Απόλυτη ταύτιση δεν μπορεί να βρει κανείς πουθενά, εκτός αν δημιουργηθούν ξαφνικά 7 εκατομμύρια κόμματα και πάρουν όλα ακριβώς από μία ψήφο. Εσείς, αφού δεν σας αρέσει αυτό το κόμμα, ψηφίστε Τατσόπουλο, Θεοδωρικάκο ή για να μείνω στο ευρωψηφοδέλτιο Καλυψώ Γούλα, Καιρίδη, κοκ. Εγώ ευχαριστώ, δεν θα πάρω.
Αν θέλετε να κάνουμε διάλογο επί του θέματος, παρακαλώ να διαβάσετε τις δικές μου απόψεις (πχ στον σύνδεσμο που σας έστειλα) και να συζητήσουμε επί αυτών. Αν πάλι δεν θέλετε, το δέχομαι και αυτό.
Ανδρέας.
Γεώργιε Ιακώβου:
#1. Μπορεί οι ελληνικές ταινίες να ήσαν δημοφιλείς και να είχαν γούστο, αλλά το ότι εσένα αυτό σου θυμίζει ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα ότι και ΕΤΣΙ είναι. Για την ακρίβεια είναι ατυχής ο παραλληλισμός.
#2. Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς με τον όρο “«αὐτοτέλειαν» τοῦ Γούναρη” πλην όμως η θεωρία της “προδοσίας” των τότε Συμμάχων κολακεύει τα ώτα των αμαθών-ημιμαθών και συνήθως ανιστόρητων …”ελληναράδων” οι οποίοι ως γνήσιοι -διαχρονικά- αιθεροβάμονες, προτιμούν να δικαιολογούν τα ελληνικά, ενίοτε ολέθρια, σφάλματα με θεωρίες συνομωσίας και προδοσίες πάντοτε άλλων, ποτέ των Ελλήνων. Η πορεία προς την Άγκυρα ήταν η τελευταία -απέλπιδα έστω- προσπάθεια του νεωτέρου Ελληνικού Κράτους να αποκαταστήσει την ιστορική νομιμότητα στην Ανατολία. Ήταν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο το οποίο παραλίγο να πετύχαινε, αν δεν προδίδονταν από εμάς τους ίδιους (και όχι από τους συμμάχους, καθώς οι διεθνείς συμμαχίες δεν είναι τίποτε άλλο από συμπτώσεις συμφερόντων και συσχετισμοί συγκυριών). Η “ανθρωποθυσία” ήταν αναμενόμενη αλλά τα στρατευμένα ελληνόπουλα έκαναν στην μεγάλη πλειοψηφία το καθήκον τους. Αυτοί που εν τέλει πέταξαν τα όπλα και φώναξαν “οίκαδε” ήταν αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι Βενιζελικοί αξιωματικοί οι οποίοι έπαιρναν άδειες και δεν γύρισαν ποτέ στο μέτωπο και οι κομμουνιστές φαντάροι που φανερά υποστήριζαν τον Κεμάλ ως σύμμαχο της μητέρας ΕΣΣΔ. Πάντως ο Γούναρης πλήρωσε τα λάθη του με την ίδια του την ζωή, ασχέτως αν η δίκη των 8 και η καταδίκη των 6 ήταν παρωδία. Αυτά τα ολίγα για να μην ξεφεύγουμε από την ιστορική αλήθεια.
#3. Η χώρα ΗΔΗ βαζίδει προς την καταστροφή και δεν είναι ο Σταλίδης ή ο κάθε άλλος που θέλει και νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει που θα την καταστρέψει. Για την ακρίβεια, πρώτα μας λες ΕΣΥ τι έχεις κάνει για να σώσεις την Πατρίδα και το Έθνος σου από τον επικείμενο χαμό και ΜΕΤΑ δικαιούσαι να κριτικάρεις εκ του ασφαλούς. Κάνε λοιπόν αρχή λέγοντάς μας ποιά είναι η “πραγματική κατάσταση” της χώρας , ἀλλὰ καὶ γιὰ ΠΟΙΑ ἱστορία μιλάμε. Εδώ έχουμε Κυβέρνηση η οποία πέρασε νόμο ώστε να μπορεί άλλο κράτος-μόρφωμα να λέγεται Μακεδονία και ΔΕΝ άνοιξε μύτη. Ποιοί είναι αυτοί που δικαιούνται να ομιλούν όπως εσύ όταν στην καλύτερη ο “κυρίαρχος λαός” ασχολείται με τα τουρκο-σήριαλ, τα πρωινάδικα και τα λογής reality shows. Ποιά είναι η πραγματική ταυτότητα της Ελλάδος; Αφού από την δεκαετία του ’50 (τουλάχιστον) και μετά αποφασίσαμε ότι είμαστε η χώρα που “δεν διεκδικούμε τίποτα” κι ας περιτριγυριζόμαστε από βαρβαρο-λαούς οι οποίοι κατοικούν σε κλεμμένα ελληνικά εδάφη. Εγκαταλείψαμε στην τύχη του τον εκτός της επικράτειας Ελληνισμό και πέρα βρέχει. Εδώ εμάς τους ομογενείς (εγώ στις ΗΠΑ) μας έχουν …χεσμένους οι πολιτικάντηδες του Αθηναϊκού τερατουργήματος που καταχρηστικώς ονομάζεται “Ελληνική Κυβέρνηση” (διότι ούτε κυβερνάει, ούτε Έλληνες είναι). Μην λές λοιπόν μεγάλες κουβέντες διότι και εσύ είσαι προϊόν της ίδιας ύβρεως, μέσα στο ίδιο καζάνι και μέσα στα ίδια περιττώματα (για να μην πω τίποτα χειρότερο) όλοι βράζετε. Τώρα είναι η ώρα της σύμπνοιας, της συνεννόησης και της θυσίας στον αγώνα. Είναι εύκολο να δείχνουμε με το δάκτυλο όσους τολμούν να εκτεθούν. Το ζητούμενο όμως είναι -για να δανειστώ και εγώ ένα τίτλο ταινίας- εσύ “τι έκανες στον πόλεμο …Θανάση;”.
#4. Όχι δεν είναι όσα λες, τρομολαγνεία καὶ ἡττοπάθεια καὶ ἐθνικὴ μειοδοσία. Είναι …σαπουνόφουσκες εύκολης και ανέξοδης κριτικής στην όποια μάλλον αρέσκεσαι.
#5. Τελειώνοντας, η κριτική σου ΔΕΝ είναι καλοπροαίρετη, διότι γίνεται εκ του πονηρού. Ουδείς σε παίρνει στα σοβαρά, με εκφράσεις όπως “προσέξετε μὴ σχίσετε κανένα καλσόν” και “Ἐκτὸς κι ἂν ἔχουν προβλέψει οἱ ἰθύνοντες τοῦ κόμματος νὰ προμηθευθοῦν ζῶνες ἀγνότητος”. Η σ’χωρεμένη η γιαγιά μου έλεγε αν δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις καλύτερα να σιωπάς. Σου προτείνω λοιπόν να μην λές ανοησίες διότι εκθέτεσαι ανεπανόρθωτα.
Ουδείς αντιλέγει ότι η κατάσταση της χώρας είναι όντως τραγική. Όμως δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά περιμένοντας το τέλος. Κάποιοι αντιδρούν. Δυστυχώς, το καθεστώς της “κυνοβουλευτικής δικτατορίας” που λυμαίνεται τον τόπο, έχει καταφέρει να κάνει πλύση εγκεφάλου στον λαουτζίκο ότι οι λύσεις πρέπει να προέρχονται μέσα από την “δημοκρατική διαδικασία”. Ουδέν αναληθέστερον τούτου. Οι Έλληνες πέτυχαν τις μεγαλύτερες κατακτήσεις τους υπό μη “δημοκρατικά” καθεστώτα, ενώ υπέστησαν τις μεγαλύτερες ήττες τους όταν η δήθεν πανάκεια της Δημοκρατίας απεδείχθη στην πράξη τραγικώς ανεπαρκής να ανταπεξέλθει στις ιστορικές προκλήσεις που μας έτυχαν.
Συμπέρασμα (δικό μου): Η “δημοκρατία” (έτσι όπως την βιώνουμε σήμερα αλλά και παλαιόθεν) βλάπτει σοβαρά την υγεία των Ελλήνων, υποσκάπτει την ασφάλεια του ελληνικού κράτους και εν τέλει διακυβεύει το μέλλον του Έθνους. Ο Κικέρων είπε: “Salus populi suprema lex esto”. Σημασία ΔΕΝ έχει ποιό θα είναι το σύστημα διακυβέρνησης, ΑΡΚΕΙ να εξασφαλίζεται το καλώς έχειν του ελληνικού λαού. Τα πολιτεύματα ως ανθρώπινα δημιουργήματα πέραν του ότι είναι ατελή, ΔΕΝ επινοήθηκαν για να εξ-υπηρετούν τους πολιτικάντηδες, τα κόμματα και τους διαπλεκόμενους (δηλαδή το ίδιο το “σύστημα”) αλλά για να υπηρετούν τον Λαό. Έτσι που εσείς οι εντός των συνόρων Έλληνες (για να μην πω ελληνόφωνοι) καταντήσατε σήμερα την Ελλάδα, ΕΓΩ αυτό έχω να σας πω: Πρέπει επιτέλους να αποφασίσετε αν θέλετε μια Ελλάδα χωρίς Δημοκρατία, ή μια “δημοκρατία” χωρίς Ελλάδα.
Στὴν διαδυκτιακή ἀνάρτηση τοῦ διαχειριστοῦ καὶ σὲ παραπάνω σχόλια συντελεῖται μία ἐπίθεση ἐναντιον αὐτῆς τῆς προσπαθείας προβάλλοντας το σοφιστικὸ ὲπιχείρημα τὴς διαμονῆς μελῶν τῆς «ὲλευθέρου πατρίδος» στὸ ἐξωτερικὸ. Δὲν ἔχω σχέση μὲ κανέναν σας ἀλλὰ παίρνω, πως τὸ λέμε ἐμεὶς, offense ὰπὸ αὐτὴν τὴν κατηγορία καὶ για αὐτὸ, ἔχω νὰ πῶ τὰ ἐξης
Σὲ ἕνα ἀπομονωμένο χωριὸ πάνω στὸ βουνὸ (Ἑλλάδα), εἷναι δυνατὸν νὰ γνωρίζουν οἱ κάτοικοι τὰ τῆς πρωτευούσης (πχ.ΗΠΑ), ἣ μόνον τὰ τῆς τοπικὴς κοινοτητος; Γνωρίζουν ποιοί καὶ πως λαμβάνονται οἱ ἀποφάσεις στὴν πρωτεύουσα οἱ ὁποίες ἀμεσα ἀφορούν τὸ χωριὸ;
Ἐπίσης, ἐσεὶς (ἡ μεταπολίτευση) που κατηγορείτε χρησιμοποιώντας αὐτήν τὴν ρητορικη/σοφιστεία, τὰ είχατε ὅλα στρωμένα, ἔτοιμα καὶ βολικὰ στὴν Ἑλλάδα. Σε ἐμᾶς ποὺ βρισκομασταν στὸ μηδὲν μας είχατε προορίσει καὶ περιορίσει νὰ ζήσουμε μειονεκτικὰ χωρὶς τὴν δυνατότητα νὰ κανουμε οιαδήποτε πρόοδο. Τὸ μύνημα ἦταν ξεκάθαρο. Η θὰ μείνετε ὲδώ ως ὑποτελεις ἡ άντε στὸ καλό, καὶ κάποιοι ὲπιλέξαμε τὸν δρόμο τὴς ἐξορίας, ἐγώ συγκεκριμένα τὸ ὲπέλεξα πριν ἀπο είκοσι+ χρόνια.
Δηλαδή ἡ κατηγορία σας βασίζεται στὴν «Λογική», σὲ βιάζουμε ἀλλά φταῖς ἐσύ, τὸ ἡθελες.
Λευτέρης, Chicago – Illinois
καὶ Ἀγία Βαρβάρα Ἁττικῆς
@admin
Διάβασα τὸν διάλογο στὸ facebook καὶ πρὶν ἀναρτήσω σχόλιο.
Οἱ σχολιαστὲς χωρίζονται σὲ δύο κατηγορίες : στοὺς ἄνευ ὅρων φίλους καὶ στοὺς ὑπολοίπους. Ἀπὸ τὸν διάλογο μὲ τοὺς ὑπολοίπους προκύπτει ἀβίαστα, γιὰ ὅποιον γνωρίζει κάτι ἀπὸ Ἱστορία, ὅτι τὸ κόμμα ἀποτελεῖται ἀπὸ ἀμετανοήτως ψεκαζμένους ποὺ χρειάζονται μερικοὺς ἀξιοπρεπεῖς καὶ μορφωμένους γιὰ ξεκάρφωμα. Δὲν ἔχουν τὴν δυνατότητα νὰ τοὺς ἀκούσουν. Μόνον γιὰ ξεκάρφωμα τοὺς θέλουν. Τὸ κόλπο εἶναι παλαιό. Τὸ δοκίμασε ἡ «Χρυσῆ Αὐγή», τὸ δοκίμασε ὸ Χίτλερ τὸ δοκίμασε ὁ ἀπαίδευτος Τσίπρας μὲ πεπαιδευμένους, τὸ δοκίμασε ὁ Καραμανλῆς (ὄχι ὁ Μαλακαρνῆς) μὲ πεπαιδευμένους ἀριστεροὺς στὴν Μεταπολίτευση.
Τὸ ὡραῖο εἶναι ὅτι αὐτοὶ οι ψεκαζμένοι σκέπτονται ὅτι, τελικῶς, ὅσοι πεπαιδευμένοι ἐπιλέγουν νὰ τοὺς ἀκολουθήσουν εἶναι πιὸ ἠλίθιοι κι ἀπὸ τοὺς ψεκαζμένους. Παράδειγμα τὸ ζευγάρι Τσίπρα – Τσακαλώτου.
Σᾶς προτείνω νὰ ἀποσύρετε τὴν ὑποψηφιότητά σας λαὶ νὰ μὴν γίνετε σεῖς τὸ κορόϊδο τῆς ὑποθέσεως.
Δὲν θέλω νὰ διανοηθῶ τὸ ἐνδεχόμενο οἱ μπαροῦφες ἀπὸ τὶς θέσεις τοῦ κόμματος ποὺ παρέθεσα νὰ μπῆκαν μὲ τὴν μακιαβελλικὴ ἔμπνευση νὰ μὴν λὲς ποτὲ στὸ πλῆθος τῶν πολιτῶν αὐτὰ πού πραγματικὰ πιστεύεις. Διότι, ὂπως θαυμάσια σχολιάζει κάποιος στὸ facebook, ἂν τὶς παρέλειπε τὸ κόμμα, δὲν θὰ εἶχε λόγο κανένας νὰ τὸ ψηφίσῃ, ἀφοῦ θὰ μποροῦσε κάλλιστα νὰ ψηφίσῃ τὴν Νέα Δημοκρατία. Ἂν Ἰσχύῃ αὐτό, τὸτε οἱ «ἀγνὲς προθέσεις» εἶναι καθαρὴ καὶ ἄδολη ἐξουσιολαγνεία καὶ σπουδαρχία. Ἐπειδὴ στὴν Νέα Δημοκρατία οἱ θέσες εἶναι πιασμένες, βάζουμε κάλπη γιὰ νὰ τῆς δείξουμε τὶ κελεποῦρι ἔχασε (καὶ τὶ βελόνι ἡ Βενετιά …)
@Λευτέρης
Ξέρετε, κι ἐγὼ ἔφυγα γιὰ νὰ δουλέψω στὸ ἐξωτερικὸ καὶ νὰ γλυτώσω ἀπὸ τὸ πελατειακὸ παραστικὸ παρακράτος πού ἔχτιζαν (καὶ συνεχίζουν, φεῦ, νὰ χτίζουν) μὲ τὶς ψήφους τους οἱ φθονεροὶ καὶ μειονεκτικοὶ καὶ προ-νεωτερικῶς ἁρπακτικοὶ συμπολίτες μου. Καί, ναί, ὅσο ἤμουν ἐκτός, εἶχα μιὰν χαζοχαρούμενη εἰκόνα γιὰ τὸ τί εἶναι πράγματι ἡ χώρα μας καὶ ἡ κοινωνία μας. Ἀντίστοιχη σὲ πολλὰ μὲ αὐτὴν πού ἔχει ὁ ὑποψήφιος. Γιὰ νὰ εἰμαι δίκαιος, οἱ ἀπόψεις του ἔχουν πολύ διορθωθῇ μὲ τὶς ἐμπειρίες, ἔστω ἐμμέσως, τῆς δεκάτης Ἑλλαδικῆς χρεωκοπίας καὶ μὲ τὴν μελέτη.
Ἀλλὰ τὸν ἀδικεῖ ἡ κολληγιὰ μὲ τοὺς ψεκαζμένους. Εἶναι σὰν ὅλη αὐτὴ ἡ ἀγωνία νὰ πετιέται στὰ σκουπίδια.
