Monday 30 September 2024
Αντίβαρο
Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Ε Ι Ν Α Ι Ν Τ Ρ Ο Π Η

Ε Ι Ν Α Ι   Ν Τ Ρ Ο Π Η


Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη
χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο. Τα μέλη
του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα
έχουν το χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει
χωρίς δικαίωμα γνώμης.

Τα
σκληρά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν, θα βυθίσουν τις
κοινωνικές τάξεις -τη μια μετά την άλλη- σε απόγνωση, που τελικά θα
γενικευθεί και θα μας οδηγήσει σε δραματικές κοινωνικές συνθήκες και
καταστάσεις.

Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί.
Γιατί οι αιτίες του ΚΑΚΟΥ δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους
ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που την
οδήγησαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί.. Κι εμείς
που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την κατάσταση πληγωμένοι γιατί μας
ξεγέλασαν ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ ΟΛΩΝ και
χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας.

Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι’ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.



Έτσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ευτελιζόμαστε μπροστά στους ξένους..

Είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ικανούς ανθρώπους και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων…

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Αθήνα, 17.2.2010 – Μίκης Θεοδωράκης

Πηγή: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4218
.

11 comments

maran_atha 17 February 2010 at 21:09

Αποτύπωση της πραγματικότητας.
Λίγα λόγια, μεγάλες αλήθειες.
Ελπίδα για αφύπνιση;

Reply
Φειδίας Μπουρλάς 17 February 2010 at 21:53

Greece loses EU voting power in blow to sovereignty

The European Union has shown its righteous wrath by stripping Greece of its vote at a crucial meeting next month, the worst humiliation ever suffered by an EU member state.

Telegraph.co.uk
By Ambrose Evans-Pritchard, International Business Editor
Published: 7:56PM GMT 16 Feb 2010

Reply
Ανώνυμος 18 February 2010 at 12:48

Πρέπει να απαιτήσουμε δημοψήφισμα για να βγούμε από την Ε.Ε.
Το γοργόν και χάριν έχει.

