Wednesday 2 October 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική Κωνσταντίνος Χολέβας

Η πολυπολιτισμικότητα ενισχύει τους ακραίους

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

Στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρατηρείται εντυπωσιακή άνοδος ακροδεξιών και υπερεθνικιστικών κινημάτων. Η συνισταμένη των απόψεών τους είναι η βίαιη εκδίωξη των λαθρομεταναστών και η έξοδος της χώρας τους από το ΕΥΡΩ. Η συνήθης ερμηνεία είναι να λέμε ότι λόγω της κρίσης και της ανεργίας ενισχύονται αυτά τα ρεύματα, όπως συνέβη στην Γερμανία του Μεσοπολέμου. Όμως για να δούμε την αλήθεια κατάματα οφείλουμε να εντοπίσουμε τα βαθύτερα αίτια του φαινομένου. Δηλαδή την επικράτηση στις κοινωνίες και στα σχολεία της ιδεολογίας του πολυπολιτισμού, ειδικά δε στην Ελλάδα την απόπειρα επιβολής του εθνομηδενισμού και της αποδόμησης της εθνικής ταυτότητας.

Η πολυπολιτισμικότητα είναι η ιδεολογία που καλλιεργήθηκε για ένα διάστημα στις ΗΠΑ, αλλά εκεί τα πράγματα διαφέρουν, διότι εξ αρχής ήταν μία πολυεθνική κοινωνία μεταναστών. Τώρα που οι Αμερικανοί αρχίζουν να απορρίπτουν την πολυπολιτισμικότητα οι δήθεν προοδευτικοί την εισήγαγαν στην Ευρώπη. Δηλαδή προτείνουν να χαλαρώσει η εθνική ταυτότητα και να γίνουν διάτρητα τα σύνορα της Ελλάδος, για να εξυπηρετήσουμε εκατομμύρια εξαθλιωμένων μεταναστών που φεύγουν από τις χώρες τους. Η αντίθετη λογική είναι η ένταξη εκείνων που χωρούν και προσαρμόζονται σε μία κοινωνία και η απέλαση των υπολοίπων. Η ένταξη σημαίνει ενσωμάτωση με υποχρέωση των αλλοδαπών να εξετασθούν στη γλώσσα, την ιστορία, το Σύνταγμα και την πολιτιστική παράδοση της χώρας που τους φιλοξενεί.

Δυστυχώς στην Ελλάδα επικράτησε μία ιδεολογική μειοψηφία, η οποία ήλεγξε για ένα διάστημα τα ΜΜΕ και την Εκπαίδευση και θέλει να επιβάλει στον Έλληνα τις μάζες των λαθραίων αλλοδαπών και την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας ώστε να «νιώσουν καλύτερα οι μετανάστες». Ακόμη και από δήθεν προοδευτικούς θεολόγους κατασκευάσθηκαν τεχνητές θεολογικές θεωρίες υπέρ της λαθρομετανάστευσης, ενώ ο Απόστολος Παύλος στην ομιλία του προς τους Αθηναίους δηλώνει ρητά ότι ο Θεός όρισε τα σύνορα στα οποία πρέπει να κατοικεί κάθε έθνος. Η υποχώρηση των ελληνορθοδόξων ιδανικών και η διαστρέβλωση της Ιστορίας και των Θρησκευτικών στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας εξόργισε σημαντική μερίδα Ελλήνων σε συνδυασμό με την αυξανομένη εγκληματικότητα των μεταναστών. Η οργή αυτή από άλλους μεταφράζεται ψύχραιμα και ορθολογικά σε μία στροφή προς δημοκρατικά κόμματα τα οποία έχουν κυβερνητική πρόταση και υπόσχονται να πατάξουν την πολυπολιτισμικότητα και την εγκληματικότητα, από άλλους όμως μετατρέπεται σε ψήφο διαμαρτυρίας υπέρ ακραίων ομάδων που νοσταλγούν ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Ο Μ. Χρυσοχοίδης προσφάτως κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την υπερβολική προστασία που παρείχε προς την παραβατικότητα των λαθρομεταναστών ενίσχυσε ακραία ξενοφοβικά κινήματα. Όμως και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του κ. Χρυσοχοίδη και ο ευρύτερος χώρος της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ ευθύνονται για την υποστήριξη του πολυπολιτισμικού προτύπου και για την μετατροπή της Ελλάδος σε ξέφραγο αμπέλι. Σύσσωμη η κεντροαριστερά και άκρα Αριστερά χαρακτήριζε ως «ρατσιστή» όποιον λογικό πολίτη διαμαρτυρόταν για την εθνολογική αλλοίωση της κοινωνίας και της παιδείας μας. Έσπειραν ανέμους, τώρα θερίζουν θύελλες. Ευτυχώς ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει με κάθε τρόπο ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα και θα καταργήσει τον νόμο Ραγκούση περί ιθαγενείας των λαθραίων. Εξ άλλου είναι σημαντική η πρόταση της ΝΔ κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος να περιληφθεί διάταξη που θα προστατεύει την εθνική μας ταυτότητα και τη γλώσσα.