@ Λευτέρης
Σημείωσις : Τόσον ἡ «ἐλευθέρα πατρὶς» ὅσον καὶ ἡ «ἐλεύθερη πατρίδα» εἶναι γένους θηλυκοῦ, τοὐλάχιστον στὴν Γραμματική, διότι στὰ ληξιαρχεία, ὅπως τὰ ἔκαναν οἱ «Ἀνεξάρτητοι Ἕλληνες» μὲ τὴν στήριξή τους στὸν ΣΥΡΙΖΑ, ποτὲ δὲν ξέρει κανείς … Συνεπῶς, στὴν Γενικὴ πτώση τοῦ Ἑνικοῦ ἔχουμε «τῆς ἐλευθέρας πατρίδος» καὶ τῆς «ἐλεύθερης πατρίδας». Τύπος ««ὲλευθέρου πατρίδος»» δὲν ὑπάρχει.
@Dimitrios G. Panagiotidis
…
Λέγω τότε : Δὲν θὰ ἀναλάβω ποτὲ ὑπηρεσίαν, ἐὰν δὲν εἶμαι σύμφωνος μὲ τὸ ἔργον ποὺ θὰ διεξαχθῆ. Δι’ αὐτὸ παρητήθην τοῦ στρατιωτικοῦ μου ἀξιώματος, διὰ νὰ ἀποκτήσω αὐτὴν τὴν πολύτιμον ἐλευθερίαν.
Μοῦ λέγει ὁ κ. Γούναρης, μὲ κάποιον πεῖσμα : Ἔχεις ὅμως τὴν ὑποχρέωσιν, εἴτε συμφωνεῖς, εἴτε ὄχι, νὰ παράσχης τὴν ὑπηρεσίαν σου, ἄνευ οὐδεμιᾶς ἀντιρρήσεως, ὅταν σοῦ ζητῆ τοῦτο ὁ τόπος σου.
Ἐγώ : Ἡ πατρὶς θέλετε νὰ εἰπῆτε.
Γούναρης : Ἡ Πατρίς, μάλιστα ἡ πατρίς. Ὀφείλεις νὰ ὑπακούσης. Ἀπαντῶ ἐντόνως καὶ ὄρθιος : Ἡ Πατρίς, κ. Πρόεδρε, εἶναι ἰδέα. Δὲν λαμβάνει τὸ σχῆμα καὶ τὴν φωνὴν τοῦ Α ἢ τοῦ Β προσώπου. Εἶναι ἰδέα καὶ ὁμιλεῖ εἰς τὰς καρδίας μας, εἰς καθένα χωριστά. Καὶ ἕκαστος ἡμῶν ἀντιλαμβάνεται τὴν φωνήν της μέσα του. Ὁ ἴδιος ἐξηγεῖ τί τοῦ λέγει. Καὶ ἕκαστος ἐξ ἡμῶν τὴν ὑπηρετεῖ ὅπως τὴν ἀντιλαμβάνεται. Τὴν πατρίδα του ὑπηρετεῖ ὁ μοναρχικός, τὴν πατρίδα του ὁ δημοκράτης, τὴν πατρίδα του ὁ Κάϊζερ, ὁ Χίνδεμπουργκ, τὴν πατρίδα του ὁ Κάουτσκη, ὁ Λόϋδ Τζώρτζ, ὁ Χένδερσον, ὁ Κλεμανσὼ καὶ ὁ Ζωρές, τὴν πατρίδα του ὁ Τσάρος, τὴν πατρίδα του ὁ μπολσεβίκος, τὴν πατρίδα του ὁ Κωνσταντῖνος, τὴν πατρίδα σεῖς, τὴν πατρίδα καὶ ὁ Βενιζέλος.
Γούναρης : Ὁ καθεὶς σύμφωνα μὲ τὰς ἀντιλήψεις του.
Ἐγώ : Ἀκριβῶς. Τὴν πατρίδα μου ὑπηρετῶ καὶ ἐγώ, σύμφωνα μὲ τὰς ἀντιλήψεις μου καὶ σύμφωνα μὲ τὴν συνείδησίν μου, ὅπως ἐγὼ αἰσθάνομαι τὸ συμφέρον της. Ὄχι ὅπως σεῖς, ἢ ὅποιος ἄλλος, φαντάζεσθε ὅτι πρέπει νὰ κάμω. Ξεύρω καλὰ τί κάμνω. Ἔχω καὶ ἐγὼ ἀντίληψιν τῶν συμφερόντων τῆς Ἑλλάδος, καὶ ἂς μὴ συμφωνῶ μαζί σας.
Γούναρης : Δὲν εἶναι ἀνάγκη νὰ συμφωνοῦμεν.
…
ἀπὸ τὸ Ἀρχεῖο τοῦ Μεταξᾶ, τὸ ἰδιόγραφο μνημόνιο τῆς συνομιλίας Ἰ. Μεταξᾶ, Γούναρη, Πρωτοπαπαδάκη, Θεοτόκη, Ἑξαδακτύλου, τῆς 29 Μαρτίου 1921.
@admin
Γιατί δεν θέλετε να μιλήσετε για τη Νέα Δεξιά; Υπάρχει κάποιος λόγος ;
Οι θεσεις του κομματος ακουγονται σε γενικες γραμμες πειστικες.
Εχω καποιες ερωτησεις:
1) Λαθορμεταναστευση:
Τι θα γινει με αυτους που εχουν ΗΔΗ ελθει εδω και καποια χρονια; Και εξηγουμαι:
Μετα το 1990 μπηκαν στην Ελλαδα παρανομως τουλαχιστον 1.500.000 λαθρομεταναστες. Πανω απο τους μισους νομιμοποιηθηκαν αναδρομικως με διαδοχικους Νομους/ ΚΥΑ/ ΠΔ απο το 1997 και μετα, επιβραβευθεντες για την παρανομια τους. Τουλαχιστον 200.000 εχουν παρει και την ελληνικη υπηκοοτητα, και μονο λιγοι εξ αυτων ειναι ομογενεις. Πανω απο το 70 % ειναι Αλβανοι.
Ποια ειναι η θεση του νεου κομματος για αολους αυτους; Θα αφαιρεθουν οι υπηκοοτητες; Θα γινουν απελασεις;
Θεωρω οτι νομιμος μεταναστης ειναι μονο οποιος μπαινει εξ αρχης νομιμα στην Ελλαδα, και μενει νομιμα καθόλη τη διαρκεια της παραμονης του. Οποιος δεν ειναι, δε δικαιουται ουτε αδεια παραμονης, ουτε υπηκοοτητα, ουτε αυτος ουτες τα παιδια του, και οποιος απεκτησε τα ανωτερω πρεπει να τα χασει.
Επισης λετε οτι “θα κλεισουν τα συνορα”. Στον Εβρο και στα αλβανικα συνορα προφανως αυτο σημαινει φραχτης. Στα νησια πώς ακριβως θα γινει αυτο πρακτικα;
κ. «Ιακώβου», αφού ήδη από τη πρώτη στιγμή διαβάσατε πρώτα τον διάλογο με τις απαντήσεις που έδωσα σε σχετικές ερωτήσεις και προτιμήσατε αντί να απαντήσετε στις δικές μου απόψεις να γράψετε όσα γράψατε, και μάλιστα δεν συνεχίσατε να σχολιάσετε τις δικές μου απόψεις, τότε δεν έχω κάτι να προσθέσω. Αυτό με ικανοποιεί.
Ευχαριστώ για την καλοπροαίρετη πρότασή σας να το σκεφτώ. Δεν θα την ακολουθήσω όμως.
Αυτό που θα κάνω θα είναι το εξής: να λέω όσα πραγματικά πιστεύω.
Ανδρέας.
Επανερχομαι:
Σε καποια δυσαρεστα ζητηματα η θεση του κομματος εινα καπως αοριστη:
2)Δημοσιο
Πρεπει να γινουν απολυσεις ή οχι; Αν ναι, ποσες και που;
Προτεινετε μειωση των φορων, αλλα για να γινει αυτο πρεπει να μειωθουν και οι δαπανες. Και αυτο δε γινεται με μειωση των κονδυλιων για γραφικη υλη……………
3) Ασφαλιστικο συστημα
Μαλλον δεν ειναι βιωσιμο, ουτε με τα σημερινα μειωμενα επιπεδα συνταξεων. Τι πρεπει πρακτικα να γινει;
Προσωπικη γνωμη: Θεωρω δεδομενο οτι θελουμε δε θελουμε θα παμε σε πληρως κεφαλαιοκρατικο, πληρως ανταποδοτικο συστημα. Οχι μονο εμεις, ολος ο ανεπτυγμενος κοσμος. Και αυτο δεν θα ειναι ευχαριστο για κανεναν.
4) Εθνικη Αμυνα
Ποια η απαιτουμενη διαρκεια θητειας; Να πηγαινουν ολοι Στρατο στα 18 ή να δινονται αναβολες; Αν δινονται αναβολες, μεχρι ποια ηλικια; Απαιτειται αυστηροτερη μεταχειριση των ανυποτακτων/αντιρρησιων; Απαιτειται αυστηροτερη πειθαρχια στον Στρατο; Ποιο το απαιτουμενο υψος στρατιωτικων δαπανων; 2 % του ΑΕΠ; Παραπανω;
5)Δημοσιο Χρεος
Ειναι 176 % του ΑΕΠ. Μη βιωσιμο. Πρεπει να εφαρμοσουμε το προγραμμα του ΔΝΤ διοτι ειναι σωστο και αναγκαιο σε γενικες γραμμες. Αλλα πρεπει επισης να γινει βαθεια αναδιαρθρωση και κουρεμα του Δημοσιου Χρεους. Προφανως θα το απαιτησετε. Αν οι Γερμανοι αρνηθουν, θα πατε σε πληρη σταση πληρωμων και εξοδο απο το ευρω; Μονο η απειλη της ολικης απωλειας των κεφαλαιων τους θα τους συνετισει. Αντεχετε να το κανετε;
Δε θελω να φερω σε δυσκολη θεση κανεναν. Αμφιταλαντευτηκα αν θα επρεπε να υποβαλλω τα παραπανω ερωτηματα. Διοτι γνωριζω οτι οι ευθειες και ρεαλιστικες απαντησεις σε αυτα συνεπαγονται τρομακτικη απωλεια ψηφων, και δεν το θελω, διοτι το κομμα μοιαζει πολυ αξιολογο. Αν ομως γινει μεγαλο και τρανο, που του ευχομαι, οι αντιπαλοι θα υποβαλλουν τα ανωτερω ενοχλητικα ερωτηματα, και πρεπει να υπαρχουν απαντησεις. Δειτε τα ερωτηματα σαν μια συνεισφορα του γραφοντος στη διαμορφωση του κομματος.
Η γενικη φιλοσοφια του κομματος ειναι σωστη. Εχει εθνικο χαρακτητα, αποδεχεται τις αρχες της ελευθερης καπιταλιστικης οικονομιας, λεει πολλα σωστα πραγματα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
@admin
Δὲν εἶναι ἀνακη νὰ συμφωνοῦμε. Ἔφθασα σὲ ἡλικία πού δὲν μὲ ξενίζει κάτι πού θεωρῶ παράλογο.
NF, Θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις με τις δικές μου προσωπικές θέσεις. Το κόμμα ιδρύθηκε το 2016 κι εγώ πριν λίγους μήνες ακόμα το αγνοούσα! Εξάλλου είναι συνεργαζόμενος επίσημα. Αλλά τις δικές μου θέσεις μπορώ να τις πω αναλυτικά. Μόνο λίγο υπομονή.
Ιακώβου: θα γίνουν δηλώσεις στήριξης της Ελεύθερης Πατρίδας που θα δώσουν νέα πνοή. Και από πρόσωπα εμπιστοσύνης σας. Περισσότερα δεν μπορώ να πω.
Περί Νέας Δεξιάς: δεν θέλω να πω τίποτα από σεβασμό σε ορισμένα πράγματα και πρόσωπα.
Ανδρέας.
Προς NF
Προσωπικές μου απόψεις. Όχι κατ’ ανάγκην του κόμματος με το οποίο συνεργάζομαι
1. Δεν θα ήμουν υπέρ της αφαίρεσης υπηκοότητας, ούτε των απελάσεων των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεστε και ζουν ήδη στην Ελλάδα.
Εν τούτοις, είμαι υπέρ της απέλασης των μεταναστών που βρίσκονται στα διάφορα κέντρα, έχουν έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα και ΔΕΝ είναι πρόσφυγες, δηλαδή όσοι δεν προέρχονται από χώρες από τις οποίες διώκονται για πολιτικούς λόγους ή χώρες τις οποίες εγκατέλειψαν λόγω πολέμου. Ο νόμος και το διεθνές δίκαιο δίνουν σαφή εικόνα. Έχουμε υποχρέωση να περιθάλψουμε τους πρόσφυγες βάσει συγκεκριμένου ορισμού. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να περιθάλψουμε οικονομικούς μετανάστες. Δεν είναι ζήτημα άποψης, αλλά εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Παράκαμψη νοείται εφόσον κρίνεται ότι συμφέρει την χώρα. Στις δεδομένες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, δεν συμφέρει την χώρα.
2. Προσωπική γνώμη και πάλι. Συμφωνούσα με την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία συνένωσε πολλούς δημόσιους φορείς και έκλεισε οριστικά ορισμένους από αυτούς, με αποτέλεσμα την απόλυση του προσωπικού τους. (Δεν μιλάω για την ΕΡΤ, γενικότερα). Στο πόσες και πού, δεν έχω γνώμη, διότι δεν γνωρίζω τα στοιχεία και τα απαιτούμενα.
Συμφωνώ με την μείωση φόρων. Θεωρώ εαυτόν υπέρ της ελεύθερης αγοράς με ρυθμιστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, στο μοτίβο που ακολουθεί την πολιτική αυτή η Συντηρητική παράταξη του Ηνωμένου Βασιλείου (οι Τόρις). Δεδομένων των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις των γειτονικών χωρών (πχ Βουλγαρία), θα συμφωνούσα με ένα οριζόντιο όριο φορολογίας στο 15% σε πρώτη φάση, με τελικό στόχο το 10% στο μέλλον, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
3. Συμφωνώ με την άποψή σας. Οι όροι της ανταπόδοσης των ιδιωτικών ασφαλιστικών (βάσει όσων γνωρίζω από την εργασία μου τα τελευταία 18 χρόνια στο ΗΒ) μπορούν να εφαρμοστούν και από το ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή: μία ελάχιστη κρατική σύνταξη βάσει ετών προϋπηρεσίας, και από εκεί και πέρα, όπως το λέτε, πλήρως ανταποδοτικό σύστημα βάσει των εισφορών του καθενός. Επίσης, εφόσον πρόκειται για δημόσια κεφάλαια (δηλαδή δημοσίων επιχειρήσεων), η διαχείριση να ΜΗΝ γίνεται από πολιτικά πρόσωπα, συνήθως β’ διαλογής αποτυχημένους βουλευτές, αλλά από επαγγελματίες του είδους.
4. Προσωπική άποψη η στράτευση στα 18 για 12 μήνες. Περίπου όπως στην Κύπρο. Αναβολές πολύ σπάνιες, περίπου στον ίδιο βαθμό με την αναβολή διακεκριμένου επιστήμονα (οι οποίες επίσης είναι πολύ σπάνιες σήμερα). Σε γενικές γραμμές, στράτευση στα 18 και χρήση επαγγελματιών στις ειδικότητες που θα χαθούν (πχ γιατροί κλπ). Να προβλέπεται κοινωνική θητεία 2 έως 3 φορές την κανονική διάρκεια, δηλαδή 24-36 μήνες αντί για το 12μηνο της στρατιωτικής. 2% του ΑΕΠ ναι, σε αντιστοιχία με τις πρόνοιες του ΝΑΤΟ.
5. Σήμερα, το 2019, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαλαρή επιτήρηση. Όχι σε πρόγραμμα. Προσωπικά βρίσκω άκρως ενοχλητικά τα 99 χρόνια του υπερταμείου, και ειδικότερα την ακραιφνώς ρατσιστική ρύθμιση ότι απαγορεύεται ο πρόεδρος του υπερταμείου να είναι Έλληνας. Πρόκειται για πρωτοφανή ρύθμιση και εξωφρενική. Καταγγελία της λοιπόν και επιστροφή της δημόσιας περιουσίας σε ελληνικά χέρια. Το πρόβλημα σήμερα, σε σχέση με το 2010 είναι ότι δεν χρωστάμε σε ιδιώτες, αλλά σε κράτη. Δεν βλέπω σώφρων την στάση πληρωμών, διότι αποξενώνουμε τους δανειστές μας, τα κράτη, και την επόμενη ημέρα, η «τιμωρία» εις βάρος μας θα είναι δυσβάσταχτη και τεράστιο εμπόδιο να κινηθούμε στον κόσμο (πχ σε περίπτωση εξόδου). Χαρακτηριστικά να πω ότι η Ελλάδα έχει 2 δις ευρώ αρνητικό εμπορικό ισογύζιο τον μήνα. Δεν μπορεί να σταθεί μόνη της. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι η «απειλή ολικής απώλειας των κεφαλαίων τους» θα «συνετίσει» τα κράτη-δανειστές μας. Αυτή ήταν η λογική Βαρουφάκη. Δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς. Τις λεπτομέριες τις γνωρίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δύο τόμους που του έδωσε η Μέρκελ και ο Γιούνκερ την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα και πριν το σαββατοκύριακο της περίφημης διαπραγμάτευσης. Βρείτε τα σχετικά στην ειδησεογραφία των ημερών. Στους τόμους αυτούς, υπήρχε το σχέδιο της επόμενης ημέρας και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Και προετοιμασμένοι ήταν, και μπορούσαν να ανακάμψουν πολύ γρηγορότερα από εμάς σε τέτοια περίπτωση. Εμείς δεν είχαμε κανένα από τα δύο. Αυτό έπεισε τον Τσίπρα να αλλάξει γνώμη. Αυτή είναι η εντύπωσή μου.