Reply
Ανώνυμος 18 February 2010 at 16:35

«Η Ελλάς υπογράφει το Συμβόλαιο της εθνικής της αυτοκτονίας».
Το Αμερικανικό περιοδικό CounterPunch{http://www.counterpunch.org/auerback02122010.html} τιτλοφορεί το κύριο άρθρο του «Η Ελλάς υπογράφει το Συμβόλαιο της εθνικής της αυτοκτονίας» Επέτυχε το είδος σωτηρίας, γράφει ο MARSHALL AUERBACK , που αισθάνεται ένας που αδειάζει το πορτοφόλι του στον ληστή που τον απειλεί με το πιστόλι στον κρόταφο. Η παραφροσύνη των περικοπών και της αυξήσεως των φόρων θα δείξει σύντομα τα αποτελέσματά της με εξαθλίωση και ανεργία του πληθυσμού. Η κεφαλαιαγορά, όπως ο Σάϋλοκ, απαιτεί την λίβρα της σάρκας, a pound of flesh.
Πολιτικώς, αυτά σημαίνουν την ανάθεση του ελέγχου της μακροπολιτικής της ΕΕ σε εξωτερικό consortium όπου δεσπόζει απειλητική η Γερμανία και η Γαλλία. Η Ελλάς γίνεται αποικία. Στην ΕΕ ο χωρισμός των νομισματικών αρχών από το φορολογικό σύστημα έχει καταστήσει τον συντονισμό νομισματικής και φορολογικής πολιτικής αδύνατον. Φεντεραλισμός εφαρμόζεται μόνο για την ΚΕΤ. Αυτό που απαιτείται είναι φεντεραλιστική βάση και στην φορολογική πολιτική.
Η Ελλάς δέχτηκε άνευ αντιστάσεως, παθητικά, να υποδουλωθεί κάτω από αυθαίρετους κανόνες που δεν έχουν βάση στην οικονομική θεωρία. Έτσι καμία χώρα δεν μπορεί να επιτύχει ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα. Αυτά είναι μόνο συνταγή για εθνική αυτοκτονία.
Το άρθρο συνεχίζει με το αυτονόητο, ότι τα όρια του 60% του χρέους και του 3% του ελλείμματος είναι απολύτως αυθαίρετα. Γιατί 60 και όχι 40 ή 80; Γιατί 3% και όχι 4% ή 5%;
Αυτά λέγει το άρθρο.
Γενικώς σχολιάζεται ότι η ελληνική αντιπροσωπεία προσήλθε για διαπραγμάτευση κατεχόμενη από σύμπλεγμα κατωτερότητος και από παντελή έλλειψη πείρας στις προσωπικές σχέσεις με τους Ευρωπαίους υπαλλήλους. Ο Υπουργός Οικονομικών, άπειρος σε διεθνείς σχέσεις, εδέχετο με ταπεινό ύφος να του κουνά το δάχτυλο ο Τρισέ χωρίς σθεναρά φωνή αντιστάσεως και χωρίς συναίσθηση των όπλων που έχει στην διάθεσή της η Ελλάς. Η οποία εξευτελίζεται ως εάν ήταν η μόνη χώρα που έχει υπερβεί τα αυθαίρετα όρια του Μάαστριχτ.
Ο δε πρωθυπουργός υπόσχεται ότι η Ελλάς «θα τα καταφέρει» με την ίδια αφελή άγνοια που έδειχνε στον προεκλογικό αγώνα όταν βεβαίωνε ότι «χρήματα υπάρχουν» για να γίνουν θαύματα παροχών. Ίσως, λέγεται, κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει απόσβεση 90 δισ. Ευρώ κατ’ έτος, σε μία χώρα που έχει εκδιώξει το «μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο» και έχει υποστεί πλήρη αποβιομηχάνιση με παράλληλη πλήρη αποχαλίνωση των Συνδικάτων.
(Νίκος Καλογερόπουλος. Γενεύη)

Reply
admin 18 February 2010 at 17:17

Θα σχολιάσω τη φράση του κ. Καλογερόπουλου: «Γενικώς σχολιάζεται ότι η ελληνική αντιπροσωπεία προσήλθε για διαπραγμάτευση κατεχόμενη από σύμπλεγμα κατωτερότητος και από παντελή έλλειψη πείρας στις προσωπικές σχέσεις με τους Ευρωπαίους υπαλλήλους» δίνοντας έμφαση στο «σύμπλεγμα κατωτερότητας».

Παραπέμπω λοιπόν στο κείμενο του Κώστα Ζουράρι «Οι συνήθεις χάσκακες» (πρώτη δημοσίευση στους Τέσσερις Τροχούς του 1993, το οποίο αναδημοσιεύθηκε στο Αντίβαρο και βρίσκεται εδώ http://www.antibaro.gr/node/292

Για το φαινόμενο αυτό έχει επίσης πολλάκις γράψει και ο Χρήστος Γιανναράς. Σε πολλά από τα βιβλία του, σε πολλές από τις επιφυλίδες του εξετάζει αυτό το σύμπλεγμα κατωτερότητας. Στην ιστοσελίδα http://www.floropoulos.gr/suggested/glyk/n_glossa/index-q.pdf βρίσκουμε ένα απόσπασμα από κείμενό του που δημοσιεύθηκε το 1978.