Οι Έλληνες είμαστε αγανακτισμένοι με την πολυπολιτισμικότητα και την εγκληματικότητα, αλλά δεν είμαστε απάνθρωποι. Η Χριστιανική Ορθόδοξη κληρονομιά και οι δημοκρατικές ευαισθησίες μας διδάσκουν να μείνουμε μακρυά από ομάδες που καλλιεργούν το μίσος.

Κ.Χ. 24.4. 2012

15 comments

Eλοτανος 2 May 2012 at 18:46

‘Ευτυχώς ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει με κάθε τρόπο ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα……’

Οχι μονο ο κ. Σαμαρας αλλα και ο Μιχαλης Ηλιαδης εχει ξεκαθαρισει πως θα αντιμετωπισθει αυτο το θεμα.

Για να δουμε θα δωθει και μια καμμια δυνατοτητα σε νεο αιμα στην πολιτικη σκηνη; Ισως ο Ελληνικος λαος δεν θεωρησει εντελως εξωφρενικο να μπει και κανενας χριστιανος στην βουλη.

http://www.koinwnia.com/

Reply
Πατριώτης 3 May 2012 at 09:05

Κατά τον κ. Χολέβα, μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά ευθύνονται για την απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, λόγω λαθρομεταναστών. Αμνησία, ή επιλεκτική μνήμη;

«Ευτυχώς ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει με κάθε τρόπο ότι ΘΑ λάβει αυστηρά μέτρα και ΘΑ καταργήσει τον νόμο …»

Έχει την εντύπωση ο κ. Χολέβας ότι απευθύνεται σε αφελείς, ή ολότελα βλάκες; Και τόσα χρόνια τι έκανε ο πολύς Αντωνάκης; Πώς άντεχε να ακούει τον «Πάκη» να ευχαριστεί τους «λαθρό», πώς βάσταξε η πατριωτική (sic) καρδιά του να τον βλέπει να κάνει τις μαζικότερες εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις που έγιναν ποτέ; Γιατί τότε δεν μίλησε, δεν διεχώρισε την θέση του, δεν χτύπησε την γροθιά στο τραπέζι φωνάζοντας «φτάνει πια, καταστρέφετε την χώρα»; Ποιον πάει να πείσει με την όψιμη και σαφώς προεκλογική αντιμεταναστευτική του καμπάνια;

Γράψατε, κ. Χολέβα, 531 λέξεις, για να καταλήξετε στο ότι ο Αντωνάκης είναι μαθητής του … Γιάννη Κολοβού, του Κωνσταντίνου Ρωμανού; Αυτό κι αν είναι εκνευριστικά χοντροκομμένη κομματική προπαγάνδα!!