Τα παραπάνω είναι αυστηρά προσωπικές μου απόψεις. Από μία ανάγνωση των θέσεων του κόμματος, δεν είμαι βέβαιος ότι βρίσκομαι σε απόλυτη συμφωνία με όλους. Οι προτεραιότητές μου και ο τρόπος σκέψης μου δίνεται στην ανάρτηση πολύ καθαρά και, με τις όποιες ελάχιστες αποκλίσεις, συνειδητά στηρίζω απόλυτα την Ελεύθερη Πατρίδα. Όπως είπα πιο πάνω, το να περιμένει κανείς 7 εκατομμύρια κόμματα με μία ψήφο το καθένα, είναι ουτοπία.
@Λευτέρης
Τι σύμπτωση είμαστε …γείτονες (εγώ Des Plaines). Αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μου, προσπαθώ να δημιουργήσω ένα πυρήνα Ελλήνων με συγκεκριμένο πεδίο δράσης και στόχους και θα με ενδιέφερε η ανταλλαγή απόψεων και η συνεργασία. Εδώ —> dimipana(at)gmail(dot)com ή κατευθείαν εδώ —> οκτώ επτά δύο – δύο δύο δύο – επτά ένα επτά πέντε. Θα χαρώ πολύ να τα πούμε και από κοντά!
Γεώργιε Ιακώβου:
Το κείμενο που παρέθεσες το γνωρίζω, έχω και το σχετικό βιβλίο. Τι σχέση έχει όμως με το θέμα μας και κυρίως πώς αυτό απαντάει (αν κατάλαβα καλά) σε αυτό που ρώτησα για την “αυτοτέλεια” του Γούναρη; Συζητώ τελείως καλοπροαίρετα, ακριβώς επειδή (χωρίς να είμαι Ιστορικός) έχω μελετήσει αρκετά την περίοδο εκείνη (Μικρασιατική Εκστρατεία) και σε ό,τι έχω διαβάσει ΔΕΝ θυμάμαι κάτι για την “αυτοτέλεια του Γούναρη”. Και επειδή -ομολογουμένως- μου άρεσε η τοποθέτησή σου σχετικώς με την σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας (περί «ὲλευθέρου πατρίδος»), “αυτοτελής” είναι εκείνος ο οποίος (από το ΛΚΝ) ” … έχει μια ολοκληρωμένη μορφή και μπορεί από μόνος του να λειτουργεί, να εκπληρώνει ένα σκοπό κτλ., χωρίς να εξαρτάται από κτ. άλλο· ολοκληρωμένος και ανεξάρτητος …”. Μα αν θυμάμαι καλά ο Γούναρης δεν είχε πάρει …”σβάρνα” τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εκλιπαρώντας χρήματα για να μπορέσει να συντηρήσει τον Ε.Σ. στην Μικρά Ασία; Τελικά γύρισε πίσω άπρακτος και κάπως έδωσε παράταση στο δράμα η ομολογουμένως αξιοθαύμαστη έμπνευση του Πρωτοπαπαδάκη να διχοτομήσει το χαρτονόμισμα. Παρ’ όλα αυτά, οι φαντάροι στο μέτωπο ούτε το πενιχρό χαρτζιλίκι τους έπαιρναν αλλά ούτε και κανονικό συσσίτιο είχαν, με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε μέρα να τρώνε -αναγκαστικώς- βρασμένο σιτάρι το οποίο αποκαλούσαν “τα κόλυβα του Γούναρη”.
Για αυτή την “αυτοτέλεια” μιλάμε; Η ερώτηση είναι ειλικρινής!
—
Κατά τα άλλα, θεωρώ όπως ήδη έγραψα ότι ο …”Τιτανικός” που λέγεται Ελλάς, πλέει ολοταχώς πρός το μοιραίο παγόβουνο και ταπεινή μου γνώμη ΚΑΙ ευχή είναι, η θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει την έκρηξη και θέσει σε κίνηση το …”ντόμινο” των εξελίξεων, να είναι η δυσφορία του Λαού για το θέμα της “Βόρειας Μακεδονίας” και η επικείμενη -λόγω ΚΑΙ αυτού του λόγου- κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.
Η λεγόμενη Μεταπολίτευση ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς, αυτό είναι”ηλίου φαεινότερον”, να δημιουργήσει και κατοχυρώσει ένα σταθερό, φιλολαϊκό και κυρίως δίκαιο πολιτειακό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολύς κόσμος αναπολεί την 6ετή “χούντα των Συνταγματαρχών”. Την Δικτατορία πολλοί εμίσησαν, την γλύκα της εξουσίας ακόμα λιγότεροι και το χρήμα ΟΥΔΕΙΣ. Υπό τις σημερινές συνθήκες και με βάση τις γνωστές εμμονές, αγκυλώσεις και ιδεοληψίες των κομμάτων, οργανώσεων και λοιπών κοινωνικών ομάδων, το ισχύον “δημοκρατικό” πολίτευμα ΔΕΝ είναι σε θέση να δώσει τις δύσκολες και επίπονες λύσεις που χρειάζονται προκειμένου να σωθεί η Πατρίδα. ΔΕΝ είμαι -σαφώς, σαφέστα- υπέρ της λύσης του …πραξικοπήματος, κάτι που μερικοί ψιθυρίζουν και πολλοί περισσότεροι -υποθέτω- θα ήθελαν. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 45 χρόνια το κοινωνικο-πολιτικό γίγνεσθαι έχει …”πιάσει” πολλή βρόμα. Και αυτού του είδους η βρόμα, η Ιστορία διδάσκει, θέλει πολύ αίμα για να ξεπλυθεί. Οι αρχαίοι Έλληνες όταν τα πράγματα “έσφιγγαν” και το πλοίο της δημοκρατίας κινδύνευε να βουλιάξει, είχαν εφεύρει την μέθοδο της Τυραννίας (όχι με την σημερινή έννοια της λέξεως) ως λύση εκτάκτου ανάγκης αντιμετώπισης του επερχόμενου ολέθρου.
Αναρωτιέμαι· μήπως οι σύγχρονοι Έλληνες θα μπορούσαν να εμπνευσθούν από τους αρχαίους προγόνους τους;
@Admin
Δεν θα ήμουν υπέρ της αφαίρεσης υπηκοότητας, ούτε των απελάσεων των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεστε και ζουν ήδη στην Ελλάδα.
Τοτε λυπαμαι, αλλα οι θεσεις ειναι καπου μεταξυ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο θεμα αυτο. Για την ακριβεια, ειναι lκαπως πλησιεστερα στις θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νεοφερμενοι λαθρομεταναστες θα πουν “γιατι δεν μας αφηνετε και εμας οπως τους προηγουμενους, αφου δεν καναμε τιποτα διαφορετικο απο οτι αυτοι”. Ανησυχειτε για πληθυσμιακη αλλοιωση, αλλα ξεχνατε οτι αυτη ΗΔΗ εχει επελθει, και το ζητουμενο ειναι η αντιστροφη της. Σεβαστη η ευαισθησια για τη θεση της Ορθοδοξης Εκκλησιας ή το Σκοπιανο, αλλα αυτα ειναι εντελως ασημαντα, μπροστα στον αλβανικο εποικισμο και την κοσοβοποιηση της χωρας……….
Στα υπολοιπα δεν ξερω αν εχει νοημα να απαντησω. Εχετε μερικες σωστες αποψεις (πχ για τη θητεια και τις αναβολες) αλλα κατα τα αλλα οι απαντησεις ειναι μαλλον “ανωδυνες”. Και επαναλαμβανετε διαρκως “προσωπικη μου θεση, οχι του κομματος”. Και αυτο ειναι λογικο, αφου οπως ειδα σημερα στην ιστοσελιδα του, το κομμα για τα περισσοτερα θεματα δεν εχει σαφη θεση. Μπορει οπως εγραψα να εχει σωστη γενικη φιλοσοφια, αλλα πουθενα δεν προτεινει συγκεκριμενες και ρεαλιστικες πολιτικες για τα βασικα ζητηματα.
Βεβαια αυτο ειναι η παιδικη ασθενεια των περισσοτερων νεων κομματων. Ελπιζω στο μελλον να διορθωθει.
@Dimitrios G. Panagiotidis
Ἀπὸ ἐδῶ :
https://drive.google.com/open?id=0B0Zmd0ggWVhuQ2g3Q0twV3J0TUk
« … Δικαίως θὰ γράψη ὁ Μεταξᾶς : « Οὕτως ἐκάμαμεν τὴν ἑξῆς κωμικὴν ὄντως – ἂν δὲν ὑπῆρχε ἡ τραγωδία τοῦ χυθέντος αἵματος – πολιτικὴν : Ἐξήλθομεν τῆς Συμμαχίας διὰ νὰ διεξαγάγωμεν μόνοι ὡς ἐλεύθεροι τὸν πόλεμον, ὅπως ἐπιβάλωμεν ἢ τέλος ὅπως συνάψωμεν εἰρήνην κατὰ τὸ δοκοῦν. Διεξηγάγομεν τὸν πόλεμον ἄνευ τῆς βοηθείας κανενός. Δὲν ἡττήθημεν βέβαια. Καὶ ἤδη ἐπανερχόμεθα διὰ νὰ ἐξαρτήσωμεν τὴν εἰρήνην ἀκριβῶς ἐκ τῆς θελήσεως τῶν Συμμάχων, ἐνῶ ἀκριβῶς διὰ ν’ ἀποφύγωμεν αὐτὸ ἐθυσιάσαμεν τὴν ἐν τῇ Συμμαχίᾳ θέσιν μας καὶ ἐκάμαμεν τὸν πόλεμον » … »
Ἄρθρο στὰ « Χρονικὰ » τῆς 2.1.1922 μὲ ἐπικεφαλίδα « πρὸς πιθανὰς νέας περιπλοκάς ».
@Γιωργος Ιακωβου
Eνδιαφερον το κειμενο στο συνδεσμο που παραθετετε. Απο που προερχεται και ποιος το εγραψε;
Προς NF:
Αγαπητέ, νομίζω είστε παλαιός αναγνώστης. Το Αντιβαρο το έχω 18 χρόνια. Τα θέματα με τα οποία έχω ασχοληθεί τα γνωρίζετε ή μπορείτε εύκολα να τα δείτε εφόσον είστε εδώ. Τη “διακονία” μου να παρέχω αυτό το βήμα την βλέπετε επίσης τόσα χρόνια σε τόσους ανθρώπους. Τις προτεραιότητές μου τις αντιλαμβάνεστε ή μπορείτε να τις δείτε ολοκάθαρα στο κείμενο αυτό. Μου κάνατε συγκεκριμένες ερωτήσεις και σας απάντησα όσο πιο συγκεκριμένα μπορούσα. Περισσότερο δεν γίνεται.
Οι θέσεις μου στο μεταναστευτικό δεν έχουν καμία σχέση με τον Σύριζα. Αυτό είναι παντελως ανακριβές. Τα έχω γράψει και δημόσια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα, ανοιξε τα σύνορα το 2015 και έβαλε στην χώρα 950.000 ανθρώπους σε ένα χρόνο.
Αν δεν κάνω λάθος, με ρωτήσατε για τα πρώτα κύματα μεταναστών. Ένας άνθρωπος που ήρθε, πχ τη δεκαετία του 1990 απο την Αλβανία και απέκτησε στο μεταξύ ελληνική υπηκοότητα, ναι, εγώ θα αρνηθώ (αν είναι στο χέρι μου) να του αφαιρεθεί η υπηκοότητα.
Αν θέλετε, ψηφίστε Χρυσή Αυγή, να τους σπάσει στο ξύλο αυτούς μέχρι να τους αναγκάσει να φύγουν.
Μακρυά από μένα αυτές οι τακτικές.
Δεν θα γίνω δικηγόρος κανενός, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό εννοούσε ο NF. Θα έλεγα μάλιστα ότι κακώς μιλάμε για υπηκοότητα, αν δεν κάνω λάθος, και η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση ξεκάθαρα αναφέρονται σε “ιθαγένεια” όρος ο οποίος -έτσι κι αλλιώς- κακώς χρησιμοποιείται αλλά οι λόγοι και τα κίνητρα των προδοτών πολιτικάντηδων που ψήφισαν τέτοιους νόμους είναι πλέον γνωστά (και οι “Πρέσπες” αποκύημα της ίδιας ιδεοληψίας άλλωστε δεν είναι;).
Στο παράδειγμα του Αλβανού που ήρθε την δεκαετία του ’90 και απέκτησε στο μεταξύ ελληνική υπηκοότητα/ιθαγένεια, αντί να λέμε τελεσίδικα πράγματα όπως “ναι, εγώ θα αρνηθώ (αν είναι στο χέρι μου) να του αφαιρεθεί η υπηκοότητα” θα πρότεινα τον ενδελεχή έλεγχο όλων αυτών των περιπτώσεων ώστε να αποδειχθεί αν έγιναν σύμφωνα με την ισχύουσα συνταγματική νομιμότητα. Πχ κάποιος που μπήκε στην Ελλάδα ως -λέμε τώρα- “τουρίστας” και παραβίασε την βίζα του, κακώς εθεωρήθη αργότερα νόμιμος ώστε να υποβάλλει διακαιολογητικά απόκτησης μονίμου παραμονής και στην συνέχεια απόκτησης υπηκοότητας/ιθαγένειας.
Το ζητούμενο είναι αν θέλουμε να καθαρίσουμε την Ελλάδα από εκείνους οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ώστε να αποκτήσουν μέσα σε λίγα χρόνια ίσα δικαιώματα με γηγενείς Έλληνες που έχουν προσφέρει περισσότερα στον τόπο. Και δεν συζητάω για το κρίσιμο θέμα της εθνικής συναίσθησης διότι όλοι γνωρίζουμε ότι οι Αλβανοί όσο κι αν έχουν φάει ψωμάκι στην Ελλάδα, παραμένουν Αλβανοί, και καλά κάνουν, άρα αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα αποσταθεροποίησης τον οποίο σίγουρα και στο κατάλληλο καιρό θα χρησιμοποιήσουν τα γνωστά ξένα κέντρα αποφάσεων.
Για όλα αυτά όμως χρειάζεται Κυβέρνηση με εθνικιστική* αντίληψη περί του τι είναι καλό για τον τόπο, γεγονός που όλοι ξέρουμε δεν προκειται να συμβεί πλέον ποτέ, οπότε ασκόπως συζητάμε και άδικα χάνουμε τον καιρό μας.
* Προφανώς, αναφέρω τον όρο “εθνικιστικός” όχι με την λανθασμένη έννοια που χρησιμοποιείται κατά κόρον σήμερα στην Ελλάδα, και που συμπίπτει με την “οπτική γωνία” της Χρυσής Αυγής, η οποία επίσης χρησιμοποιεί τον όρο λανθασμένα, άρα καταχρηστικώς. Βέβαια, όσοι γνωρίζουν, ξέρουν ότι η Χ.Α. είναι αυτό που διεθνώς ονομάζεται “controlled opposition” δηλαδή (περίπου) “ελεγχόμενη αντιπολίτευση” αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, και ο νοών νοείτω …
@Admin
Οι θέσεις μου στο μεταναστευτικό δεν έχουν καμία σχέση με τον Σύριζα.[…..] Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα, ανοιξε τα σύνορα το 2015 και έβαλε στην χώρα 950.000 ανθρώπους σε ένα χρόνο.
Για καποιο περιεργο λογο ειστε υπερ των παλαιων λαθρομεταναστων, αλλα κατα των νεων. Ε, σε μερικα χρονια θα παλιωσουν και αυτοι, θα παρουν επισης αδεια παραμονης και υπηκοοτητα, και θα τους υπερασπιστειτε και εκεινους.
Αληθεια, ποσο παλαιος περεπει να ειναι ενας λαθρομεταναστης για να τον υπερασπιστειτε; Να πουμε οτι οσοι ηλθαν μεχρι τις 31/12/2014 ειναι ΟΚ, και οσοι ηλθαν επι των επαράτων ΣΥΡΙΖΑίων να απελαθουν; Ποσο πρεπει να κατσουν στο καθαρτηριο της παρανομης διαμονης στην Ελλαδα, πριν μπουν στην κολυμβηθρα του Σιλωάμ της “νομιμοποιησης”, ωστε να ξεπλυθουν και να λαβουν επειτα και αδεια παραμονης και υπηκοοτητα και ολα τα καλα του Θεου;
Εγω λεγω οτι οι θεσεις σας στο λαθρομεταναστευτικο πλησιαζουν εκεινες των ΣΥΡΙΖΑίων. Ειναι μια αποψη. Εσεις το αρνειστε κατηγορηματικα.Ειναι και αυτο μια αποψη. Οι αναγνωστες ας διαβασουν και ας βγαλουν τα συμπερασματα τους.