ΚΕΙΜΕΝΟ: «Η μειονεξία των Νεοελλήνων» Χρήστος Γιανναράς (απόσπασμα από τον τόμο: Η Νεοελληνική Ταυτότητα, Αθήνα 1978)

Η μειονεξία των Νεοελλήνων απέναντι στη Δύση και στον πολιτισμό της δεν είναι φαινόμενο τωρινό. Είναι μάλλον ένα συλλογικό υποσυνείδητο διαμορφωμένο σε ιστορική διαδρομή τριών τουλάχιστον αιώνων. Ταπεινωμένος ο Ελληνισμός από την τουρκική κατάκτηση, βυθισμένος στη φτώχεια και την απαιδευσία, άρχισε να ταυτίζει τα «φώτα» του πολιτισμού και την πρόοδο με την οικονομική ανάπτυξη, τον πολιτικό φιλελευθερισμό και την τεχνολογική εξέλιξη της Δύσης.

Σήμερα χρειαζόμαστε ξεχωριστή καλλιέργεια, ίσως και ειδικές σπουδές, για να αποτιμήσουμε το εκπληκτικό πολιτιστικό επίπεδο εκείνου του ταπεινωμένου ελληνισμού: Τη λαϊκή αρχιτεκτονική, την εικονογραφία, τους κοινοτικούς θεσμούς, το ήθος της αγοράς, την οργάνωση των συντεχνιών, το τραγούδι και τη μουσική των χρόνων της τουρκοκρατίας. Αλλά κάποτε αυτά όλα θεωρήθηκαν υπανάπτυξη και βαρβαρότητα σε σύγκριση με τις μηχανές, τα βιομηχανικά προϊόντα, τα τσιμεντένια κιβούρια της μοντέρνας στεγαστικής και τα «δικαιώματα του ατόμου» που παρήγαγε η Δύση.

Έπρεπε να απειλήσει την ίδια τη ζωή μας αυτός ο «πολιτισμός» των δυτικών με τα φαρμακερά του απόβλητα και με τον απροκάλυπτο εξανδραποδισμό της ανθρώπινης ύπαρξης ‐ τον εξανδραποδισμό από τις ολοκληρωτικές ιδεολογίες ή την καταναλωτική αλλοτρίωση του ανθρώπου. Μόνο κάτω από αυτή την απειλή αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε για κάποια άλλη ποιότητα ζωής που υπήρξε στις ιστορικές μας ρίζες. Αρχίσαμε να συγκρίνουμε δειλά και απορημένα την τεχνική της δικής μας παράδοσης, που σέβεται και αναδείχνει και «λογοποιεί» το φυσικό υλικό, με τη βαρβαρότητα της καταναλωτικής βουλιμίας που βιάζει και νεκρώνει τη φύση αποτιμώντας την μόνο οικονομικά. Συγκρίνουμε την οργάνωση της κοινωνικής ζωής τη βασισμένη στις προσωπικές σχέσεις και το ήθος των προσωπικών σχέσεων με τον απόσωπο ορθολογισμό των συστημάτων «γενικής ευτυχίας». Βλέπουμε τις βυζαντινές μας εικόνες και τη βυζαντινή μουσική να γίνονται μέτρο αναφοράς για τη συνειδητοποίηση του αποδιοργανωικού αδιεξόδου της δυτικής τέχνης. Και ξέρουμε ότι στον τόπο μας αυτές οι εικόνες και αυτή η μουσική ενδιέφεραν όχι τους λίγους ειδικούς, αλλά ήταν καθολική απαίτηση της λαϊκής ευαισθησίας ως το τελευταίο χωριό και μοναστήρι.

Άλλοι από μας, λιγότερο υποψιασμένοι, αρχίζουν συγκρίνοντας τις αληθινές ανέσεις, που προσφέρει η σοφή κατασκευή του λαϊκού κτίσματος με την εφιαλτική ασχήμια και τον πνιγμό της εργολαβιστικής βιομηχανοποιημέης
«στέγης». Αναζητούν τη νοστιμιά των καρπών της γης που σώζει η μικρή, δίχως βιομηχανικά λιπάσματα, καλλιέργεια. Ψάχνουν για χειροποίητα αντικείμενα με τη σφραγίδα της προσωπικής έμπνευσης και δεξιοτεχνίας, για να γλιτώσουν από την απρόσωπη ομοιομορφία και την κακογουστιά των προϊόντων της μηχανής.