ΥΓ: Ως πολιτικός «επιστήμων», κ. Χολέβα, θα οφείλατε να γνωρίζετε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι κράτος πολυπολιτισμικό (multi-cultural), αλλά απλώς, όπως λέτε, πολυεθνικό ( «πολυεθνική κοινωνία μεταναστών» …»), για τον απλούστατο λόγο ότι λειτούργησε σαν «χωνευτήρι» (melting-pot).

Reply
Πατριώτης 3 May 2012 at 10:05

Εδώ δείτε τι τερτίπια χρησιμοποιεί ένας πολιτικάντης για να αποσπάσει την συμπάθεια των ψηφοφόρων! Η Αγία Σοφία χωρίς μιναρέδες και με σταυρό. Είναι κι αυτό μέσα στα ΘΑ του Αντωνάκη του … Εξαδάκτυλου, κ. Χολέβα; Δεν μας το είπατε!!

Reply
Κοζανίτης 3 May 2012 at 10:25

Το ζήτημα της αξιοπιστίας για τους πολιτικούς είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Ναι, ο Σαμαράς μόνο “ΘΑ” μπορεί να πει. Το δεδομένο όμως ότι από την ημέρα της ψήφισης του νόμου Ραγκούση αρχές του 2010 έχει δηλώσει ότι θα τον καταργήσει αμέσως μόλις έρθει στην εξουσία και το γεγονός ότι το επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, με κάνει εμένα τουλάχιστον ως προς αυτό να τον πιστεύω. Εσύ υποθέτω όχι.

Κατά τα άλλα, η αξιοπιστία είναι κάτι για όλους και όχι μόνο για τους πολιτικούς. Αυτά που ρωτάς για τον «Πάκη» και το πώς τον ανέχτηκε ο Σαμαράς, έχε υπόψη σου ότι όταν έγιναν ο Σαμαράς ήταν ένας απλός βουλευτής. Ούτε καν υπουργός πολιτισμού δεν είχε γίνει. Σου θυμίζω ότι ο Σαμαράς έγινε υπουργός πολιτισμού τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι Σεπτέμβριο. Τα Δεκεμβριανά είχαν ήδη γίνει τον Δεκέμβριο του 2008, και ο Παυλόπουλος είχε ήδη κάνει πει. Δεν φροντίζεις τη δική σου αξιοπιστία.

Reply
Φιλανθρωπηνός 3 May 2012 at 12:03

Ο απλός βουλευτής ενός κόμματος είναι ανεύθυνος για τις πράξεις υπουργών του κόμματός του, έστω και αν δέχεται να διορισθεί υπουργός εκ των υστέρων στην ίδια κυβέρνηση (!!!). Με τη λογική αυτή μάλλον ματαίως αναμένουμε ότι θα καταργηθεί ο κατάπτυστος νόμος περί ανευθυνότητας των πολιτικών. Ατυχώς, κε Κοζανίτη, ο Σαμαράς έδωσε δείγματα γραφής για την αξιοπιστία του με τους έξαλλους πανηγυρισμούς του ιδίου και των οπαδών του μετά την αφύπνιση του επί διετία και πλέον κοιμώμενου πρίγκηπα της Ραφήνας. Βάσιμα υποθέτω ότι σκοπό έχει να ακολουθήσει την ίδια πορεία, άλλως δεν εξηγείται ο ενθουσιασμός για την στήριξη που του παρέχει προσφάτως ο “πλήρως αξιόπιστος” προκάτοχός του, πασίγνωστος “επανιδρυτής του κράτους”. Ειλικρινά απορώ πως κάποιοι έχουν το θράσος να αμφισβητούν την αξιοπιστία του Σαμαρά, όταν διαθέτει τέτοια στηρίγματα και πρότυπα, ιστορικά παραδείγματα πολιτικής φερεγγυότητας και επιτυχούς διακυβέρνησης.

