Wednesday 2 October 2024
Αντίβαρο
Γρηγόρης Αντωνίου Επίκαιρα

Η οργή του Δικαίου έρχεται

Γράφει ο Suspect (Γρηγόρης Αντωνίου)

 

Αγαπητό κράτος και αγαπητοί πολιτικοί

 

….μαζί με τους φίλους σας δημοσιογράφους βεβαίως βεβαίως.

 

Σας αναγνωρίζω ένα ελαφρυντικό.

 

Είστε πλούσιοι, τα παιδάκια σας είναι υπερπροφυλαγμένα, έχετε προνόμια, διάφορους παρατρεχάμενους και κόλακες να σας λιβανίζουν καθημερινά και όλα αυτά που συμβαίνουν στη νεολαία είναι λογικό να σας φαίνονται από παράξενα έως σανσκριτικά.

 

Ξύλο στην πιτσιρικαρία, πάντα έπεφτε. Δεν θέλω να πέσω στην παγίδα του μεγαλύτερου που εξωραΐζει το παρελθόν. Παλιά έπεφτε και περισσότερο. Μεταξύ σχολείων, συνοικιών, για τις τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες των γειτονιών, για τη μουσική ( ροκάδες vs ροκαμπιλάδες για να θυμούνται οι παλαιοί ) ακόμα και οι θαμώνες της μιας καφετέριας με την άλλη.

 

Σε σχέση με την εποχή μας, οι διαφορές είναι δύο.

 

Η πρώτη είναι η εθνολογική αλλοίωση. Έπεφταν πέντε φάπες, τρεις κλωτσιές, δύο μπουνιές, τελειώναμε. Τώρα γίνονται δολοφονικές επιθέσεις. Πέντε βάζουν κάτω έναν και τον κλωτσάνε στο κεφάλι. Μικροσυμμορίες βγάζουν με ευκολία μαχαίρια. Όχι δεν είμαστε ρατσιστές αλλά είναι θέμα απλής λογικής ότι οι καταβολές, η καταγωγή και εν γένει η κουλτούρα που κουβαλάμε, έχουν τη σημασία τους.

 

Η δεύτερη είναι τα σοσιαλ. Έκανα σκρολ στο Χ και αρκετοί είχαν ανεβάσει βίντεο του τικ τοκ με την μικρή Αλβανίδα που σακάτεψε μαζί με τις φίλες της την κοπελίτσα, να συμπεριφέρεται σαν σταρ. Έλεγε δε, πως «θα λέτε Ιζαμπέλα και θα σκέφτεστε εμένα». Λίγο πιο κάτω έγραφε κάτι για τους “haters”. Αυτό κατάλαβε. Πως έγινε διάσημη. Την ξέρουν. Έχει haters άρα και fans. Φαντάσου τι γονείς έχει και τι κουβαλάει στο κεφάλι της στα 14 της. Αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να φτάσει στα 20. Όμως αυτό δεν έχει σημασία. Είναι σταρ ! Την ξέρουν πια, την αναγνωρίζουν, της στέλνουν μηνύματα, τη συζητάνε στα σόσιαλ, τη βρίζουν, τους επιστρέφει τις βρισιές, οι ειδοποιήσεις πέφτουν στα σόσιαλ βροχή! Ποια Τούνη; Η Ιζαμπέλα η κίλερ! Που κάνει ότι γουστάρει χωρίς καμία επίπτωση! Τέλεια!

 

Η κατηφόρα που έχουμε πάρει είναι σαν τα ιαπωνικά βομβαρδιστικά στον β παγκόσμιο πόλεμο. Κάθετη εφόρμηση για τον όλεθρο.

 

Αυτά κύριοι άχρηστοι, πάμπλουτοι, κοιμώμενοι, πολιτικοί και τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι που σκασμένοι στα ανάκλιντρά σας από το φαγητό και το ποτό, δεν αντιμετωπίζονται με ευχές, πλατφόρμες και λέλουδα.

 

Αντιμετωπίζονται με ισχυρή και αποφασιστική καταστολή. Στους σταρ και στους γονείς τους.

 

Το γράφω από τώρα και προειδοποιώ:

 

Αν ενός γονέα που η αλβανική ή ρομά ή και εγχώρια αλητεία καταστρέψει το παιδάκι του, του γυρίσει η βίδα και πάρει  ένα όπλο και θερίσει καμιά πενηνταριά και γίνουμε Αμερική, μη σοκαριστείτε σας παρακαλώ. Ένας θα κάνει την αρχή και μετά θα ακολουθήσουν και άλλοι. Γιατί και αυτοί στα δικά τους σόσιαλ θα είναι σταρ με fans που θα ζητωκραυγάσουν «επιτέλους» και haters που θα πουν με υποκριτική σωφροσύνη ότι αυτά δεν είναι σωστά πράγματα.

 

Δεν θα έχετε κανένα δικαίωμα ούτε να εκπλαγείτε, ούτε να αισθανθείτε οδύνη, ούτε να σοκαριστείτε, ούτε να συλλυπηθείτε, ούτε να ευχηθείτε, ούτε να κάνετε επιτροπές με πορίσματα.

 

Απλά και ξεκάθαρα:

 

ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ.

 

Και εσείς και η ανυπαρξία σας και το άχρηστον που σας χαρακτηρίζει και παίρνετε μια γενιά και μια κοινωνία στο λαιμό σας.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.