Reply
Ανώνυμος 18 February 2010 at 18:08

Η Ελλάδα …πάει ΔΝΤ εναντίον της Γερμανίας;
16-02-2010
http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-02-16-23-32-13-2010021619980
Σε μια άγρια ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, που μπορεί να κρύβει και δυσάρεστες εκπλήξεις για τους «σκληρούς» της Γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΚΤ, τείνει να μετατραπεί η σύνοδος Eurogroup/Ecofin στις 15 και 16 Μαρτίου:
ο Έλληνας Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει ακόμη και στο- αδιανόητο μέχρι πρόσφατα- διάβημα, δηλαδή να ζητήσει από το ΔΝΤ την οικονομική βοήθεια, που ως τώρα αρνείται να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά την ψυχρολουσία του τελευταίου διημέρου, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. αρνήθηκαν να δώσουν υπόσταση στην πολιτική δέσμευση των ηγετών για στήριξη της Ελλάδας και άσκησαν ισχυρή πίεση για λήψη μέτρων που θα προκαλέσουν ακραίες κοινωνικές και οικονομικές παρενέργειες, το αδιανόητο της προσφυγής στο ΔΝΤ έχει πάψει να είναι τόσο… αδιανόητο, τονίζουν τραπεζικά στελέχη στην Αθήνα.
[…]Αντίθετα, η «αλληλεγγύη» των εταίρων μας στην Ευρωζώνη εκφράζεται ως τώρα μόνο με προσπάθεια επιβολής σκληρών μέτρων, χωρίς την παραμικρή δέσμευση εκ μέρους των κυβερνήσεων, εκτός από τη γενικόλογη δήλωση των ηγετών της περασμένης Πέμπτης.
«Κάθε κυβέρνηση που θα είχε εξαγγείλει τα μέτρα που ήδη έχει εξαγγείλει η ελληνική, θα είχε εξασφαλίσει ήδη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ. Αντίθετα, οι Ευρωπαίοι δέχθηκαν τα μέτρα μετ’ επαίνων, αλλά ζήτησαν ακόμη περισσότερα, χωρίς να δεσμευθούν για χρηματοδοτήσεις», τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη!
Όλα δείχνουν τώρα, ότι στον ένα μήνα που μεσολαβεί μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 /3/2010, η Ελληνική κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει ακόμη περισσότερα σκληρά μέτρα, «βάζοντας χέρι» ακόμη και στον 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων και προωθώντας μια δυσβάστακτη για τα λαϊκά στρώματα αύξηση συντελεστών του ΦΠΑ.
Το Ecofin «εγκλωβίζει», μάλιστα, την κυβέρνηση ακόμη περισσότερο στους πιο αυστηρούς κοινοτικούς κανόνες, καθώς στην επόμενη συνεδρίαση η προβλεπόμενη διαδικασία επιτήρησης ορίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν στην Ελλάδα τα μέτρα που θα προτείνουν, χωρίς δεύτερη συζήτηση.
[…] Σε αυτή τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΗΣΕΩΝ, το τελευταίο «χαρτί» της Αθήνας, όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, είναι η απειλή παράκαμψης των ευρωπαϊκών θεσμών και προσφυγής στο ΔΝΤ. Πρόκειται, βέβαια, για ένα «ατομικό όπλο», το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί με μεγάλη προσοχή, καθώς μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε αποφασιστικό πλήγμα στους ίδιους τους θεσμούς της ΟΝΕ, αποδεικνύοντας παγκοσμίως ότι σε συνθήκες κρίσης δεν λειτουργούν, και χρειάζεται εξωτερική, διορθωτική παρέμβαση της Ουάσιγκτον.
Ο Πρωθυπουργός έστειλε ήδη χθες το πρώτο συγκαλυμμένο προειδοποιητικό μήνυμα στους εταίρους μας προς την κατεύθυνση αυτή, στη διάρκεια των επαφών του με τη ρωσική ηγεσία στην Μόσχα. Άκουσε με προσοχή, χωρίς να σχολιάσει, την πρόταση του Ρώσου προέδρου Μεντβέντεφ να στραφεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα για το δανεισμό της και αυτή η στάση του Γ. Παπανδρέου δεν πέρασε απαρατήρητη στις Βρυξέλλες.
Ο μόνιμος πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, απάντησε ήδη χθες σε αυτά τα «ανοίγματα» του κ. Παπανδρέου, δηλώνοντας ότι θα ήταν «παράλογο» να ζητήσει η Ελλάδα υποστήριξη του ΔΝΤ. «Αν είχε η Καλιφόρνια ένα πρόβλημα χρηματοδότησης, δεν θα στρέφονταν οι ΗΠΑ στο ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά, σε μια τοποθέτηση μάλλον εξυπνακίστικη, καθώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών απέδειξαν ότι η Ελλάδα δεν είναι για τις Βρυξέλλες, ό,τι η Καλιφόρνια για την Ουάσιγκτον: ο τεράστιος κρατικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ μεταφέρει τεράστια ποσά στις Πολιτείες που έχουν ανάγκη χρηματοδότησης, κάτι που δεν συμβαίνει με τον «αναιμικό» προϋπολογισμό της Ε.Ε., ενώ η FED δεν θα διανοείτο να πάψει να δέχεται τα ομόλογα μιας Πολιτείας των ΗΠΑ ως εγγύηση για αναχρηματοδότηση.
Σε κάθε περίπτωση, τα ομόλογα κάθε πολιτείας ουσιαστικά έχουν την εγγύηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, κάτι που δεν συμβαίνει με τα ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης. […]