Reply
Πατριώτης 3 May 2012 at 13:28

Κοζανίτη,

“Ναι, ο Σαμαράς μόνο “ΘΑ” μπορεί να πει. Το δεδομένο όμως ότι από την ημέρα της ψήφισης του νόμου Ραγκούση αρχές του 2010 έχει δηλώσει ότι ΘΑ… “

Ο ΘΑμαράς προτιμά το θεραπεύειν του προλαμβάνειν. Όταν τον κάλεσε ο Καρατζαφέρης να του συμπαρασταθεί στο αίτημα για δημοψήφισμα -καθ’ όλα δικαιολογημένο-, εκείνος αρνήθηκε. Γιατί; Ας συμφωνούσε και ας μην τον πετυχαίνανε. Εμένα, πάντως, δεν με πείθει. Αν πείθει εσένα, πρόβλημά σου.

Στα λοιπά, νομίζω με καλύπτει ο Φιλανθρωπηνός. Και ο βουλευτής διαχωρίζει την θέση του, αν δεν συμφωνεί. Καταγγέλλει, αγωνίζεται, αλλά ο Αντωνάκης δεν ήθελε να βρεθεί ξανά έξω από το μαντρί. Έκανε πάντα την πάπια. Ήταν ο πιο αφανής βουλευτής/υπουργός της ΝΔ.

Κάτι άλλο, για να δούμε πόσα απίδια πιάνει. Για τα ελληνοτουρκικά τι λέει; Στηρίζει ή όχι την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας; Για τ’ αδέλφια μας στην Β. Ήπειρο, που υφίστανται κανονικότατη πολιτισμική (και όχι μόνο, πρβλ. Αριστοτέλης Γκούμας) γενοκτονία; Ήταν ή δεν ήταν στην κυβέρνηση, όταν το κόμμα του έδωσε ελαφρά τη καρδία το πράσινο φως για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μαζί με το ΠαΣοΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη για την τύχη των Β/Ηπειρωτών, των οποίων τις περιουσίες έχει καταληστεύσει το αλβανικό κράτος, κατά το πρότυπο του τουρκικού; Πού πήγαν τα διδάγματα της πατριώτισσας προγιαγιάς του, που έγραψε και τον “Τρελαντώνη”;

Ξέφυγα από το θέμα, αλλά θέλω να σου δείξω ότι και σε άλλα θέματα μπορούσε κι έπρεπε να διαχωρίσει την θέση του και όχι μόνο στο μεταναστευτικό. Αλήθεια, στον Άγιο Παντελεήμονα (αθηναϊκή συνοικία, όχι μόνον εκκλησία) πότε πήγε για τελευταία φορά, να συμπαρασταθεί στους κατοίκους; Στο κέντρο της Αθήνας, που τώρα θέλει να ανακαταλάβει (sic); Γιατί το άφησε να κατακτηθεί πρώτα; Τι έκανε για να εμποδίσει την κατάκτηση τον πόλεων, που τώρα αρματώνεται για να ανακαταλάβει;

Κοζανίτη, να μην λέμε “τι Λωζάννη, τι Κοζάνη”, διότι “άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας”. Ο ηγέτης ξεχωρίζει παντού και πάντα. Ο καιροσκόπος απλώς ελίσσεται.

Reply
Κοζανίτης 3 May 2012 at 14:47

Θα με τρελλάνετε και οι δύο. Ο Πατριώτης από το πουθενά ρωτάει πώς άντεχε ο Σαμαράς να ακούει τον Παυλόπουλο να ευχαριστεί τους λαθρομετανάστες κι εγώ απλώς επισημαίνω πότε έγινε αυτό γιατί ο τυχαίος αναγνώστης μπορεί να νομίζει ότι έγινε σήμερα.

Για τις μαζικότερες εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις, αν ανεφέρεσαι στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν άντεξε, αλλά από την ίδια μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, βάσει του οποίου έγιναν οι νομιμοποιήσεις αυτές, ο Σαμαράς δήλωσε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητές του να ακυρώσει τον νόμο.