Κορωνες του τυπου “ψηφίστε Χρυσή Αυγή, να τους σπάσει στο ξύλο αυτούς μέχρι να τους αναγκάσει να φύγουν” φανερωνουν μαλλον αχρειαστο εκνευρισμο, οφειλομενο ενδεχομενως στο γεγονος οτι ανεδειξα την κωμικη λογικη αντιφαση της θεσεως σας.
@Γιῶργος Ἰακώβου¨
« … Δικαίως θὰ γράψη ὁ Μεταξᾶς : « Οὕτως ἐκάμαμεν τὴν ἑξῆς κωμικὴν ὄντως – ἂν δὲν ὑπῆρχε ἡ τραγωδία τοῦ χυθέντος αἵματος – πολιτικὴν : Ἐξήλθομεν τῆς Συμμαχίας διὰ νὰ διεξαγάγωμεν μόνοι ὡς ἐλεύθεροι τὸν πόλεμον, ὅπως ἐπιβάλωμεν ἢ τέλος ὅπως συνάψωμεν εἰρήνην κατὰ τὸ δοκοῦν. Διεξηγάγομεν τὸν πόλεμον ἄνευ τῆς βοηθείας κανενός. Δὲν ἡττήθημεν βέβαια. Καὶ ἤδη ἐπανερχόμεθα διὰ νὰ ἐξαρτήσωμεν τὴν εἰρήνην ἀκριβῶς ἐκ τῆς θελήσεως τῶν Συμμάχων, ἐνῶ ἀκριβῶς διὰ ν’ ἀποφύγωμεν αὐτὸ ἐθυσιάσαμεν τὴν ἐν τῇ Συμμαχίᾳ θέσιν μας καὶ ἐκάμαμεν τὸν πόλεμον » … »
Ἄρθρο στὰ « Χρονικὰ » τῆς 2.1.1922 μὲ ἐπικεφαλίδα « πρὸς πιθανὰς νέας περιπλοκάς ».
Πολύ ενδιαφέρον το παραπάνω εδάφιο, αλλά ξενίζει η θέση του Ι. Μεταξά. Η Ελλάς με την (ούτως ή άλλως θνησιγενή) Συνθήκη των Σεβρών πήρε “εντολή” από τους Συμμάχους να δράσει με συγκεκριμένο τρόπο στην Μικρά Ασία. Το αποτέλεσμα και κυρίως οι εξελίξεις των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου του 1920 είναι καταλυτικές. Οι “σύμμαχοι” δηλώνουν την δυσφορία τους για την πολιτική μεταρρύθμιση, την επαναφορά του Βασιλιά και την αδυναμία του Ε.Σ. να καταφέρει ένα καίριο χτύπημα στον κεμαλικό στρατό και αρχίζουν σιγά σιγά να αδειάζουν την Ελλάδα. Οι Έλληνες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και με δεδομένη την απώλεια κάθε συμμαχικής βοήθειας, αποφάσισαν να συνεχίσουν ένα πόλεμο όταν η ίδια η Κυβέρνηση που ψήφισαν εκλέχθηκε με σύνθημα τον τερματισμό του πολέμου. Δηλαδή η πλήρης παράκρουση η οποία δείχνει την διαχρονική ανωριμότητα του ελληνικού λαού στον πολιτικό στίβο. Κακώς -λοιπόν- ο Μεταξάς αναφέρει ότι “Ἐξήλθομεν τῆς Συμμαχίας διὰ νὰ διεξαγάγωμεν μόνοι ὡς ἐλεύθεροι τὸν πόλεμον, ὅπως ἐπιβάλωμεν ἢ τέλος ὅπως συνάψωμεν εἰρήνην κατὰ τὸ δοκοῦν”. Η Ελλάς δεν “εξήλθε”· η ίδια η συμμαχία την απέβαλε για τους γνωστούς λόγους και έκοψε κάθε βοήθεια.
Δεν αμφισβητώ την πηγή, απλώς παραξενεύομαι από τα λόγια του Μεταξά. Είναι δυνατόν να μην γνώριζε τους λόγους που η ελληνική κυβέρνηση ήδη από τα τέλη του 1920 με αρχές του 1921 είχε απομονωθεί από τους διεθνείς συμμάχους της;
Όμως ενδιαφέρον είναι και αυτό που λέει πάλι ο ίδιος ο Μεταξάς στην πρώτη σελίδα του link του “Ημερολογίου”:
\Τὸν κίνδυνο τὸν εἶχε προβλέψει ὁ Μεταξᾶς ἀπὸ τὸν χειμῶνα τοῦ 1914 – 15. Ὑπῆρξε ἕνας ἀπὸ τοὺς βασικοὺς λόγους τῆς διαφωνίας του μὲ τὴν πολιτικὴ τοῦ τότε Πρωθυπουργοῦ Ἐλευθερίου Βενιζέλου. Μετὰ τὴν πτῶσι του, στὶς ἐκλογὲς τοῦ Νοεμβρίου 1920, βλέπει πλέον τὴν καταιγίδα νὰ πλησιάζη μὲ βήματα γοργά. Ἡ διάγνωσίς του εἶναι ἄμεση : « 3/16 Νοεμβρίου 1920. Ὅλαι αἱ εἰδήσεις τῶν ἐφημερίδων καὶ αἱ ἰδικαί μου εἶναι ὅτι ὁ Βενιζέλος ἔπεσε μὲ μεγάλην μειοψηφίαν. Ἀλλὰ δὲν νομίζω ὅτι ὁ Γούναρης εἰμπορεῖ νὰ ἐξακολουθήση τὴν ἐξωτερικὴν πολιτικὴν τῆς σήμερον. Οὔτε νὰ σώση ἐσωτερικῶς τὸ Κράτος. Εἶναι ἄνευ σθένους, ἄνευ αὐτοβουλίας, ἄνευ ἀποφασιστικότητος … » Καὶ
τὴν 2/15 Δεκεμβρίου 1920, πρὸς τὴ γυναῖκα του: « Ἀγνοῶ τί γίνεται ὁ Πρόεδρος (ὁ Γούναρης). Εἶμαι ὅμως βέβαιος ὅτι θὰ τὰ θαλασσώση».
Φαίνεται δηλαδή καθαρά ότι ο Γούναρης εκτός από αδύναμη προσωπικότητα και αναποφάσιστος ως χαρακτήρας έπασχε και από έλλειψη “αυτοβουλίας”, δηλαδή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ήταν ό,τι χειρότερο για τον ελληνικό λαό: Ένας “ηγέτης” χωρίς πρωτοβουλία.
Συνεπώς, δυσκολεύομαι να αποδεχθώ το επιχείρημα:”Ἐπίσης, μοῦ θυμίζουν τὴν «αὐτοτέλειαν» τοῦ Γούναρη ἔναντι τῶν [γνησίως προδοτῶν] τότε Συμμάχων, ποὺ ὡδήγησε στὴν τερατώδη ἀνθρωποθυσία τῆς πορείας πρὸς τὴν Ἄγκυρα.”.
Καμμία “αυτοτέλεια” δεν διέκρινε τον Γούναρη, ο οποίος μπορεί να μην ευθύνεται ο ίδιος προσωπικώς και αποκλειστικώς για την “ανθρωποθυσία” (ο όρος είναι σωστός, πάντως) της πορείας προς την Άγκυρα και μάλλον δεν του άξιζε να τουφεκιστεί για “εσχάτη προδοσία” σίγουρα όμως του καταλογίζεται “εσχάτη ανικανότης”.
Ως ηθικό δίδαγμα: Η Μικρασιατική Εκστρατεία ήταν ομολογουμένως μία περιπέτεια η οποία ξεκίνησε ως όνειρο για να καταλήξει ως εφιάλτης. Η Ιστορία δεν γράφεται -σαφώς- με υποθέσεις. ΑΝ όμως ο αντικαταστάτης του Βενιζέλου ήταν κάποια άλλη προσωπικότητα, ίσως η κατάληξη να μην τόσο τραγική σε σημείο που -σήμερα- οι γνωστοί ανθελληνικοί κύκλοι να έχουν έρεισμα ώστε να μιλάνε για τυχοδιωκτικό, ιμπεριαλιστικό, κατακτητικό, άδικο εις βάρος της τουρκίας πόλεμο.
—
ΥΓ: Και φυσικά ζητώ συγγνώμη από τον admin και την υπόλοιπη ομήγυρη διότι το “μικρασιατικό” καμμία σχέση δεν έχει με τις επικείμενες εκλογές, εκτός φυσικά από το γεγονός ότι μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !!!
@Dimitrios G. Panagiotidis
Ἐάν, πράγματι, ἡ Συμμαχία ἀπέβαλε τὴν Ἑλλάδα, αὐτὸ συνέβη, λέτε, χωρὶς νὰ δώσῃ ἡ Ἑλλὰς πάτημα καὶ ἀφορμή;
Νομίζω ὄχι. Συνεπῶς, κάπου βάλαμε κι ἐμεῖς τὸ χεράκι μας.
Ἄν, πάλι, ἐμεῖς τηρήσαμε ἄψογο στάση, τότε ὑπάρχει βάσις γιὰ νὰ ποῦμε ὅτι οἱ Σύμμαχοι ἦταν προδότες.
Συνεπῶς, σεῖς πρέπει νὰ ἀποφασίσετε τὶ θέλετε νὰ προκρίνετε ὡς ἑρμηνεία τῶν γεγονότων.
@Γιῶργος Ἰακώβου
Η “συμμαχία” την επαύριον των εκλογών προειδοποίησε ότι επαναφορά του Κωνσταντίνου στον θρόνο θα σήμαινε ρήξη στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Και τι έκανε η ελληνική Κυβέρνηση; Επανέφερε τον βασιλέα. Σαφώς και η Ελλάς έδωσε αφορμή, ουδείς το αρνείται. Αυτό όμως δεν δείχνει “αυτοτέλεια” αλλά την ανικανότητα του Γούναρη καθώς και την πολιτική ανωριμότητα του ελληνικού λαού ο οποίος τον ψήφισε για να σταματήσει τον πόλεμο με την τουρκία (αλλά αυτός έκανε ακριβώς το αντίθετο). Εγώ δεν προκρίνω καμμία ερμηνεία, απλώς όπου διαπιστώνω ερμηνείες παρεμβαίνω για να αποκαταστήσω την αλήθεια. Εν τω προκειμένω, η μόνη μου ένστασις είναι ότι το επιχείρημα για την “αυτοτέλεια” του Γούναρη δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο σε σχέση πάντα με την υποψηφιότητα του Ανδρέα Σταλίδη στις εκλογές. Κατά τα άλλα, ευχαριστώ για τον εποικοδομητικό διάλογο και κυρίως για το έναυσμα να …”ξεσκονίσω” το ημερολόγιο του Ιωάννη Μεταξά.
προς NF:
Ό,τι γράφει ο καθένας είναι η άποψή του. Δεν χρειάζεται να το λέμε κάθε φορά. Για παράδειγμα το «κωμική λογική αντίφαση» είναι η άποψή σας. Η άποψή μου, είναι ότι ο χαρακτηρισμός «κωμική λογική αντίφαση», καθώς και το ότι οι θέσεις μου «πλησιαζουν εκεινες των ΣΥΡΙΖΑίων», είναι «κωμικές λογικές αντιφάσεις».
Η θέση μου, για την οποία λέτε ότι προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αν την ξαναδιαβάστε, ήταν η εξής. Την αντιγράφω αυτούσια
«Δεν θα ήμουν υπέρ της αφαίρεσης υπηκοότητας, ούτε των απελάσεων των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεστε και ζουν ήδη στην Ελλάδα. Εν τούτοις, είμαι υπέρ της απέλασης των μεταναστών που βρίσκονται στα διάφορα κέντρα, έχουν έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα και ΔΕΝ είναι πρόσφυγες, δηλαδή όσοι δεν προέρχονται από χώρες από τις οποίες διώκονται για πολιτικούς λόγους ή χώρες τις οποίες εγκατέλειψαν λόγω πολέμου. Ο νόμος και το διεθνές δίκαιο δίνουν σαφή εικόνα. Έχουμε υποχρέωση να περιθάλψουμε τους πρόσφυγες βάσει συγκεκριμένου ορισμού. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να περιθάλψουμε οικονομικούς μετανάστες. Δεν είναι ζήτημα άποψης, αλλά εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Παράκαμψη νοείται εφόσον κρίνεται ότι συμφέρει την χώρα. Στις δεδομένες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, δεν συμφέρει την χώρα.»
Εξηγήστε μου τώρα, πώς είναι δυνατόν η θέση αυτή να προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε εισροή 75.000 τον χρόνο και τον Ιανουάριο του 2015, μόλις ήρθε δηλαδή στην εξουσία, έκλεισε το κέντρο στην Αμυγδαλέζα, ανακοίνωσε ότι θα έδινε 6 μήνες χαρτιά σε όλους (ώστε όποιος προλάβει, είτε να κρυφτεί, είτε να φύγει), κάτι που οδήγησε σε αύξηση των ροών στις 950.000 τον χρόνο εντός τυ 2015.
Και λέτε ότι η δική μου θέση προσεγγίζει την θέση των ανθρώπων που το έκαναν αυτό. Και το λέτε σοβαρά νομίζοντας ότι πετώντας έναν χαρακτηρισμό «κωμική θέση» ή «λογική αντίφαση», βγάζει νόημα. Να χαίρεστε την λογική σας!
Εγώ κύριε, σας απάντησα και θα σας απαντήσω ευθέως και ειλικρινώς σε όποια ερώτηση μου κάνετε. Ακόμα και αν μου κάνετε ερωτήσεις με σκοπό να χαρακτηρίσετε κωμικές ή λογικά αντιφατικές τις θέσεις μου, ακόμα και αν είστε άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ακόμα και αν είστε ο οιοσδήποτε δηλαδή.
Από κει και πέρα, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
Ανδρέας.
Έχει γίνει της μόδας να λέμε ότι ο καθένας μπορεί να έχει “άποψή” ή έστω “γνώμη” αλλά το ζητούμενο είναι η “γνώσις” και εν τέλει τίποτα ανθρώπινο δεν θεωρείται (από εμένα τουλάχιστον) ως θέσφατο. Από την στιγμή δε που οι θέσεις μας πρέπει να βασίζονται σε μια κάποια λογική, η αξία των όσων πιστεύουμε είναι ανάλογη με την σοβαρότητα των επιχειρημάτων μας. Άρα, αντί να …τσακώνεστε ποιός είπε τι και πώς και πότε, ας εξετάσουμε το πρόγραμμα της “κυβέρνησης” ΣΥΡΙΖΑ σε αντιπαραβολή με το αντίστοιχο των θέσεων του Α. Σταλίδη και ας βγάλουμε ένα συμπέρασμα. Βέβαια, καλή τύχη να βρείτε ακριβώς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ας κάνουμε μια προσπάθεια.
Τώρα, εγώ θα σχολιάσω μόνον τις θέσεις του Α. Σταλίδη για το μεταναστευτικό έτσι όπως αναφέρονται παραπάνω:
“… Δεν θα ήμουν υπέρ της αφαίρεσης υπηκοότητας, ούτε των απελάσεων των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεστε και ζουν ήδη στην Ελλάδα…”
Η κατ’ ευφημισμόν “μεταναστευτική πολιτική” που ακολούθησε το ελληνικό κράτος από το 1990 και μετά, μόνον ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηρισθεί. Και είμαι ιδιαίτερα επιεικής. Το διάστημα αυτό και ακόμα μέχρι σήμερα τα ελληνικά σύνορα έχουν περισσότερες τρύπες από …ελβετικό τυρί. Μία από τους λόγους ύπαρξης, καθώς και υποχρέωση, κάθε κυβέρνησης είναι να προβλέπει και να προστατεύει το Κράτος από προβλέψιμα (αλλά και μη προβλέψιμα στο μέτρο του δυνατού πάντα) προβλήματα. Το μεταναστευτικό ήταν είναι και είναι ένα προβλέψιμο πρόβλημα αλλά εμείς το αντιμετωπίσαμε με την δέουσα ελληνική “νηφαλιότητα”. Πώς το είπε ο Τσίπρας (νομίζω) “παρακολουθούμε με ψυχραιμία” ή κάτι τέτοιο. Δηλαδή, σου βιάζουν την γυναίκα, σου κλέβουν το σπίτι, το αυτοκίνητο, σου σπάνε και ληστεύουν το μαγαζί και ΕΣΥ ο Έλληνας φορολογούμενος αντί να απαιτήσεις το προφανές δηλ. κυβερνητική προστασία και πρόνοια, οφείλεις να είσαι ήρεμος και νηφάλιος και να λαμβάνεις υπόψιν σου το “διεθνές δίκαιο” και τα “ανθρώπινα δικαιώματα”. Τώρα βέβαια ποιός θα μας εξηγήσει πώς είναι άσχετο να μην ενδιαφέρεται κανείς για την εντός της ελληνικής επικράτειας νομιμότητα, τα δε δικαιώματα του Έλληνα πολίτη να έχουν -προ πολλού, μάλιστα- πεταχτεί στον κάδο των απορριμάτων.