Reply
imago 18 February 2010 at 21:11

Απίστευτο!
Αντί να ασχοληθούμε με τις αιτίες οι οποίες κάμουνε την ζωή στην Ελλάδα τόσο ακριβή προσπαθούμε να υπεραμυνθούμαι τους τρελούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, άνω των 2000 ευρώ, σε μια κοινωνία όπου ο μέσος μισθός για ακαδημαϊκούς και μή στον ιδιωτικό τομέα κειμένεται στα 900 με 1100 ευρώ.
Σε μια χώρα φίλοι, στην οποία ένας δημοσιογράφος του βελινεκούς ενός Πρετεντέρη, ισχυρίζεται ότι τα μέτρα μείωσης αποδοχών στον δημόσιο τομέα σε μισθούς οι οποίοι υπερβαίνουνε τα 2700 ευρω δεν στρέφονται “δα και ενάντια στους κατέχοντες” και κατορθώνει να μείνει στην θέση του, ο επόμενος διεθνής οικονομικός έλεγχος είναι προγραμματισμένος.

Reply
Ανώνυμος 19 February 2010 at 10:20

Επισπεύδουν την έλευσή τους ξανά στην Ελλάδα οι ελεγκτές της ευρωπαϊκής ένωσης. Ερχονται την επόμενη εβδομάδα, ενώ κανονικά ανεμένονταν στις αρχές Μαρτίου. Κατά μία πληροφορία θα είναι στην Αθήνα τη Δευτέρα, αν και το πιθανότερο είναι να φτάσουν την Πέμπτη(26/3). Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν πρόκειται να μας αφήσουν να πάρουμε ούτε ανάσα. Οσο καθυστερεί να λάβει τα αναγκαία μέτρα ο πρωθυπουργός τόσο ο βρόχος θα γίνεται ασφυκτικότερος…