Και ναι, εγώ πιστεύω ότι θα το κάνει. Ο νόμος Ραγκούση μέσα στον πρώτο μήνα της επόμενης κυβέρνησης θα έχει καταργηθεί. Πάμε και στοίχημα. Εννοείται εφόσον η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση, γιατί αν κάνει κυβέρνηση ο Τσίπρας με την Παπαρήγα έχουμε άλλο πρόβλημα.

Θέλω να σας δω και τους δύο να λέτε «συγγνώμη έκανα λάθος για τον Σαμαρά, το είπε και τό’ κανε να καταργήσει το νόμο. Είναι πιο αξιόπιστος από όσο νόμιζα». Ελπίζω να είστε τίμιοι και να το πείτε.

Reply
takeaction 3 May 2012 at 15:43

Δηλαδή ο Σαμαράς αξίζει να τον ψηφίσουμε μόνο και μόνο επειδή θα καταργήσει τον νόμο Ραγκούση; Και γιατί να μην ψηφίσουμε κάποια άλλη παράταξη που αποδοκιμάζει και τον νόμο Ραγκόυση και το μνημόνιο;

Reply
takeaction 3 May 2012 at 15:43

?

Reply
Πατριώτης 3 May 2012 at 15:56

>Ο Πατριώτης από το πουθενά…<
Τι θα πει αυτό; Υπάρχει σύνδεσμος στην πρώτη παράγραφο του σχολίου μου 12:05 (κάνε κλικ στις λέξεις “επιλεκτική μνήμη”).

Οι μαζικότερες νομιμοποιήσεις έγιναν επί ΝΔ (2004-2009). Καμμία σχέση με τον νόμο Ραγκούση. Βλέπω ότι μάλλον άσχετος με το θέμα είσαι, γι αυτό και εύπιστος.

Reply
Κοζανίτης 3 May 2012 at 16:22

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αν ο Σαμαράς καταργήσει το νόμο Ραγκούση θα βγεις εδώ να πεις ότι έκανες λάθος για την αξιοπιστία του Σαμαρά; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Εγώ θα βγω να πω ότι έκανα λάθος αν δεν το κάνει.

Reply
Πατριώτης 4 May 2012 at 06:14

Δεν κρίνω την συνολική στάση του ΘΑμαρά από τον νόμο Ραγκούση, διότι και πριν απ’ αυτόν δεν είχε ποτέ τοποθετηθεί για την λαθρομετανάστευση. Ο περί ου ο λόγος πολιτικός απέφευγε γενικώς τις τοποθετήσεις, παραμένων άχρους, άοσμος και άγευστος, προφανώς αναμένων την ώρα της αρχηγίας και, κατ’ επέκτασιν, της πρωθυπουργίας. Τώρα, ξάφνου, μάς προέκυψε πολέμιος της μετανάστευσης, αλλά δεν πείθει κανέναν, εκτός ίσως από πολύ αφελείς. Το κακό μ’ εσένα είναι, ότι προσπαθείς, όπως και ο Χολέβας, να τον βγάλεις “λάδι”, γι αυτό δεν απαντάς στα ερωτήματά μου, κατάλαβες;

Δεν θα επανέλθω στο θέμα, διότι νομίζω ότι είπα ό,τι είχα να πω. Επί της ουσίας δεν είδα αντίλογο.

