Tuesday 20 August 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Βαλκάνια Βορειοηπειρωτικό

Βαγγέλης Τάβος: Πώς ο Ράμα χρησιμοποιεί μέχρι και μειονοτικούς για να αρπάξει τον Δήμο Χειμάρρας.

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Η κατάσταση της υπερ-πληροφόρησης, την οποία ζούμε, δεν διαφέρει πολύ από την παρα-πληροφόρηση. Τα δεδομένα είναι όλα μπροστά μας. Το να πετάξουμε τη σαβούρα και να κρατήσουμε αυτά που συνθέτουν την πραγματικότητα δεν είναι εύκολο πράγμα. Αυτό προσπαθώ να κάνω τόσα χρόνια.

Πάμε άλλη μία φορά. Εξελίξεις στην υπόθεση Μπελέρη λοιπόν.

Με χρονολογική σειρά.

1. Ο Ράμα έλεγχε τον Δήμο Χειμάρρας και με γνωστές μεθόδους άρπαζε τις περιουσίες των βορειοηπειρωτών για να δώσει τουριστικά φιλέτα σε φίλους του. Πώς; με απειλές, με πιέσεις, με κανονικές αρπαγές όσων έλειπαν στην Ελλάδα, με αρνήσεις άδειας που τις έδινε μόνο μετά την εκβιαστική πώληση όσο-όσο σε δικούς του κλπ.

2. Κατεβαίνει υποψήφιος ο Μπελέρης με ΑΥΤΟ το πρόταγμα. Να σταματήσει την αρπαγή.

3. Ο Ράμα αλλάζει τα όρια του Δήμου βάζοντας μέσα αμιγώς αλβανικά χωριά, ώστε να μην εκλεγεί ο Μπελέρης.

4. Ο Μητσοτάκης στηρίζει Μπελέρη, πηγαίνει προεκλογικά στη Χειμάρρα και δηλώνει πλήρη υποστήριξη «στα δίκαια αιτήματα εδώ στη Χειμάρρα για τις περιουσίες σας».

5. Ο Ράμα βλέπει ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα και σκαρφίζεται μία σύλληψη του Μπελέρη 2-3 μέρες πριν τις εκλογές για διαφθορά, ώστε να γίνει γνωστό και να τις χάσει. Αφού τις έχανε, θα τον άφηνε ελεύθερο.

6. Ο Μπελέρης φυλακισμένος κερδίζει τον Δήμο για 13 ψήφους!

7. Ο Ράμα δεν ξέρει τι να κάνει. Πάντως, υποχρεώνεται να κατασκευάσει μία κατηγορία για να τον κρατήσει στη φυλακή. Την εφευρίσκει μέσα σε 2-3 μήνες (αν θυμάστε, αρχικά έλεγαν όλοι ότι δεν του είχαν καν πει για τι συγκεκριμένο κατηγορείται και αυτός και ο συνεργάτης του ο Κοκαβέσης).

8. Η Ελλάδα απούσα. Ο Ράμα του αρνείται κάθε άδεια, περνάνε οι διορίες, γίνεται η καταδίκη αρχές Μαρτίου.

9. Η ΝΔ αποδέχεται ότι ο Μπελέρης δεν θα γίνει ποτέ Δήμαρχος Χειμάρρας και αποφασίζει να τον κατεβάσει στις ευρωεκλογές. Αφ’ ενός απαλάσσει τον Ράμα από τον βραχνά ότι μετά τον Σεπτέμβριο (όταν θα αποφυλακιστεί) θα πρέπει να αναλάβει τον Δήμο, διότι παρόλο που σε όλον τον πλανήτη όποια παράταξη κερδίζει τις εκλογές εκλέγει και Δήμαρχο, στην Χειμάρρα η παράταξη που έχασε τις εκλογές εξέλεξε Δήμαρχο, ο οποίος συνέχισε την αρπαγή περιουσιών! Αφ’ετέρου η ΝΔ θα πάρει και ψήφους.

10. Στις 5 Ιουλίου 2024 συνεδριάζει η Εκλογική Επιτροπή της Αλβανίας και καθαιρεί τον Μπελέρη από Δήμαρχο (ώστε να μην μπορεί να αναλάβει το αξίωμά του ακόμα και αν αποφυλακιστεί). Ο περίγελος είναι ότι η ανακοίνωση της συνεδρίασης εκδόθηκε στις 10.30, ενώ η συνεδρίαση έγινε στις 11.30! Πρώτα η ανακοίνωση και μετά η συνεδρίαση. Ούτε τα προσχήματα ο δικτατορίσκος των Βαλκανίων.

Και πάμε τώρα στο σήμερα, που γίνεται γνωστό ότι θα αφεθεί ο Μπελέρης να πάρει άδεια να βγει από τη χώρα ώστε να ορκιστεί ευρωβουλευτής. Άδεια, διότι είπαμε ότι η ποινή του δεν μειώνεται.