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΩΝ/ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ:
Με την είσοδο στην ΟΝΕ η Ελλάδα έχασε το εκδοτικό προνόμιο, και αντί το χρέος και οι δανειακές υποχρεώσεις να προσδιορίζονται από την διάφορα εισαγωγών εξαγωγών, η Ελλάδα άρχισε να δανείζεται και να χρωστά το αντίστοιχο της Δραχμής που θα ΤΥΠΩΝΕ για να κινεί την Εσωτερική Ελληνική Οικονομία.
Μέσα από την ΕΕ και την ΟΝΕ, απλά αυξήθηκε η αγορά της Γερμανίας και της Γαλλίας. Η ΕΕ και η ΟΝΕ δημιούργησαν μια αγορά για τις παραγωγικές χώρες της ΕΕ οπού τα προϊόντα τους θα κυκλοφορούσαν ελευθέρα και αδασμολόγητα. Ταυτόχρονα μέσα από τα ΚΠΣ, που στην πράξη είναι το υποκατάστατο του Εκδοτικού Προνομίου, επιδιώχθηκε και έγινε κατορθωτό να διαλυθεί η παράγωγη στις χώρες- στόχο που έπρεπε να μετατραπούν σε καταναλωτικές αγορές , χωρίς παράγωγη. Έτσι ο παραγωγικός Ιστός της Χωράς μας.
πρβλ.Tο Άρθρο της http://www.sofokleous.gr [http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-02-16-23-32-13-2010021619980/]όπου προφανώς γνωρίζει την Οικονομική επιστήμη, αντίθετα με πολλούς που δεν ασκούν Οικονομία αλλά Οικονομικά της Προπαγάνδας.

Reply
imago 19 February 2010 at 20:56

Να θυμίσω εδώ ότι η είσοδος της χώρας στην Ε.Ε. αλλά και στην ΟΝΕ ήτανε επίσημος στόχος σύσσωμης της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, όπως και επίσης ότι όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις χρηματοδότησαν την επανεκλογή των μέα από επιδοτήσεις χρηματοδοτούμενες από το ευρωπαϊκό ταμείο συνοχής.
Τέλος η πτώση της παραγωγικότητας σε σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητα των γερμανικών και γαλλικών εταιρειών προϋποθέτει την αντίστοιχη (μή παραγωγικώς επιτευχθείσα) άνοδο του βιοτικού επιπέδου κάτι το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με την σοσιαλλουμπενολαϊκή ρητορεία για γδάρσιμο του Έλληνα πολίτη.
Είναι άστοχο λοιπόν να διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι μας πέρνουνε τα λεφτά πίσω, τα οποία αυτοί μας έχουνε δώσει.

Reply
Μυρμιδόνας 20 February 2010 at 16:45

” Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί. Γιατί οι αιτίες του ΚΑΚΟΥ δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους.” Όταν κατορθώνουμε το ακατόρθωτο για τον υπόλοιπο κόσμο, να αυξάνουμε τον πληθωρισμό εν μέσω ύφεσης,αυτό πως περιγράφεται; Ένα σύνολο ( καλά ,μια σεβαστή πλειοψηφία ) από παρτά-κιδες, κατσαπλιάδες, κλεφτοκοτάδες,της αρπαχτής ,της λαμογιάς, της μίζας,της προμήθειας,της off -shore, της απαιδευσίας, της ιταμότητας, της προχειρότητας, της κακογουστιάς, της αγένειας , της φιλαυτίας και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, με αρχηγούς καρικατούρες από μεθυσμένους γελοιογράφους . Αυτό το σύνολο συνιστά λαό που θα παλέψει να λύσει και να ξεπεράσει τα προβλήματα ; Να διορθώσει τα κακώς κείμενα , να βρει και ν’αναδείξει τους Ηγέτες εκείνους που μαζί θα δημιουργήσουν μια Ελλάδα αντάξια της Ιστορίας της ; Λυπάμαι,μα και να υπήρχε μια ελπίδα,με τόση αποδόμηση που έπεσε στην ιστορία, τη γλώσσα, την παιδεία, τη θρησκεία και σε κάθε θεσμό, έχει πια καταρρεύσει κάθε εσωτερική αντίσταση. Δεν υπάρχει έρμα πλέον..