Εξηγούμαι: Είμαι υπέρ της απέλασης ΟΛΩΝ των αλλοδαπών οι οποίοι εισήλθαν παρανόμως στην Ελλάδα τα τελευταία ~30 χρόνια, ασχέτως αν έχουν στο μεταξύ αποκτήσει άδεια παραμονής, υπηκοότητα ή και ‘γω δεν ξέρω τι. Η αξιολόγηση απλή: Ποιός, πότε, πώς και γιατί μπήκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά; Αν δεν τήρησε τους κανόνες παραμονής η οποιαδήποτε μετέπειτα παρουσία του υπό οποιαδήποτε συνθήκες και δικαιολογητικά θεωρούνται άκυρα καθώς δεν υπάρχει καμμία λογική ούτε νομικό έρεισμα στην επιβράβευση κάποιου ο οποίος πρώτος εξαπάτησε το ελληνικό κράτος ώστε να παραμείνει (παρανόμως) εντός της Ελλάδος και να απολαμβάνει εν τέλει ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες πολίτες. Ο Ηρόδοτος είπε: “Ούτος ήρξατο χειρών αδίκων”. Πώς λοιπόν θα εξισώσουμε τους λάθρο-μετανάστες με τους Έλληνες αλλά ακόμα και με εκείνους οι οποίοι ακολούθησαν την νόμιμη διαδικασία; Ή είμαστε Κράτος δικαίου, ή τσάμπα συζητάμε.
Στο θέμα των προσφύγων υπάρχει ένα θέμα: Πώς είμαστε σίγουροι ότι είναι πρόσφυγες; Επειδή έτσι μας λένε; Ο πρόσφυγας φεύγει από ένα σημείο της χώρας του και πάει σε ένα άλλο ασφαλέστερο, ή έστω περνάει τα σύνορα της γειτονικότερης χώρας και ζητάει άσυλο εκεί. Ποιός πόλεμος ή σοβαρή κοινωνική αναταραχή γίνεται στα γειτονικά μας σύνορα; Όλοι αυτοί που έρχονται καραβιές από την τουρκία εκμεταλλεύονται κάποιες καταστάσεις και δεν είναι “οικονομικοί μετανάστες”, ούτε καν λαθρομετανάστες. Είναι αλλοδαποί εισβολείς και ο ελληνικός νόμος προβλέπει για αυτό, αλλά δεν εφαρμόζεται. Σωτά λοιπόν είπε κάποτε ο Εμμ. Ροίδης ότι πρέπει επιτέλους να ψηφίσουμε ένα νόμο ο οποίος να προβλέπει την [αυστηρή] εφαρμογή όλων των άλλων νόμων.
Έχω φίλους που εργάζονται σε ελληνικά και διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και μου έχουν μεταφέρει ως αυτόπτες μάρτυρες ότι αυτοί που αποβιβάζονται παρανόμως στα ελληνικά νησιά πετάνε τα διαβατήρια όταν είναι ακόμα μέσα στις βάρκες, πολλοί έρχονται με τις βαλίτσες τους, τα κινητά τους, και τα ρολόγια τους, ταϊσμένοι, και σχετικώς υγιείς, άσε που αρκετοί πάνε να ψωνίσουν με κολλαριστά χαρτονομίσματα των 50 και 100 Ευρώ. Και το σημαντικότερο είναι ότι αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι είναι νέοι άνδρες σε στρατεύσιμη και εργάσιμη ηλικία. Σαν κάποιο λάκκο να έχει η φάβα, δεν νομίζετε; Επίσης οι περισσότεροι είναι Μουσουλμάνοι. Γιατί δεν πάνε σε μια μουσουλμανική χώρα όπου το Κοράνι προστάζει να περιθάλψεις τον ομοεθνή και ομόθρησκό σου. Προφανώς θα βρεθεί κάποιος να ζητήσει και πολιτικό άσυλο, αλλά γι’ αυτό υπάρχουν οι κατά τόπους ελληνικές πρεσβείες και προξενεία. Γιατί δηλαδή πρέπει σώνει και καλά η “διαλογή” (που στην πραγματικότητα δεν γίνεται ποτέ) να γίνεται εντός των ελληνικών συνόρων;
Ο νόμος και το διεθνές δίκαιο ΔΕΝ δίνουν ΚΑΜΜΙΑ σαφή εικόνα. Αντιθέτως θολώνουν τα “νερά” προκειμένου να λειτουργήσει το συναίσθημα και να μας πιάσει το …φιλότιμο. ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση δεν ΕΧΟΥΜΕ να περιθάλψουμε τους “πρόσφυγες”. Και τι σημαίνει “συγκεκριμένος ορισμός; Σωστά λες ότι επίσης “ΔΕΝ έχουμε καμία υποχρέωση να περιθάλψουμε οικονομικούς μετανάστες”. Δεν είναι ζήτημα άποψης, αλλά εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Το “διεθνές δίκαιο” είναι μια μέγιστη μπαρούφα, το οποίο ερμηνεύεται από τους “δυνατούς” κατά το δοκούν.
Παρεμπιπτόντως, η πρόταση αυτή δεν βγάζει νόημα: “Παράκαμψη νοείται εφόσον κρίνεται ότι συμφέρει την χώρα. Στις δεδομένες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, δεν συμφέρει την χώρα.”
Ε, αφού ΔΕΝ συμφέρει την χώρα, γιατί είμαστε υπέρ;
Την δεδομένη, αλλά και κάθε στιγμή, υπεράνω του “διεθνούς δικαίου” είναι το δικαίωμα του ελληνικού λαού να προστατεύσει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό με κάθε τρόπο ακόμα και με την βία. ΝΑΙ, καλά διαβάσατε με την ΒΙΑ. Για όσους ΔΕΝ το έχουν ακόμα εμπεδώσει, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και στο τιμόνι του πλοίου βρίσκονται επικίνδυνοι ιδεοληπτικοί διεθνιστές, αμετανόητοι νεο-μαρξιστές και ελληνόφωνοι ανθέλληνες, όπως ο γραφικός Μπαλάφας ο οποίος κάποτε είπε ότι αν γίνουν κυβέρνηση (έγιναν) θα μειώσουν τους εξοπλισμούς (το έκαναν) και ερωτηθείς πώς θα αντιμετωπίσουν τυχόν επίθεση της τουρκίας, απάντησε: “Θα το ρισκάρουμε!”.
Έ λοιπόν, δοξάστε τους! Αυτό ξέρουν να κάνουν και το κάνουν περίφημα: Ρισκάρουν το μέλλον, όχι το δικό τους (εκείνοι είναι εξασφαλισμένοι από τα βαρβαρο-αφεντικά τους) αλλά διακυβεύοντας την ύπαρξη των παιδιών σας, της Ελλάδας και του Ελληνισμού γενικότερα.
Αγαπητέ κ. Παναγιωτίδη,
Να τα ξεκαθαρίσουμε. Αφαίρεση υπηκοότητας δεν προβλέπεται, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις (που δεν γνωρίζω). Πάντως, δεν έχει γίνει ποτέ. Πολλοί άνθρωποι που ήρθαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1990, δηλαδή πριν από 20 και 25 χρόνια, πράγματι έχουν ενταχθεί ομαλά στην Ελλάδα, έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους στην Ελλάδα, τα οποία δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα.
Αυτό αφορά στην πρώτη κατηγορία. Στην δεύτερη κατηγορία, ξεκινώ τη φράση μου με τους μετανάστες που «βρίσκονται στα διάφορα κέντρα». Από εκεί και πέρα, εφαρμόζω απλώς τον νόμο και το Διεθνές Δίκαιο. Αυτά ορίζουν το ποιος μπορεί να τεθεί στην κατηγορία «πρόσφυγας» και ποιος είναι απλώς μετανάστης. Αυτό που σας λέω είναι αρκετά σκληρό, και δεν θα το βρείτε να το λέει κανένα κόμμα. Να υπενθυμίζει δηλαδή ότι πρόσφυγες, βάσει του διεθνούς δικαίου, δεν είναι μόνο όσοι προέρχονται από χώρες στις οποίες διεξάγεται πόλεμος, αλλά όσοι διώκονται για πολιτικούς λόγους στις χώρες αυτές. Με αυτό το κριτήριο, οι πρόσφυγες σήμερα στην Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής μεταναστών είναι, πράγματι, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Γι’ αυτούς τους πρόσφυγες, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την εφαρμογή του νόμου.
Παράκαμψη, δηλαδή να επιτρέψουμε και σε απλούς μετανάστες να παραμείνουν, άρα σε ανθρώπους που ΔΕΝ διώκονται ή σε ανθρώπους που ΔΕΝ προέρχονται από χώρες όπου διεξάγεται πόλεμος, νοείται ΜΟΝΟ εφόσον συμφέρει την χώρα. Εφόσον δεν συμφέρει την χώρα, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, συνεπάγεται ότι ΔΕΝ είμαι υπέρ τέτοιων παρακάμψεων.
Αυτό έγραψα και αυτό ακριβώς εννοώ.
Άρα, να μην λέτε ότι «αφού δεν συμφέρει την χώρα είμαστε υπέρ». Λέω το ανάποδο: αφού δεν συμφέρει τη χώρα (η παράκαμψη των διεθνών κανόνων και υποχρεώσεων), είμαι ΚΑΤΑ.
Υπέρ, εμφανίζομαι να είμαι για τους παλαιότερους. Αλλά για τους παλαιότερους, δεν τίθεται θέμα άποψης, διότι υπάρχει ο νόμος. Εφόσον, βάσει των ετών παραμονής στη χώρα ή βάσει άλλων κριτηρίων, κάποιος έχει αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, αφού, πχ ζει στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια, έχει παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα κλπ, δεν δέχομαι να έρθει κάποιος και να του την αφαιρέσει. Η νομιμότητα δικαιώματος αίτησης για υπηκοότητα είναι (και) συνάρτηση του χρόνου (παραμονής). Πώς να το κάνουμε τώρα; Να το αλλάξουμε;
Ανδρέας.
Κατ’ αρχάς ξεκαθαρίζω ότι δεν χρησιμοποιώ πληθυντικό όχι για να μειώσω τον συνομιλητή μου αλλά διότι δεν αποδέχομαι (παρ’ ότι καθιερωμένο) την ξενόφερτη λογική του πληθυντικού ευγενείας. Η ευγένεια προκύπτει μέσα από το ύφος και το περιεχόμενο του διαλόγου.
Τώρα, αρχίσαμε τις σοφιστείες, είπα-είπες, ξείπα-ξείπες. Έτσι που το έγραψες δεν ήταν αμέσως κατανοητό. Σημασία έχει ότι σε κάθε περίπτωση, ασχέτως με το διεθνές δίκαιο, αν μια κυβέρνηση αποφασίσει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να περιθάλψει στρατιές δήθεν προσφύγων αλλά προτιμάει να κοιτάξει το συμφέρον του λαού της τότε σταματάει κάθε κουβέντα. Αυτά τα συναισθηματικά τερτίπια και η τεχνική της δημιουργίας ενοχής ανήκουν στους αριστερούς ιδεοληπτικούς ανθέλληνες αλλά βλέπω ότι η αρρώστεια εξαπλώνεται και σε άλλους χώρους ακόμα και της δεξιάς και των “συντηρητικών” στους οποίους εσύ είπες ότι ανήκεις.
Λοιπόν για να τελειώνουμε, ο Μεταξάς όταν ανέλαβε πρωθυπουργός αρνήθηκε να εξυπηρετήσει το τότε επαχθές δάνειο που του κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μας πήγαν σε δικαστήριο αν θυμάμαι καλά στο Βέλγιο και η υπερασπιστική του τακτική δικαίωσε την Ελλάδα. Θα ψάξω αν χρειαστεί να βρώ και τις λεπτομέρειες. Μάλιστα λέγεται ότι η Αργεντινή ακολούθησε παρόμοια γραμμή πριν μερικά χρόνια όταν αρνήθηκε να πληρώσει το δικό της επαχθές δάνειο.
Η λογική είναι ότι υπεράνω της υποχρεώσεως αποπληρωμής δανείου βρίσκεται ο λαός και το Έθνος. Ποιά η λογική να είσαι οικονομικά “κύριος” όταν υποφέρει ο λαός σου και βρίσκεται εξαθλιωμένος στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Γι’ αυτό μιλάμε, αλλά τέτοιου είδους σκέψη την εξοβελίζετε εσύ και οι ομοϊδεάτες σου ως “εθνικιστική”. Πρέπει τελικά να αποφασίσετε τι αγαπάτε περισσότερο: Τους Έλληνες ή τους ξένους;
Το σόφισμα ότι κάποιοι είναι εδώ 20+ χρόνια είναι παραπλανητικό. Εδώ ξαναδικάστηκαν οι 6 της Μικρασιατικής Καταστροφής και αθωώθηκαν. Εγκλήματα εξιχνιάζονται μετά από 30-40 και 50+ χρόνια και πάνε γέροι άνθρωποι στην φυλακή. Οι νόμοι που “νομιμοποίησαν” καραβιές αλλοδαπών δεν στηρίζονται πουθενά στο Σύνταγμα και ψηφίστηκαν λάου-λάου και καταχρηστικώς. Επαναλαμβάνω, όποιος παρανόμησε και δεν ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία μετανάστευσης στην χώρα ασχέτως πώς νομιμοποιήθηκε, εξακολουθεί και είναι παράνομος, κάθε δε μεταγενέστερη πράξη που έκανε με βάση την παράνομη νομιμοποίησή του είναι επίσης παράνομη. Κυβέρνηση με θέληση χρειάζεται, όχι δοσίλογοι προδότες και ξενοκίνητοι κολαούζοι όπως έχουμε (κατ’ εντολήν) τις τελευταίες δεκαετίες.
Να βρεθούν λοιπόν όλοι αυτοί οι παράνομοι, και να τους αφαιρεθεί κάθε προνόμιο, ακόμα και η υπηκοότητα, αφού την απέκτησαν παρανόμως. Και αυτό θέμα νομικό είναι, Συνταγματική Αναθεώρηση δεν έχουμε, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Αλλά ποιός να τολμήσει; Αυτό λέω τόση ώρα!!!
” Η νομιμότητα δικαιώματος αίτησης για υπηκοότητα είναι (και) συνάρτηση του χρόνου (παραμονής). Πώς να το κάνουμε τώρα; Να το αλλάξουμε;”
ΝΑΙ !!! ΚΑΙ θα το αλλάξουμε διότι αποδεικνύεται στην πράξη προβληματικό, ΚΑΙ δικαιούμεθα ως Κράτος να ανακαλέσουμε όποιο προνόμιο δόθηκε σε αλλοδαπό ως αποτέλεσμα παρανόμων διαδικασιών. Αν ένα Κράτος ΔΕΝ έχει αυτό το δικαίωμα τότε ΔΕΝ είναι Κράτος, αλλά προτεκτοράτο.
Που δυσκολεύεσαι;
Εδώ για ειδεχθή εγκλήματα υπάρχει πρόβλεψη αφαίρεσης πολιτικών δικαιωμάτων. Εσύ μου λές ότι ΔΕΝ πειράζει ας νομιμοποιήθηκαν με παράνομο/προβληματικό τρόπο, περασμένα ξεχασμένα, με τραγικό αποτέλεσμα να έχουμε δήθεν ενσωματώσει (πού το ξέρεις έκανες έρευνα;) ένα κάρο ξένους που ΔΕΝ είναι, ΔΕΝ σκέφτονται, και ΔΕΝ νιώθουν Έλληνες, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουμε, παρά την νομική απάτη και πολιτική σκιά που υπάρχει επάνω από τις αθρόες νομιμοποιήσεις, που …”νομιμότατα” συνεχίζονται. Μήπως θέλετε να αντικαταστήσουμε τους Έλληνες, με ξένους. Αν ΝΑΙ, τουλάχιστον να έχεις την εντιμότητα να το παραδεχθείς. Αλλά τι λέμε τώρα, εδώ μιλάμε για πλήρη παράκρουση! Χάσαμε κάθε λογική και ζούμε το θέατρο του παραλόγου του Ιονέσκου, σε λίγο θα μας εμφανίσετε και την φαλακρή τραγουδίστρια, έλεος έλεος έλεος …
Πολιτική ΑΝΤΙ-κινήτρων θέλουμε για τους αλλοδαπούς και πολιτική ΥΠΕΡ-κινήτρων για τους υπό διωγμό Έλληνες. Βέβαια, όταν οι πολιτικοί μας (όπως και εσύ) υπολογίζουν το διεθνές δίκαιο και το καλώς έχειν των αλλοδαπών, περισσότερο από αυτό των ίδιων των Ελλήνων, ΔΕΝ μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα.
Finis Graeciae που είπε και ο Γιανναράς, προφητικά στα 1986. Αλήθεια ποιός έχει διαβάσει και αντιληφθεί την προφητική σπουδαιότητα του κειμένου αυτού;
Σταμάτησα την ανάγνωση στην πρώτη σειρά της δεύτερης παραγράφου. «Τώρα, αρχίσαμε τις σοφιστείες, είπα-είπες, ξείπα-ξείπες.»
Παρακαλώ, ξαναδιαβάστε από την αρχή τι έχω γράψει. Δεν έχω κάτι να προσθέσω, ούτε να αφαιρέσω. Δεν «ξείπα» απολύτως τίποτα. Στο τελευταίο σχόλιο επανέλαβα με άλλες λέξεις, όσα είπα πιο πριν, αν δεν είχαν γίνει σαφή. Ξαναδιαβάστε τα παρακαλώ.