Reply
Φιλανθρωπηνός 4 May 2012 at 08:36

Αλλίμονο εάν η αξιοπιστία ενός πολιτικού, που επιδιώκει διακαώς να κυβερνήσει μία ταλαίπωρη χώρα, εκρίνετο αποκλειστικά και μόνο από μία πράξη του. Η παρατήρησή μου σε καμία περίπτωση δεν περιοριζόταν στο νόμο Ραγκούση, αλλά στη γενικότερη πρόσδεση του κου Σαμαρά σε παρωχημένες νοοτροπίες και παντελώς αναξιόπιστες προσωπικότητες. Με την στενόκαρδη εμμονή που επιδεικνύετε, δημιουργείτε την εντύπωση ότι εάν καταργηθεί ο νόμος, το λαθρομεταναστευτικό ελύθη άπαξ δια παντός, η αποστολή του κου Σαμαρά εξετελέσθη και αυτός θα παραιτηθεί πανευτυχής. Ωστόσο, η πολιτική του πλατφόρμα δεν εξαντλείται εκεί, αλλά διακηρύσσει σε κάθε τόνο ότι είναι ο μοναδικός που μπορεί να σώσει την πατρίδα. Η πατρίδα δεν σώζεται με την κατάργηση ενός νόμου αλλά με την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο δεν με πείθει ότι θα το επιλύσει. Ξέρετε, κε Κοζανίτη, όσα λέει όμορφα ακούγονται, ώσπου ο σκηνοθέτης καθ’ υπόδειξιν προβάλλει σε πρώτο πλάνο την μορφή του βαθυστόχαστου ογκώδους ακροατή, ο οποίος προσφάτως αποφάσισε να ξυπνήσει για λίγο, απλά και μόνο για να “στηρίξει” τον Αντώνη. Και τότε ακόμη και ο πιο αισιοδόξος Έλληνας αντιλαμβάνεται πως παρακολουθούμε διασκευή του ίδιου έργου μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια. Αλήθεια, εσείς πιστεύετε ότι η παρουσία του διατελούντος σε παρατεταμένη χειμερία νάρκη πρώην πρωθυπουργού ενισχύει τον Σαμαρά ή μήπως προκαλεί δυσάρεστους συνειρμούς και ξυπνάει μνήμες που ήταν προτιμότερο να μείνουν θαμμένες; Οι στενοί του συνεργάτες δεν το αναλογίσθηκαν ή μήπως από τα δυσθεώρητα ύψη, όπου πετά η φαντασία τους, αδυνατούν να διακρίνουν το λαϊκό αίσθημα; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, η Δευτέρα πλησιάζει.

Reply
Κοζανίτης 4 May 2012 at 13:08

Απάντησα περί του νόμου Ραγκούση επειδή αυτό συζητάμε. Το θεώρησα δεδομένο ότι εν προκειμένω πιστεύω ότι θα το πράξει και αμφισβητήθηκε ευθέως και από εσάς και από τον Πατριώτη. Συνεπώς σας καλώ να αναγνωρίσετε το λάθος σας επ’ αυτού και μόνο, διότι συμφωνώ ότι η αξιοπιστία είναι μεγάλο και ευρύτερο θέμα και χτίζεται αργά αργά ενώ γκρεμίζεται σε μία στιγμή. Και αν έχει γκρεμιστεί για κάποιο πρόσωπο, δεν είναι εύκολο να την ξαναχτίσεις. Οπότε σας καταλαβαίνω.

Πάω παρακάτω. Και απαντώ ότι όχι, η εμφάνιση Καραμανλή δεν κάνει καλό. Σε τι δεν κάνει καλό; Στο προφίλ της ΝΔ του Σαμαρά. Αντιλαμβάνομαι όμως τους λόγους που έγινε. Οι λόγοι είναι προφανώς προεκλογικοί, όπως αντιλαμβάνονται όλοι. Εκτιμώ ότι όχι η ΝΔ αλλά ο ίδιος ο Σαμαράς έχει κερδίσει μία μερίδα ψηφοφόρων οι οποίοι δεν ψήφισαν ΝΔ το 2009. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ διότι απηυδυσμένος ψήφισα λευκό το 2009. Έχει λοιπόν κερδίσει δύσκολους ψηφοφόρους από άλλα κόμματα και άλλες επιλογές. Και όπως λένε όλες οι δημοσκοπήσεις εκεί που χωλαίνει σήμερα είναι στη συσπείρωση. Ελπίζουν με την ανάσυρση Καραμανλή να επαναφέρουν ένα μικρό μέρος αυτών.

Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι δύο ειδών. Οι παλαιοψηφοφόροι Νεοδημοκράτες και οι Σαμαρικοί. Οι Σαμαρικοί είναι αντισυστημικοί. Αν θεωρήσουμε ότι οι παλαιοψηφοφόροι Νδκράτες είναι ίσοι με τους ΠΑΣΟΚους, τότε η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την Κυριακή θα μας δείξει πόσοι είναι οι καθαρώς Σαμαρικοί, ξένοι με τη ΝΔ ως κομματικός μηχανισμός, όπως εγώ.

Reply
Φιλανθρωπηνός 8 May 2012 at 07:44

Αγαπητέ Κοζανίτη, όποιος προσδοκά να λυτρώσει καθημαγμένη χώρα δεν κατεβάζει τον πήχυ της αξιοπιστίας στο ύψος του αστραγάλου, αλλά σε σημείο εμφανές και διακριτό. Δυστυχώς, περιορίζοντας το μείζον αυτό ζήτημα στην κατάργηση ενός νόμου, προσπαθείτε να σταθείτε σε μυρμηγκοφωλιά. Κι αν ακόμη ο νόμος καταργηθεί, πράγμα διόλου δύσκολο και απίθανο, ουδείς θα καταλάβει την ανεπαίσθητη ανύψωση. Αυτή είναι η διαφορά του ηγέτη από τον διαχειριστή. Από διαχειριστές ο τόπος χόρτασε, τώρα ψάχνει απεγνωσμένα ρηξικέλευθο ηγέτη. Και τέτοιος δεν είναι πλέον ο Σαμαράς, όπως καταδεικνύεται στη συνέχεια.
Στο δεύτερο σκέλος, αν και βιαστήκατε να απαντήσετε, η παραδοχή σας ήταν απολύτως ορθή. Η εμφάνιση του Καραμανλή ζημίωσε ανεπανόρθωτα τη ΝΔ, διότι την εμφάνισε προσκολλημένη στο παρελθόν, νοσηρά και αθεράπευτα. Εάν οι επιτελείς του κου Σαμαρά επεδίωκαν με τον τρόπο αυτό τη συσπείρωση, τούτο και μόνο δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα ίπτανται. Ακόμα δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το μνημόνιο σήμανε την απαρχή νέας εποχής, όπου οι παλαιές προτιμήσεις και συσπειρώσεις καμία αξία δεν έχουν. Ο λαός δεν δεσμεύεται πλέον από την ψήφο του παρελθόντος, αλλά επιλέγει υπό τις παρούσες δραματικές συνθήκες, εκκινώντας από εντελώς μηδενική βάση. Το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος είναι πλέον “αντισυστημικό”, για να χρησιμοποιήσω δικό σας όρο, ιδίως οι αναποφάσιστοι, στους οποίους υποτίθεται ότι απευθυνόταν η ΝΔ τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτούς τους έχασε εντελώς, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, με την αυτοκαταστροφική επίδειξη των φαντασμάτων του παρελθόντος. Επειδή θέλω να ελπίζω ότι δεν ήταν προσωπική του επιλογή, φοβούμαι ότι οι σύμβουλοί του είναι προσκολλημένοι στο μακρινό παρελθόν, εντελώς ξεπερασμένοι από τις ραγδαίες μεταβολές στο λαϊκό αίσθημα. Εάν ο Σαμαράς θέλει να κάνει τη διαφορά, πρέπει επειγόντως να ανακατέψει την τράπουλα. Προσπαθεί να σύρει πολλά βαρίδια που, αντί να τον στηρίζουν, του στερούν την απαιτούμενη ευελιξία και ισχύ απογείωσης.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.