Reply
Spokk 24 February 2010 at 15:17

– Όταν η οικονομία καθορίζει την πολιτική.
– Όταν η “επιστήμη” της χρηματαγοράς του τζόγου των CDS/MBS/Derivatives/(naked) short selling, Hedge Funds επιβάλλονται της οικονομίας
– Όταν το κράτος απαξιώνεται
– Όταν οι LSE, Harvard, Builderbergs κυβερνούν
– Όταν οι “παγκόσμιοι” BIS, IMF, World Bank, ECB, Fed μας κυβερνούν
– Όταν ο κομματισμός αλλοτριώνει με μίσος και διχάζει και την τελευταία κλειστή κοινωνία
– Όταν ο MEGA-channelismos, οι Αθέατες Ζούγκλες, οι εκατομμυριούχοι “δημοσιογράφοι” – Παρουσιαστές και οι δημοσκοπήσεις κατασκευάζουν “συναινέσεις”.
– Όταν η Siemens και η Voda-Phone ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις
– Όταν οι συγκάτοικοι – συγκυβερνούν
– Όταν η Gold-man SUX μπορεί “νόμιμα πάντα” να διαμορφώνει πόσο επιτόκιο παραπάνω θα πληρώνει ο κάθε έρμος πολίτης σε ότι έχει απομείνει από τις “χώρες”
– Όταν “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”
– Όταν ο κάθε πρακτορίσκος και επικοινωνιακός υπάλληλος γίνεται εθνικός προμηθευτής, βαρώνος, αρχιτζογαδόρος και
– Όταν ο κάθε Soros μπορεί εδώ και 20 χρόνια να ανεβοκατεβάζει εθνικά νομίσματα και οικονομίες
– Όταν ο κάθε αμερικανό-ευρωπαίο-ρωσό-τουρκό-φιλος βάζει σε μεγαλύτερη μοίρα την δική του τύχη από αυτή της χώρας του
– Όταν οι “επιστήμες” και τα “νόμπελ” λάμπουν
– Όταν στόχος είναι το “efficiency” του κέρδους και όχι του ανθρώπου
– Όταν η τρομο (λαγνεία/κρατία) σκοτώνει δεκάδες 100,000 ανθρώπων, και εξαθλιώνει πολλαπλάσιους στη μετανάστευση
– Όταν οι μετανάστες επιβάλλονται να αποκτήσουν νέα “εθνική” ταυτότητα
– Όταν ΔΕΝ μπορούμε να αναδείξουμε 10 άξιους ανθρώπους (ΦΥΛΑΚΕΣ) που να μας προφυλάξουν από τις κακοτοπιές – (Μίκης Θεοδωράκης)
– Όταν η φαυλότητα, η ατιμία, το ψέμα, η κλοπή, η ανυπακοή, η απάτη, τα κάθε λογής πάθη είναι εκτός από ΜΟΔΑ και απαραίτητη προϋπόθεση για… “εξέλιξη”.
– Όταν οι πατέντες διασφαλίζουν ότι λίγοι παράγουν και όλοι αγοράζουν
– Όταν η τοκογλυφία ξεζουμά και ορίζει την πολιτική
– Όταν έχεις μάθει ΑΛΛΟΙ να σκέφτονται για σένα
– Όταν κάθε έννοια, θεσμός, αξία, ιδανικό έχει ευτελισθεί…

τότε…

Μαλάκα (εξελιγμένε, προοδευτικέ) νεο-έλληνα… σου ΑΞΙΖΕΙ ότι και να πάθεις!

Κάποτε Ελεύθερος… τώρα ΠΙΘΗΚΟΣ, αύριο ΣΚΛΑΒΟΣ.
Καλή τύχη.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.