Να μην σταματάς να διαβάζεις διότι έτσι και προσβάλλεις τον συνομιλητή σου και -κυρίως- χάνεις το καλύτερο. Επιμένεις να θέλεις την ψήφο του κόσμου με θέσεις που επιβεβαιώνουν ότι η “μεταπολιτευτική λαίλαπα” έχει αλλοιώσει τον ελληνικό τρόπο σκέψης του πολιτικού κόσμου αλλά και του απλού λαού. Αν θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα οφείλουμε να επιστρέψουμε σε εθνικιστικές* κυβερνήσεις και τρόπο σκέψης. Με οδηγό την ξενόφερτη πολιτική ορθότητα ΔΕΝ πρόκειται να δούμε όχι προκοπή αλλά ούτε καν σωτηρία. Αναμένω σχόλια για την ταμπακιέρα, μην φυγομαχείς, επιμένω ότι αυτό που έγραψες έτσι όπως το έγραψες ήταν δυσνόητο και αλλιώς το κατάλαβα, αλλά η ουσιαστική ερώτησή μου είναι γιατί νομιμοποιείς όσους εκμεταλλεύθηκαν ένα διεφθαρμένο ανθελληνικό πολιτικό σύστημα και παρανόμως απέκτησαν δικαιώματα και προνόμια τα οποία κανονικά και βάσει συντάγματος ανήκουν στους γηγενείς και νόμιμους Έλληνες πολίτες.
Έχω μεγάλη υπομονή, για να δούμε τι έχεις να πεις.
*εθνικιστικός (με την σωστή έννοια)
Όταν λέω ότι σταμάτησα να διαβάζω, εννοώ ότι δεν μπορώ να συζητήσω επί της ουσίας με κάποιον που μου λέει ότι «άρχισα τις σοφιστείες» και τα «είπα-ξείπα», ενώ εγώ απλώς εξήγησα καλύτερα τι εννοούσα πριν. Το αν προσβάλλω ή προσβάλλομαι, σκεφτείτε το εσείς. Θα μπορούσα να διακόψω τον διάλογο. Έκανα λοιπόν μία στάση για να λυθεί, όπως λύθηκε.
Για να το τρέξουμε: δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Δυστυχώς, τις χρησιμοποιεί πολύς κόσμος και άρα τις βλέπουμε συχνά και αυτό ενθαρρύνει την χρήση από όλους. Ο όρος «εθνικιστικό» δεν έχει «λάθος» και «σωστή» έννοια. Έχει, κατ’ εμέ, μία ακαδημαϊκή έννοια και μία έννοια καθημερινής χρήσης. Κατά την ακαδημαϊκή έννοια, εθνικισμός είναι μία ιστορική φάση, όπου ένα έθνος επιδιώκει να φτιάξει ένα κράτος στο οποίο να συμπεριληφθεί ολόκληρο (το έθνος). Δεν είναι λάθος ή σωστό, ούτε καλό ή κακό. Είναι ιστορική φάση. Όπως λέμε φεουδαρχία ή βασιλεία. Το περνάνε τα διαφορειτκά έθνη, σε διαφορετικές περιόδους. Συνήθως συνοδεύεται με συγκρούσεις μεταξύ τους.
Κατά την καθημερινή έννοια, η λέξη δεν έχει συγκεκριμένο ορισμό. Ο καθένας την ορίζει όπως θέλει, και την πετάει στον αντίπαλο για να τον εκμηδενίσει. Εσείς τώρα, ως απάντηση σ’ αυτό, λέτε ότι σας εκφράζει η «σωστή» έννοια. Μα δεν υπάρχει τέτοια. Αν μπαίνετε στο παιχνίδι να χρησιμοποιήσετε τον όρο αυτό, είστε από χέρι χαμένος, ό,τι και να πείτε.
Εγώ βέβαια, αντιλαμβάνομαι τι εννοείτε. Σας λέω μόνο ότι αυτό που θέλετε να πείτε, δεν θα το πετύχετε ποτέ έτσι, με κάποια σωστή ερμηνεία.
Πάω όμως στην ουσία για να το κλείσω.
Θα επαναλάβω ότι άξονάς μου είναι οι νόμοι και οι κανόνες. Εφόσον κάποιος «εκμεταλλεύθηκε», όπως είπατε το πολιτικό σύστημα και απέκτησε «παρανόμως» δικαιώματα που δεν τα δικαιούτο, εννοείται ότι πρέπει να του αφαιρεθούν. Ούτε αυτό είναι ζήτημα άποψης. Είναι σαν να κάνει κάποιος ένα έγκλημα ή αδίκημα. Κάνει κάτι παρανόμως και συλλαμβάνεται. Το χάνει, δικάζεται και καταδικάζεται. Ασφαλώς λοιπόν δεν μιλούσα γι’ αυτούς. Μιλούσα για όσους, με τον χρόνο, απέκτησαν υπηκοότητα επειδή την δικαιούταν. Γι’ αυτό και έθεσα την παράμετρο του χρόνου. Εγώ ζω στην Αγγλία αρκετά χρόνια. Είμαι μετανάστης. Μετά από κάποια χρόνια, απέκτησα δικαίωμα να κάνω αίτηση για υπηκοότητα. Δεν έκανα τέτοια αίτηση (παρά τα προβλήματα της χώρας με το μπρέξιτ). Ο χρόνος παραμονής λοιπόν, σε συσχέτιση με το νόμιμο της εισόδου, μπορεί να δώσει δικαίωμα υπηκοότητας. Το μόνο που λέω είναι ότι άνθρωποι που έχουν έρθει στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δικαίωμα υπηκοότητας, δικαιούνται να το κρατήσουν. Και χαίρομαι όταν αυτοί έχουν εναρμονιστεί με τον ελληνικό πολιτισμό και την καθημερινότητα των Ελλήνων.
Ανδρέας.
(#1)
Φαίνεται ότι έχεις ΠΟΛΥ ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή σου για να αναμασάς τα ίδια και τα ίδια χωρίς όμως να προσφέρεις στο διάλογο. Ευτυχώς με πέτυχες σε (μεγαλο) εβδομάδα (μερικής) αργίας και θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε να αποδείξω το αδιέξοδο της σκέψης σου:
1ον) Επιμένω στον όρο σοφιστείες διότι χρησιμοποιείς λέξεις και εκφράσεις κατά το δοκούν: “Σταμάτησα την ανάγνωση” σημαίνει ΔΕΝ διάβασα τίποτα μετά από το συγκεκριμένο σημείο. Τώρα μου λές ότι εννοούσες “δεν μπορώ να συζητήσω επί της ουσίας” αλλά -απτόητος- συνεχίζεις να συζητάς, ΟΧΙ επί της ουσίας αλλά επί αυτών που ΕΣΥ θέλεις να συζητήσεις, και ΕΤΣΙ όπως εσύ θέλεις να τα συζητήσεις. Όμως διάλογος γίνεται με την αποδοχή ή αντίκρουση των επιχειρημάτων του άλλου. Μέχρι στιγμής με αγνοείς παραδειγματικά και ιδιαιτέρως προσβλητικά.
2ον) Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα-ένα (η δική μου απάντηση με κεφαλαία, ΔΕΝ φωνάζω, για να ξεχωρίζει):
“Εν τούτοις, είμαι υπέρ της απέλασης των μεταναστών που βρίσκονται στα διάφορα κέντρα, έχουν έρθει πρόσφατα στην Ελλάδα και ΔΕΝ είναι πρόσφυγες, δηλαδή όσοι δεν προέρχονται από χώρες από τις οποίες διώκονται για πολιτικούς λόγους ή χώρες τις οποίες εγκατέλειψαν λόγω πολέμου.
ΣΥΓΧΕΕΙΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ: ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ “ΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ” ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΦΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ; ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΕΛΘΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΤΕΛΟΣ, Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΩΚΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΗΜΕΙΟ. ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΕΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ/ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΝΑ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ. ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΓΩ ΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΡΩΤΑΩ, ΕΣΥ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΣ!
“Ο νόμος και το διεθνές δίκαιο δίνουν σαφή εικόνα.”
ΚΑΜΜΙΑ ΣΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΣΕ ΚΑΛΩ, ΠΡΟΚΑΛΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ …”ΑΣΧΕΤΟΙ” ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
(συνεχίζεται …)
(#2)
“Έχουμε υποχρέωση να περιθάλψουμε τους πρόσφυγες βάσει συγκεκριμένου ορισμού.”
ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΕΙ πρόσφυγες, και δημοσίευσε το σχετικό έγγραφο ώστε να μάθουμε και τον περίφημο “ορισμό”.
“Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να περιθάλψουμε οικονομικούς μετανάστες.”
ΕΔΩ, ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΑΣ ΣΩΣΤΑ, ΤΟ ΧΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΑ: ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ δεν ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΜΕ. ΤΟΥς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΟΜΙΜΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΤΥΧΕ ΚΑΤΙ ΕΚΤΑΚΤΟ, ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ (ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΒΟΗΘΕΙΑ, … by the way!)
“Δεν είναι ζήτημα άποψης, αλλά εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Παράκαμψη νοείται εφόσον κρίνεται ότι συμφέρει την χώρα. Στις δεδομένες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, δεν συμφέρει την χώρα.”
KAI ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΠΡΩΤΟΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ “ΑΠΟΨΗ” ΑΛΛΑ ΓΙΑ “ΓΝΩΣΙΝ” ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΗ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ …”ΑΦΕΝΤΙΚΑ” ΤΗΣ. ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΙΣΧΥΕΙ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ. ΤΕΛΟΣ, ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΩΣ ΡΕΥΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Ο ΛΑΟΣ, Η ΒΟΥΛΗ, Η ΚΥΡΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΠΟΙΟΣ;;; ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ: ΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ “Στις δεδομένες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, δεν συμφέρει την χώρα” ΕΓΩ ΤΟ ΠΗΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΣΤΗΝ …ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΑΚΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ “ΕΙΠΑ-ΞΕΙΠΑ”.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:
ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΒΕΙ. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ IQ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ;
ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΕΣΥ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΕΓΩ. ΚΑΙ Η ΦΥΓΟΜΑΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
(συνεχίζεται …)
(#3)
Ο “ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ” ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ. ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ “ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ” ΚΑΙ “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” ΕΝΝΟΙΑ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ (ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ) ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ (ΛΚΝ) ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:
1.η απόλυτη και με πάθος προσήλωση των ατόμων στο έθνος τους, η οποία φτάνει ως την περιφρόνηση και την εχθρότητα προς άλλα έθνη• (πρβ. σοβινισμός): Aκραίος / επιθετικός ~. Φαινόμενα / εκδηλώσεις εθνικισμού. H έξαρση του εθνικισμού στις γειτονικές χώρες απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη της περιοχής. 2. η άποψη που ενθαρρύνει την έκφραση και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης• η αφοσίωση των ατόμων στο έθνος στο οποίο ανήκουν, χωρίς όμως καμία διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους• εθνισμός, πατριωτισμός. 3. (ιστ.) η πολιτική άποψη και κίνηση, που εκδηλώθηκε κατά το 19ο κυρίως αι. και αναγνώριζε και αποδεχόταν τις εθνικές διαφορές και ιδιομορφίες ως βάση για τη σύσταση και λειτουργία των πολιτικών κοινοτήτων: Στα τέλη του 19ου αι., το κίνημα του εθνικισμού άρχισε να χάνει το φιλελεύθερο και διεθνιστικό του χαρακτήρα, και να γίνεται συντηρητικότερο ακόμη και αντιδραστικό. [λόγ. εθνικ(ός) -ισμός μτφρδ. αγγλ. nationalism ή γαλλ. nationalisme]
ΑΡΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΕΓΩ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗ 2η ΣΗΜΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΔΗΛ. ΕΘΝΙΣΜΟΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ) ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ (= Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ) ΕΝΩ Ο ΟΡΟΣ “ΕΘΝΙΣΜΟΣ” ΜΟΝΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΟΥ “ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ”. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ (ΔΙΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΣΗΜΑΣΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΟΥ ΤΖΙΝΓΚΟΪΣΜΟΥ-Jingoism (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ, ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ) KAI TOY ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΥ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΩΣ ΕΝΝΟΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ, ΔΙΟΤΙ Ο Nicolas Chauvin (ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ) ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΑΠΛΩΣ, ΗΤΑΝ “ΒΟΝΑΠΑΡΤΙΚΟΣ” ΜΕΧΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.
Συμπερασμα: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΕΒΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΟΥΤΕ, Ο ΜΕΧΡΙ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΥΠΩΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΛΠ., ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΠΛΕΥΡΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΕΜΒΡΙΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΠΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΕΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΡΑΙΦΝΗΣ “ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ”, ‘Η ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΖΑΝΗΣ (1904-1968) “ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ”. ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΔΡΑΝΕΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ (ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΣΥΓΧΕΟΥΝ) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΌΣ ΠΟΥ ΟΝΤΑΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ, ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ, ΑΛΛΟ Η ΓΗ ΣΟΥ, Ο ΤΟΠΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ, Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΝΟΣ, ΜΕ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.
ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ “ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ” ΟΜΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ -ΕΠΙΣΗΣ- ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ, ΣΟΦΙΣΤΕΙΑΣ. ΕΣΥ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ; ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ, ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ; ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΡΑ ΓΑΛΟΥΧΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΦΡΑΡΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ;
ΛΕΣ: “Όπως λέμε φεουδαρχία ή βασιλεία. Το περνάνε τα διαφορειτκά έθνη, σε διαφορετικές περιόδους. Συνήθως συνοδεύεται με συγκρούσεις μεταξύ τους.” ΑΝΔΡΕΑ, ΕΛΕΟΣ !!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩ-ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΤΗΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΙΔΕΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΟΠΟΝ ΖΩΗΣ; ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΜΕΝΑ. ΑΝΟΙΞΕ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΛΕΞΙΚΟ, ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΝΝΟΙΑ “ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ” ΕΧΕΙ (ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ ΛΕΩ ΕΓΩ) ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΡΑΓΕ; ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ;
“Κατά την καθημερινή έννοια, η λέξη δεν έχει συγκεκριμένο ορισμό. Ο καθένας την ορίζει όπως θέλει, και την πετάει στον αντίπαλο για να τον εκμηδενίσει. Εσείς τώρα, ως απάντηση σ’ αυτό, λέτε ότι σας εκφράζει η «σωστή» έννοια. Μα δεν υπάρχει τέτοια. Αν μπαίνετε στο παιχνίδι να χρησιμοποιήσετε τον όρο αυτό, είστε από χέρι χαμένος, ό,τι και να πείτε.”
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΣΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ. ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΧΥΔΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ” ΚΑΙ “ΧΕΡΙ ΧΑΜΕΝΟΣ”, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΩ; ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ;
“Εγώ βέβαια, αντιλαμβάνομαι τι εννοείτε. Σας λέω μόνο ότι αυτό που θέλετε να πείτε, δεν θα το πετύχετε ποτέ έτσι, με κάποια σωστή ερμηνεία.”
ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΛΑ, ΣΩΣΤΑ, ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΑΣ.
(συνεχίζεται …)
(#4)
“Θα επαναλάβω ότι άξονάς μου είναι οι νόμοι και οι κανόνες.”
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ
“Εφόσον κάποιος «εκμεταλλεύθηκε», όπως είπατε το πολιτικό σύστημα και απέκτησε «παρανόμως» δικαιώματα που δεν τα δικαιούτο, εννοείται ότι πρέπει να του αφαιρεθούν.”
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ. ΟΙ ΑΘΡΟΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’90 ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΛΑΟΥ-ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ “ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ” ΤΩΝ ΚΟΙΜΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ-ΠΡΟΔΟΤΩΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο “ΝΟΜΟΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ. ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΗΣΑΝ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣτΕ, ΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;
“Ούτε αυτό είναι ζήτημα άποψης.”
ΠΟΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΨΗΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΥΠΑΙΝΙΧΘΗΚΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
Είναι σαν να κάνει κάποιος ένα έγκλημα ή αδίκημα. Κάνει κάτι παρανόμως και συλλαμβάνεται. Το χάνει, δικάζεται και καταδικάζεται. Ασφαλώς λοιπόν δεν μιλούσα γι’ αυτούς.
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ.
(συνεχίζεται …)
(#5 και τελευταίο)
“Μιλούσα για όσους, με τον χρόνο, απέκτησαν υπηκοότητα επειδή την δικαιούταν. Γι’ αυτό και έθεσα την παράμετρο του χρόνου.”
ΖΩ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 1987, ΠΗΡΑ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ” ΤΟ 2002 ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΟ 2015. ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΩΡΕΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΛΑ ΕΔΩ (ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ, ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ):
Foreign Student VISA (renewed annually), Foreign Student VISA (post studies) 1-year practical training, Foreign Student 2-year VISA extension as Teaching Fellow at the University I graduated from, H1-B (temporary 3-year professional VISA and work permit) and another 3-year after renewal, Green Card (permanent resident), Naturalized USA Citizen.