Πάμε τώρα να βάλουμε εμβόλιμα μερικά γεγονότα που δεν ήταν τόσο γνωστά, αλλά είναι απαραίτητα για την ανάγνωση της πραγματικότητας.

8.5. Στις 14 Μαρτίου, δηλαδή ελάχιστες ημέρες ΜΕΤΑ την καταδίκη του Μπελέρη από το δικαστήριο και ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΙΝ η ΝΔ τον βάλει υποψήφιο, ο Έντι Ράμα διορίζει «περιφερειάρχη Αυλώνας» τον Βαγγέλη Τάβο.

Στάση εδώ.

Ο Βαγγέλης Τάβος είναι κι αυτός βορειοηπειρώτης, δηλαδή Έλληνας της μειονότητας. Δεν έχει ζήσει καθόλου στην Ελλάδα, όμως έχει την ελληνική υπηκοότητα. Πιθανώς την πήρε μετά το 2011-12, όταν άνοιξαν (επιτέλους) οι δρόμοι και οι ελληνικής καταγωγής Αλβανοί πολίτες έπαιρναν ελληνική υπηκοότητα για να ανασάνουν οι άνθρωποι. Έτσι, λόγω των ελλιπών ελέγχων, πήραν και κάποιοι με έγγραφα που δεν τεκμηριώθηκαν, δηλαδή με πλασματικές διευθύνσεις. Κάπως έτσι πρέπει να έγινε με τον Τάβο.

Ο Τάβος λοιπόν δέχθηκε στις 14 Μαρτίου να γίνει διορισμένος περιφερειάρχης Αυλώνα, οπότε από τότε πήγαινε δεξιά κι αριστερά ο Ράμα και έλεγε «τι θέλουν και φωνάζουν οι Έλληνες για τον Μπελέρη; ορίστε, εγώ μειονοτικό έβαλα περιφερειάρχη. Μια χαρά την φροντίζω τη μειονότητα».

Από το 8.5 πηδάμε στο 11.

11. Αμέσως μετά την καθαίρεση του Μπελέρη από το αξίωμα του Δημάρχου και την συνεπακόλουθη προκήρυξη Δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα (για να φύγει – επιτέλους – η παράταξη που έχασε τις εκλογές) ο Βαγγέλης Τάβος ανακοινώνει έτοιμος από καιρό ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος.

Δεν έχει τόσο πολλά έμπιστα πρόσωπα ο Έντι Ράμα μειονοτικών, ώστε να βάλει άλλον Έλληνα μειονοτικό. Βάζει τον ίδιο που έχει. Ουσιαστικά δηλαδή τον εξαναγκάζει σε υποβάθμιση, αλλά αιρετό, με σκοπό να πάρει τον Δήμο Χειμάρρας στα χέρια του στις εκλογές στις 4 Αυγούστου. Σημειώστε ότι μέσα στο καλοκαίρι, κάποιοι ίσως λείπουν και στην Ελλάδα ή δεν κάνουν τον κόπο να επανέλθουν για να ψηφίσουν.

Ο Βαγγέλης Τάβος λοιπόν παίζει ολοκάθαρα το παιχνίδι του Έντι Ράμα. Παίζει τον ρόλο του Δούρειου Ίππου. Κατεβαίνει με το κόμμα του Ράμα για να πάρει τον Δήμο Χειμάρρας, με την παράταξη που έχασε τις εκλογές από τον Μπελέρη, που συνεχίζει να διοικεί τον Δήμο, με σκοπό να την πάρει πάλι στα χαρτιά «Έλληνας μειονοτικός» ή σκέτο «μειονοτικός» (όπως τους αναφέρει πάντα ο Ράμα κόβοντας το Έλληνας), για να δείξει ότι φέρεται καλά στην ελληνική μειονότητα.

12. Προ ολίγων ορών, ο Πέτρος Γκικουρίας δήλωσε κι αυτός υποψηφιότητα για τον Δήμο Χειμάρρας, με σκοπό να ολοκληρώσει αυτό που απλώς ξεκίνησε ο Φρέντυ Μπελέρης. Να κερδίσει τον Δήμο στις εκλογές, και μετά να περισώσει όσες περιουσίες απέμειναν για να περισωθούν από τα αρπαχτικά του Ράμα και τους φίλους του. (Να προσθέσω και τον Τάβο στους φίλους του Ράμα;)

1 comment

Πατριώτης 13 July 2024 at 10:20

Συγχαρητήρια για το άρθρο σου, Ανδρέα. Είναι προφανές ότι και μεταξύ των Β/Ηπειρωτών θα υπάρχουν αλβανόφρωνες και πουλημένοι στον Ράμα. Μήπως στην Ελλάδα δεν ψάχνεις με το φανάρι τού Διογένη για να βρεις πολιτικό που να σκέφτεται ελληνικά και όχι κομματικά;

(12) Έχω κακό προαίσθημα για τον Πέτρο Γκικουρία, αν όντως θέλει ν’ ακολουθήσει τα χνάρια τού Μπελέρη….

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.