ΣΕ ΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ….ORDEAL, ΜΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΗΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ 86) ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ (ΨΕΜΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΗΦΙΖΟΥΝ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ, ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΩ ΕΓΩ “ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ” ΝΑ ΜΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΡΟ ΟΤΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ, ΑΝΔΡΕΑ;
“Εγώ ζω στην Αγγλία αρκετά χρόνια. Είμαι μετανάστης. Μετά από κάποια χρόνια, απέκτησα δικαίωμα να κάνω αίτηση για υπηκοότητα. Δεν έκανα τέτοια αίτηση (παρά τα προβλήματα της χώρας με το μπρέξιτ). Ο χρόνος παραμονής λοιπόν, σε συσχέτιση με το νόμιμο της εισόδου, μπορεί να δώσει δικαίωμα υπηκοότητας.”
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ. ΕΣΥ ΕΙΣΗΛΘΕΣ ΣΤΟ Η.Β. ΝΟΜΙΜΩΣ. ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ: Ν-Ο-Μ-Ι-Μ-Ω-Σ !!! ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗΡΗΣΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΠΑΛΙ ΝΟΜΙΜΩΣ. ΔΗΛΑΔΗ, Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΦΥΓΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ-ΓΕΛΟΙΟ-ΠΡΟΔΟΤΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΟΤΣΕΣ, Η ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΡΥΦΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, Ή ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΛΠ.
“Το μόνο που λέω είναι ότι άνθρωποι που έχουν έρθει στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δικαίωμα υπηκοότητας, δικαιούνται να το κρατήσουν.”
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕΣ ΟΤΙ ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ. ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 56 ΕΤΩΝ, Ή ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ; ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΡΧΙΚΑ (ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ) ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ) ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΤΟΤΕ, ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΑΖΑΝ (ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ) ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 1990.
“Και χαίρομαι όταν αυτοί έχουν εναρμονιστεί με τον ελληνικό πολιτισμό και την καθημερινότητα των Ελλήνων.”
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ COPY/PASTE ΑΠΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ, ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙΣ, ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΗΓΗ-ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΥΠΑΙΝΙΣΣΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΒΑΝΙΑ) ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ. ΕΙΜΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΚΟΜΑ (ΞΕΡΩ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΤΕΛΕΙΟΣ). ΟΜΩΣ ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΙΜΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΝ ΤΟΣΟ Ο ΣΤΕΝΟΣ ΜΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΑΝΔΡΕΑ, NOTHING PERSONAL, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΣΤΙΒΟ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΑΛΛΟΝ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ, ΚΑΝΤΟ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΕΝΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΕΝΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ. ΟΧΙ ΜΗΝ ΜΙΜΗΘΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΑΥΤΌΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”.
ΥΓ: ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ “FINIS GRAECIAE” TO EXEI ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;
@Dimitris Panagiotidis
Ψυχραιμια αγαπητε. Δεν θα σφαχτουμε εδω περα με τον Αdmin για χαρη των κωλοτουρκαλβανών. Δε χρειαζεται να χαλαμε τις καρδιες μας.
Επισης συμβουλευω φιλικα να αποφευγετε τα κεφαλαια. Στη διαδικτυακη γλωσσα τα κεφαλαια σημαινουν δυνατες φωνες και ειναι παρεξηγησιμα.
Πολυ ενδιαφεροντα αυτα που μας γραφετε για την παραμονη σας στις ΗΠΑ. Χρειαστηκε λοιπον 15 χρονια για να λαβετε οριστικη αδεια παραμονης και 28 χρονια για να λαβετε υπηκοοτητα. Χρειαστηκε επισης να αποδειξετε οτι μεινατε νομιμως στις ΗΠΑ ολα αυτα τα χρονια, ετος προς ετος. RULE OF LAW το λενε αυτο οι Αμερικανοι.
κ. Παναγιωτίδη, επειδή δεν έχω όσο χρόνο νομίζετε, θα σας πω ότι δεν έχω κάτι να προσθέσω σε όσα έγραψα. Νομίζω είναι σαφή. Τις παρεξηγήσεις θα σας αφήσω να τις λύσετε μόνος σας. Προσπάθησα και φαίνεται ότι απέτυχα να το κάνω εγώ. Ξαναδιαβάστε τα όλα κάποια άλλη στιγμή και ίσως γίνει κάτι. Τέλος, ναι, το έχω διαβάσει το σχετικό άρθρο του Γιανναρά, όπως και καμιά 10αριά βιβλία του Γιανναρά. Ευχαριστώ.
@ΝF
Δεν χρειάζεται να “σφαχτούμε” σαφώς αλλά ΔΕΝ καταλαβαίνω πού είδες και παρεκτροπη εκ μέρους μου. Επίσης αν είχες διαβάσει προσεκτικότερα εκείνο το σημείο θα δικαιολογούσες τα κεφαλαία. Εξήγησα εκ των προτέρων ότι το έκανα ώστε να ξεχωρίζουν αυτά που έγραψα. Βέβαια αυτό με τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ = φωνάζω είναι μια τελείως αυθαίρετη εντύπωση που με τον καιρό επεβλήθη. Πολύ συχνά αρκετοί ΦΩΝΑΖΟΥΝ και πολύ δυνατά μάλιστα, χωρίς να γράφουν κεφαλαία.
Με τον Ανδρέα δεν έχω τίποτα το προσωπικό, δεν γνωριζόμαστε καν. Μάλιστα ήμουν ο πρώτος που τον συνεχάρη σε αυτό το νήμα και έσπευσα αυτοβούλως να δηλώσω την δυσαρέσκειά μου όταν ο Γεώργιος Ιακώβου (επίσης τίποτα το προσωπικό) άσκησε την δική του κριτική αλλά με αγοραίες εκφράσεις που δεν συνάδουν με τις γνώσεις και το υπόλοιπο ύφος του.
Το πρόβλημα που έχω και γι’αυτό τράβηξα την κουβέντα με αφορμή τα όσα και εσύ είπες, είναι ότι είναι τέτοια η προσφορά του Ανδρέα Σταλίδη μέσα από το Αντίβαρο (και όχι μόνο, φαντάζομαι) προς την Ελλάδα και τον Ελληνισμό γενικότερα ώστε να απογοητεύομαι βλέποντας ότι ένας άνθρωπος τέτοιας εγνωσμένης αξίας θα χαραμιστεί ανακατευόμενος με τα πίτουρα των υπολοίπων πολιτικάντηδων. Όσο κι αν ο ίδιος το αρνείται, η προσφορά του στο Έθνος είναι αυτή ακριβώς η “ενεργητική κατάφαση” του Βεζανή για την οποία μίλησα.
Δεν είναι κακό λοιπόν να παραδεχτούμε ότι αυτός ο οποίος αγαπάει το Έθνος του (όχι στα λόγια) αλλά και αγωνίζεται εμπράκτως γι’ αυτό, είναι “Εθνικιστής”. Δυστυχώς, ο Ανδρέας, ως παιδί της λεγομένης Μεταπολίτευσης, έχει άλλη άποψη σχετικά με αυτό. Η κουβέντα που κάναμε, αυτό αποδεικνύει. Δυστυχώς, η ιδεολογική ηγεμονία της λεγομένης “αριστεράς” έχει διαβρώσει ακόμα και τον συντηρητικό χώρο. Ουδείς θέλει να τον αποκαλούν αναίσθητο, ανάλγητο, μισαλλόδοξο, ρατσιστή, “εθνικιστή”, κλπ.
Προσωπικά εγώ όμως που ανήκω στην προηγούμενη γενιά δεν πολυσκοτίζομαι με τις …”αριστερογενείς” ταμπέλες αρκεί η δράση του οποιουδήποτε από να στοχεύει πρωτίστως στο καλό του ελληνικού Έθνους. Διότι αν όντως το Έθνος είναι ισχυρό κατά συνέπεια θα έχουμε και ένα ισχυρό Κράτος όπου τόσο οι Έλληνες όσο και οι ΝΟΜΙΜΟΙ αλλοδαποί θα διαβιούν με ασφάλεια, υγεία και ευμάρεια.
Σημ: Τώρα μόλις διάβασα την απάντηση του Ανδρέα και το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι: Εγώ ΔΕΝ ρώτησαν ούτε αμφισβήτησα πόσο διαβασμένος είσαι Ανδρέα. Είμαι πολύ συγκεκριμένος τόσο τις ερωτήσεις όσο και στις απαντήσεις μου. Αφού λοιπόν διάβασες το Finis Graeciae τι σκοπεύεις να κάνεις στην Ευρωβουλή με δεδομένο ότι είσαι δεκτικός στο να παραμείνουν όλοι οι παρανόμως “νομιμοποιηθέντες” αλλοδαποί εντός Ελλάδος και κάποια άλλα που δεν βοηθούν να λύσουμε το πρόβλημα από το οποίο κινδυνεύει η ίδια ακόμα και η ύπαρξη της Ελλάδος;
Τέλος πάντων …
Και για να μην υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως παρεξήγηση, Ο λόγος που δεν θα σε ψηφίσω, είναι διότι θεωρώ ότι αν εκλεγείς αναγκαστικά θα υποχωρήσει η μέχρι τώρα εξαιρετική σου προσφορά στο Έθνος, κάτι για το οποίο σε σέβομαι. Καλύτερα να παραμείνεις και να πολεμήσεις από το δικό σου μετερίζι, θεωρώ, αλλά -προφανώς- ενδέχεται να σφάλλω, ότι μπορείς να προσφέρεις πολύ περισσότερα.
Καλή Ανάσταση σε όλους σας!
ΥΓ: Διαβάστε και αυτό από έναν “αριστερό” (τουλάχιστον έτσι -ακόμα- δηλώνει, τέλος πάντων στην Ελλάδα είσαι Ο,ΤΙ δηλώσεις)
http://ardin-rixi.gr/archives/211972
Συμφωνώ μέχρι κεραίας με όσα λέει ο Καραμπελιάς. Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι, και μάλιστα μου έκανε και πολύ θερμή πρόταση να είμαι δημοτικός σύμβουλος μαζί του, αλλά δεν ζω στην Αθήνα, δεν έζησα ποτέ στην Αθήνα και δεν την γνωρίζω, αλλά τού είπα ότι τον στηρίζω 100% διότι λέμε τα ίδια πράγματα τόσα χρόνια. Αυτά.
ΝΑΙ, αλλά ΑΛΛΟ πράγμα ο Δήμος της Αθήνας και άλλο η Ευρωβουλή. Το πρόβλημα (κυρίως σημασιολογικό) που έχω με τον Καραμπελια, είναι ότι και εκείνος “φοβάται” να παραδεχτεί ότι η δράση του είναι -ακραιφνώς μάλιστα- Εθνικιστική, με αποτέλεσμα στις ομιλίες του να χρησιμοποιεί αρκετά σόλοικα και νεολογισμούς (κατάλοιπα και αυτά της θητείας του στην λεγομένη “αριστερά”) τα οποία αντί να βοηθάνε τον Λαό να ξεστραβωθεί από την …αριστερόστροφη “ιδεολογική τσίμπλα” των τελευταίων 45+ ετών, αντιθέτως δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση, εγώ τουλάχιστον έτσι λέω. Π.χ. αναφέρονται συνεχώς στον “πατριωτισμό” ενώ “εξοβελίζουν” τους “εθνικισμούς” στο πυρ το εξώτερον. Δηλαδή, η ιδεολογία του Εθνικισμού, τελείως αυθαίρετα δημιουργεί πληθυντικό που σημαίνει πράξεις κακές, δηλ. γεμάτες από μισαλλοδοξία, ρατσισμό, και τα γνωστά λοιπά φληναφήματα. Και τρίζουν τα οστά του Αριστοτέλη και πετάξαμε το “Οργανον” και ειδικά το “Περί Ερμηνείας” στον κάλαθο των αχρήστων, κατά τα άλλα είμαστε λάτρες της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.
Με άλλα λόγια είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε διάλογο με βάση κανόνες που επέβαλαν με το ζόρι και πέραν κάθε λογικής οι ηττηθέντες του Συμμοριτοπολέμου, και δεν το λέω εγώ, ο όρος ανήκει στον ΟΗΕ και όχι προσφάτως, αλλά από εκείνη μάλιστα την μακρυνή όσο και ζοφερή περίοδο (1945-1949).
Πρόσφατα έστειλα μερικά σχόλια, πάντοτε χωρίς ύβρεις και στο ίδιο ύφος με εδώ στο Άρδην σχετικά με τα σόλοικα και τους νεολογισμούς του Καραμπελια στα άρθρα και τους (απροετοίμαστους) λόγους του. Παρατήρησα ότι συγχέει την “πατρίδα” με το Έθνος” και ρώτησα όταν κάποιος είναι “πατριώτης” πώς θα ονομάσουμε αυτόν που αγαπάει το έθνος του; Εμμέσως μου απάντησαν ότι αυτό λέγεται “εθνιστής”. Λάθος τους είπα, ο Εθνιστής είναι το αντίθετο του Διεθνιστή. Παρεμπιπτόντως, δεν δημοσίευσαν κανένα σχόλιό μου. Εγώ συνέχισα με το ίδιο ύφος και ήθος να στέλνω μηνύματα. Κανένα δεν εμφανίστηκε, αλλά περιέργως ο Καραμπελιάς άρχισε να χρησιμοποιεί τον όρο “Δημοκρατικός Πατριωτισμός”. Έλεος είπα και έστειλα νέο μήνυμα: Δηλαδή υπάρχει και αντιδημοκρατικός πατριωτισμός, ή φασιστικός, ναζιστικός και ‘γω δεν ξέρω τι “πατριωτισμός”. Καμμία απάντηση από το Άρδην κανένα σχόλιό μου δεν εμφανίστηκε. Τελικά τους ρώτησα γιατί με αγνοούν και αν τους έχω κάνει κάτι που τους έθιξε και δεν δημοσιεύουν τα σχόλιά μου. Ως δια του θαύματος, μου απάντησαν δημοσίως σε εκείνο το νήμα όπου δεν “πέρασαν” κανένα σχόλιό μου, με τον εξής προσβλητικό τρόπο: “Δεν δημοσιεύουμε τα σχόλιά σας, διότι είναι εριστικά και υβριστικά. Αφού μάλιστα δεν σας αρέσει τίποτα από όσα λέει ο κ. Καραμπελιάς, γιατί κάνετε τον κόπο να στέλνετε μηνύματα με διαφορετικό email”. Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα δύο διαφορετικά εμαιλ μπας και το πρώτο …κόλησε και το δεύτερο περάσει. Ποτέ δεν έβρισα και ποτέ δεν ήμουν εριστικός. Τους ζήτησα να εμφανίσουν τα εριστικά και υβριστικά μηνύματά μου ώστε να αποδειχθεί δημοσίως ότι τέτοιος είμαι. Ακόμα αναμένω απάντηση.
Βλέπετε λοιπόν ότι ΔΕΝ υπάρχει δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο διότι ο καθένας έχει μέσα του ένα μικρό …”δικτατορίσκο” και όλοι θέλουν μόνοι τους, οι ίδιοι να σώσουν αυτόν τον τόπο (και να καρπωθούν τα κέρδη και την δόξα, σαφώς!). Όμως ο Εθνικιστής λειτουργεί όχι για προσωπικό όφελος αλλά διότι νιώθει ότι με την ενεργητική του προσφορά στο Έθνος βοηθάει ταυτοχρόνως και τους συμπολίτες του.
Να κλείσω γιατί όλα αυτά είναι έπεα πτερόεντα για τους περισσότερους από εσάς, και όπως μπαίνουν στο ένα αυτί βγαίνουν από το άλλο. Εγώ όχι μόνο είμαι συνδρομητής στο Άρδην Ρήξη, όχι μόνο τους βοηθάω ανωνύμως οικονομικά, όχι απλώς θα ψήφιζα τον Καραμπελια αν ήμουν δημότης Αθηνών, αλλά εν τέλει, κουράστηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια. Ο καθένας ας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός, φαντάζεστε όμως π.χ. τον Κολοκοτρώνη δια λόγους πολιτικής ορθότητος και για να φανεί μοντέρνος και διαλλακτικός να μην είχε πει το “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”;
Βέβαια, ο Γέρος του Μοριά, σε κάθε δημόσιο λόγο του με την λέξη ΕΛΛΗΝΕΣ άρχιζε. Δεν έλεγε, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ούτε ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ούτε ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ούτε ΔΕΞΙΟΙ/ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, κλπ, με αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι:
ΕΛΛΗΝΕΣ έλεγε, βρε συν-Έλληνες! Αναρωτιέμαι άραγε ΓΙΑΤΙ;;;
Kαμμία αντίρησις, να το διαβάσω ευχαρίστως! Αυτό που δεν απαντήθηκε ακόμα όμως είναι:
Με βάση την ερμηνεία της λέξεως στο ΛΚΝ και με δεδομένο ότι η 3η έννοια σε παλαιότερα λεξικά ήταν 1η (και μάλλον η μοναδική), ΕΣΕΙΣ όλοι που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μπορείτε πειστικώς και με σαφήνεια να μου εξηγήσετε ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΥΣ δημιουργήθηκε (ή μάλλον επεβλήθη) αυτή η …ερμηνευτική ανακατάταξη;
Διότι όταν καταπίνουμε ό,τι μας σερβίρουν αμάσητο, λέω εγώ τώρα, μήπως μας δημιουργεί εννοιολογικό …στομαχόπονο;;;
Εγώ (ως αμαθής και άσχετος) ερωτώ. Και όποιος θέλει ας συνεισφέρει την γνώσιν του, ευχαριστώ!
Δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι από τον διάλογο που μνημονεύετε.
Για μένα τα πράγματα είναι απλά, και καλό είναι να χρησιμοποιεί κανείς ορολογία μόνο όταν δίνει και έναν σχετικό ορισμό, αλλιώς να το αποφεύγει, διότι άλλος μπορεί να λέει πορτοκάλι και να εννοεί το μήλο, κι άλλος να λέει πορτοκάλι και να εννοεί την μπανάνα.
Για μένα είναι ως εξής
1. πατριωτισμός = η αγάπη για την πατρίδα. Αυτό είναι συναίσθημα. Δεν είναι ούτε ιδεολογία, ούτε πολιτική τοποθέτηση.
2. εθνικισμός.
Δύο έννοιες
2α. εθνικισμός = η ιστορική φάση των νεαρών, κυρίως, εθνών, να επιδιώκουν τη δημιουργία ενός έθνους-κράτους, στο οποίο να συμπεριλαμβάνουν όλο το έθνος.
2β. εθνικισμός = λέξη καραμέλα, η οποία χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, κυρίως από αριστερούς ή εθνομηδενιστές όλου του φάσματος (δεξιά και αριστερά), προκειμένου να απαξιώσουν κάποιο ιδεολογικό αντίπαλο. Ακριβώς επειδή ο όρος είναι λάστιχο, είναι αδύνατη η συνεννόηση με αυτόν τον όρο. Χρησιμοποιείται ευρέως από την απλή χρήση της σημαίας ή την χρήση της λέξης πατρίδα ή Ελλάδα ή κάτι τέτοιο, μέχρι την ιδεολογία του εθνοσοσιαλισμού. Και όλα τα γκρίζα.
Όπως σας είπα και πιο πάνω, το να επιχειρεί κανείς να χρησιμοποιεί για τον εαυτό του τον όρο «εθνικιστής» με «σωστή έννοια», όπως είπατε, είναι κάπως σαν αυτογκόλ, διότι ποτέ δεν πρόκειται να συνεννοηθεί με κανέναν, ακριβώς διότι όλοι γνωρίζουν και χρησιμοποιούν τον όρο 2β.
Αυτό το μπλέξιμο, είναι κατ’ εμέ παράγωγο της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς στον τόπο.
Και μάλιστα, όταν μου έκανε την τιμή η Εστία να δεχθεί να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου από τις σελίδες της, αυτό περίπου το θέμα διάλεξα. Το δεύτερο μέρους του πρώτου κειμένου του παρόντος άρθρο, το οποίο δίνει για μένα το υπ΄ αριθμόν ένα ζήτημα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε. Δηλαδή την απάντηση στον εθνομηδενισμό.
Το άρθρο είναι αυτό
http://www.antibaro.gr/article/23091
Και το αντιγράφω ολόκληρο για να μην ψάχνετε
—-
«Ελεύθερη Πατρίδα».
Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019.
Την προηγούμενη Τετάρτη 17.4 έδωσα στην Εστία ένα περίγραμμα της δράσης του εθνομηδενισμού στην Ελλάδα και τις τρεις φάσεις του: δικτατορία στη νοηματοδότηση των πολιτικών όρων (πχ πατρίδα, σημαία, εθνικός ύμνος, Ορθοδοξία, αλλά και στρεβλά δόγματα ότι πχ αριστερά σημαίνει ανθρωπισμός), άλωση της παιδείας και ξερίζωμα της ελληνικής ιστορίας. Δεν αντέχεται άλλο αυτό το φαινόμενο. Διακρίνω τρία είδη κομμάτων στην Ελλάδα: τα κατεξοχήν εθνομηδενιστικά, τα αδιάφορα και τα χρησίμως ηλίθια που λειτουργούν ως οχήματα απαξίωσης της φιλοπατρίας.
Πρέπει να υπάρξει μία απάντηση. Το αντίβαρο αυτό το βρήκα σε ένα νέο κόμμα που ονομάζεται Ελεύθερη Πατρίδα, με το οποίο δηλώνω υποψηφιότητα στις προσεχείς ευρωεκλογές. Η κεφαλαιώδης διαφορά με τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς είναι η προτεραιότητα.
Όταν ένας Άγιος ή εθνομάρτυρας ακούει το τελεσίγραφο από τον δήμιό του ή όταν αποφασίζει να δώσει μία μάχη «χαμένη από χέρι» ή να αυτοπυρποληθεί ή να αυτοθυσιαστεί για να προκαλέσει πλήγμα στον αντίπαλο ή να εγκαταλείψει την οικογένειά του και τη συναναστροφή με τους αστούς της Αθήνας για να πολεμήσει ρισκάροντας την ζωή του, δύο πράγματα έχει στο μυαλό του: πρώτον ότι η αίσθηση του ανήκειν είναι ισχυρότερη από την ατομική του επιβίωση, και δεύτερον ότι η διατήρηση ή συνέχεια της κοινότητας στην οποία μετέχει εξυπηρετείται και ενισχύεται με την αυτοθυσία του, με την απώλειά του.
Πόσο παλαβή ή ξένη μας φαίνεται αυτή η ιεράρχηση σήμερα; στην εποχή δηλαδή της άκρας ατομικότητας. Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα. Η υψηλότατη και ωραιότατη ποίηση του Ακάθιστου Ύμνου και των Εγκωμίων του Επιτάφιου Θρήνου είναι αγνώστων δημιουργών. Γιατί δεν γνωρίζουμε; Σήμερα, μία ανόητη ζωγραφιά πάνω σε μία πέτρα που πωλείται έναντι 2 ευρώ σε τουρίστες, φέρει την υπογραφή του δημιουργού. Πώς έγινε και οι συνθέτες δεν ενδιαφέρθηκαν να αφήσουν ανεξίτιλο το όνομά τους, ώστε να μην χαθεί στην Ιστορία; Η αίσθηση ότι η συνέχεια της κοινότητας στην οποία ανήκει κανείς, είναι υπέρτερη από όλες τις απόψεις από την ατομική ύπαρξη.
Έχουμε ανάγκη από μηνύματα προς αυτήν την κατεύθυνση, αν πράγματι θέλουμε να κομίζουμε κάτι διαφορετικό στον κόσμο, τον δικό μας τρόπο του βίου, τον δικό μας πολιτισμό, αυτά που μας συνέχουν. Τι θα καταλάβουμε από μία «Δανία του νότου», αν στο μεταξύ έχουμε χάσει τη γλώσσα μας, την επίγνωση της ιστορικής μας συνέχειας, την ταυτότητά μας, και αποκολλημένοι από τις ρίζες μας γυρίζουμε σαν φτερό στον άνεμο σε μία, έστω, καλοκουρδισμένη μηχανή απολαμβάνοντας τα αγαθά του κόσμου; Αν η χώρα γεράσει, ερημώσει, αφανιστεί, πόσο και ποιον θα ωφελήσει στην περίπτωση που η οικονομία της δουλεύει σαν ελβετικό ρολόϊ;
Θα κλείσω με ένα σχόλιο περί της οικονομίας. Δεν πιστεύω στα παραμύθια ότι με «έναν νόμο και ένα άρθρο» μπορούν μαγικά να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν τα δάνεια της χώρας. Δυστυχώς, πολλοί πίστεψαν σε τέτοια παραμύθια, και μας έφεραν περισσότερα δεινά από όσα είχαμε πριν. Η παρούσα κυβέρνηση δεν ευθύνεται επειδή δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις της. Ευθύνεται, επειδή παρουσίασε αυτές τις υποσχέσεις ως υλοποιήσιμες! Επανέλαβε την ρητορική που μας οδήγησε στο χρέος.
Καλή Ανάσταση!
——
@NF
“Πολυ ενδιαφεροντα αυτα που μας γραφετε για την παραμονη σας στις ΗΠΑ. Χρειαστηκε λοιπον 15 χρονια για να λαβετε οριστικη αδεια παραμονης και 28 χρονια για να λαβετε υπηκοοτητα. Χρειαστηκε επισης να αποδειξετε οτι μεινατε νομιμως στις ΗΠΑ ολα αυτα τα χρονια, ετος προς ετος. RULE OF LAW το λενε αυτο οι Αμερικανοι.”
H βασική φιλοσοφία των ΗΠΑ στο θέμα αυτό είναι ότι επιβραβεύεται η νομιμότητα. Όποιος τηρεί την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία είναι μαθηματικώς εξασφαλισμένος ότι θα αποκτήσει “πράσινη κάρτα” στο συντομότερο δυνατόν διάστημα. Απλώς όταν κάποιος είναι φοιτητής άρα κάτοχος F-1 VISA δηλαδή “αλλοδαπού φοιτητή” ΔΕΝ μπορεί να …”πηδήξει” την νόμιμη και λογική πορεία και από φοιτητής να γίνει permanent resident (μόνιμος κάτοικος). Πρέπει να προηγηθεί η Η1-Β VISA όπου εκεί πρέπει να υπάρχει εργοδότης ο οποίος να κάνει αίτηση στην υπηρεσία μετανάστευσης και όπου θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θέλει να προσλάβει εσένα και μόνο εσένα και αφού αποδείξει ότι έκανε έρευνα αγοράς και δεν βρήκε αμερικανό πολίτη ο οποίος να είναι το ίδιο κατηρτισμένος με τον αλλοδαπό.
Αυτά βέβαια στην θεωρία, διότι και οι ΗΠΑ έχουν (λένε δεν ξέρουν ακριβώς) πάνω από 13 …εκατομμύρια παρανόμους, οι οποίοι όμως οι περισσότεροι είναι Μεξικάνοι που εργάζονται στις νότιες πολιτείες σαν ανειδίκευτοι και χαμηλόμισθοι εργάτες.
Εγώ πάντως με πτυχίο Bachelor, Master’s Degree και (τότε) δύο χρόνια ήδη σε Διδακτορικό Πρόγραμμα, προτίμησα να ακολουθήσω την …απλούστερη και γρηγορότερη οδό του γάμου. Όχι, κανονικότατος ήταν ο γάμος και όχι μαϊμού και δόξα τω Θεώ είμαστε μαζί με την σύζυγο και ευτυχισμένοι και με δύο παιδιά, αλλά η αλήθεια είναι αυτό που έγραψες: Η νόμιμη οδός, αργεί ! Πάντως αν αποκτήσεις green card (μόνιμος κάτοικος) μετά μέσα σε 3 με 5 χρόνια το πολύ, μπορείς να κάνεις και πολιτογράφηση. Εγώ το καθυστέρησα διότι ως …ελληνάρας, έλεγα ότι δεν χρειάζεται να γίνω αμερικανός διότι (θεωρητικά πάντα) κάνεις δήλωση και παίρνεις όρκο ότι …απαρνιέσαι την προηγούμενη υπηκοότητά σου. Σαχλαμάρες, η μισή Αμερική είναι άτομα με διπλή, υπάρχουν ακόμα και με …τριπλή υπηκοότητα.
Να το κλείσουμε όμως εδώ διότι είναι και Μεγάλη Πέμπτη και φαντάζομαι …με καταλαβαίνετε!
Ναι, προφανώς έχουμε “communication breakdown” αλλά δεν φταίω εγώ σε αυτό. Η δικιά μου πηγή είναι το κατ’ εξοχήν ΛΚΝ που βασίζεται στον Τριανταφυλλίδη (ο οποίος μόνον δεξιός ΔΕΝ ήταν).
ΕΔΩ —> http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&dq=
Η δικά σου ερμηνεία (τουλάχιστον έχεις την εντιμότητα να λες “Για μένα είναι ως εξής”) εκτός του ότι δεν ξέρουμε ακόμα από που προέρχεται, ΔΕΝ είναι καν η σωστή. Προσοχή, το ότι “ΕΤΣΙ” την χρησιμοποιούν “ΚΑΠΟΙΟΙ” δεν σημαίνει ότι “ΕΤΣΙ” είναι. Π.χ ο Καραμπελιάς, αγαπητός και αγωνιστής όσο κανένας, λέει συνέχεια “διαχρονία” και “διακύβευμα” λέξεις που ακούγονται κατά κόρον αλλά -λυπάμαι- ΔΕΝ υπάρχουν στο ελληνικό λεξικό. Υπάρχει “διαχρονικός” και “διακύβευση” που -αντιστοίχως- σημαίνουν κάτι άλλο. Και ναι, ΚΑΙ αυτό είναι …”κληροδότημα” της “ιδεολογικής ηγεμονίας της (λεγομένης) “αριστεράς”.
Τέλος πάντων, πρόβλημα δημιουργείται, όταν άτομα της δικής σου αξίας και προσφοράς στην ιδέα του Έθνους, απαρνιούνται την έννοια Εθνικισμός (με την πρέπουσα σημασία εννοείται) και κάνουν το …χατήρι τους αριστερο-εθνομηδενιστές. Αλλά γιατί να ξεκινάμε με εις βάρος μας …γκολ, από τα αποδυτήρια;
Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα debate και σου απαγορεύουν να χρησιμοποιήσεις τις λέξεις με τις οποίες ΕΣΥ μπορείς με τον καλύτερο τρόπο να υποστηρίξεις την θέση σου. Δεν μπορώ να πω απλούστερα: Αρνούμαι να επιτρέψω σε κάποιον να μου επιβάλλει πώς θα μιλάω.
…
Ζητώ συγγνώμη δεν εγκαταλείπω την κουβέντα, αλλά έχω ήδη κάνει κατάχρηση του χώρου, και λόγω ημερών επιτρέψτε μου να επανέλθω μετά την Κυριακή του Πάσχα.
Καλή Ανάσταση!
Μόλις είδα μία συνέντευξη του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, Νίκου Βασιλειάδη, στις 11 Μαΐου 2018.
Μπορεί να σας ενδιαφέρει
https://youtu.be/bachK19Luow
@Dimitrios Panagiotidis
H βασική φιλοσοφία των ΗΠΑ στο θέμα αυτό είναι ότι επιβραβεύεται η νομιμότητα. […..]
Πρέπει να προηγηθεί η Η1-Β VISA όπου εκεί πρέπει να υπάρχει εργοδότης ο οποίος να κάνει αίτηση στην υπηρεσία μετανάστευσης και όπου θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θέλει να προσλάβει εσένα και μόνο εσένα και αφού αποδείξει ότι έκανε έρευνα αγοράς και δεν βρήκε αμερικανό πολίτη ο οποίος να είναι το ίδιο κατηρτισμένος με τον αλλοδαπό.
Αυτο ειναι Κρατος μαγκα μου…………
Eντάξει, δεν είμαι από εκείνους που “πίνουν νερό” στο όνομα της Αμερικής και …προσκυνάνε τον …Uncle Sam. Σαφώς και το “σύστημα” εδώ λειτουργεί απείρως καλύτερα, όμως η ιδεώδης χώρα-Κράτος ανήκει στην σφαίρα της ουτοπίας. Τουλάχιστον στα 32 χρόνια που ζω εδώ, δεν ένιωσα πολίτης χώρας-χαμαιτυπείο όπως η Ελλάδα και κακώς χρησιμοποιώ την λέξη αυτή γιατί οι οίκοι ανοχής επιτελούν κάποιο “κοινωνικό έργο”. Το ελληνικό Κράτος επιτελεί, διαχρονικά από τον καιρό που θυμάμαι τον εαυτό μου, ατιμία εις βάρος των εντίμων πολιτών του.
Aλλά η αλήθεια είναι ότι στο θέμα της πιστής εφαρμογής των νόμων, η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ είναι νύχτα με την μέρα. Παρ’ όλα αυτά σοβαρές πηγές υπολογίζουν ότι πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 13 εκατομμύρια “μετανάστες” χωρίς χαρτιά (undocumented immigrants) και επίσης αλήθεια είναι ότι κανένας δεν λέει να κάνει κάτι γι’ αυτό. Με απλά λόγια, γνώμη μου είναι ότι μια σωστή και κυρίως συνετή μεταναστευτική πολιτική ξεκινάει με την πρόληψη. Κάτι δηλαδή στο οποίο η Ελλάδα από το 1990 και μετά παίρνει βαθμό όχι κάτω από την βάση αλλά ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝ (0). Για την ακρίβεια, αν στην δεκαετία του ’90 ήμασταν απροετοίμαστοι, από το 2000 και μετά αντί να διορθώσουν τα πράγματα, οι πολιτικάντηδες επινόησαν το “Παυλοπούλειο” μύθευμα καλώς να έρθουν αφού μας μπολιάζουν με τον πολιτισμό τους”, και φυσικά με το κατσίκωμα στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, περάσαμε στα τελείως ανοιχτά σύνορα και το “όλοι μετανάστες είμαστε”. Φαντάσου δηλαδή να υπήρχε ένας Καποδίστριας, ένας Μεταξάς, και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, ένας Παπαδόπουλος (ναι ο δικτάτωρ) στην ηγεσία του Κράτους. Θα γίνονταν αυτά τα (παράλογα και κυρίως παράνομα) πράγματα; Ρητορικό το ερώτημα καθώς η Ιστορία δεν ανέχεται τα αν και τα ίσως.
Τέλος πάντων, Καλή Ανάσταση σε όλους και κυρίως για την Ελλάδα μας!
Παρουσίαση της υποψηφιότητας από τον Ινφογνώμωνα – http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/05/blog-post_964.html