Monday 30 September 2024
Αντίβαρο
Επιτροπή Ελληνισμού Ιωάννης Αμπατζόγλου Μακεδονία

533 οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια – Επιστολή της Επιτροπής Ελληνισμού προς τον πρωθυπουργό

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Θεσσαλονίκη: 30-9-2024

Αριθμ. πρωτ.: 34

Προς: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πρωθυπουργό της Ελλάδος

Κοινοποίηση:

– κ. Μαυρουδή Βορίδη, υπουργό Επικρατείας

– κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, υπουργό Εξωτερικών

– κ. Ράνια Σβίγκου, γραμματέα Κ.Ε. του ΣY.ΡIZ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία

– κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη, πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής

– κ. Δημήτριο Κουτσούμπα, γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

– κ. Βασίλειο Στίγκα, πρόεδρο των Σπαρτιατών

– κ. Κυριάκο Βελόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης

– κ. Δημήτριο Νατσιό, πρόεδρο του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος – ΝΙΚΗ

– κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας

– κ. Αφροδίτη Λατινοπούλου, πρόεδρο της Φωνής Λογικής

– Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα: «Συνεχείς οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και το σύνολο της κυβέρνησης των Σκοπίων»

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Όπως έχετε διαπιστώσει και ο ίδιος, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των Σκοπίων παραβιάζει συνεχώς τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόσο στο εσωτερικό των Σκοπίων όσο και στο εξωτερικό. Επίσης, οι Σκοπιανοί δεν φαίνεται να έχουν σκοπό να σταματήσουν τις πιο πάνω παραβιάσεις αφού τις συνεχίζουν με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση.

Εμείς ως Επιτροπή Ελληνισμού από την ίδρυσή μας (Ιανουάριος 2021) σας ενημερώνουμε κάθε Σεπτέμβριο για τις παραβιάσεις που καταγράφουμε. Έτσι, το 2021 σας είχαμε στείλει εκατόν εξήντα δύο (162), το 2022 διακόσιες εξήντα τρεις (263) και το 2023 τριακόσιες τριάντα οκτώ (338) παραβιάσεις.

Σε αυτή την επιστολή σάς ενημερώνουμε ότι οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια, που έχουμε καταγράψει, έφτασαν τις πεντακόσιες τριάντα τρεις (533).

Τις παραβιάσεις που έχουμε συγκεντρώσει, με όλα τα αναλυτικά στοιχεία που τις συνοδεύουν (λινκ, φωτογραφίες κ.λπ.), μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ελληνισμού και συγκεκριμένα στους πιο κάτω συνδέσμους:

https://www.epitropiellinismou.gr/post/499 (1 έως 150)

https://www.epitropiellinismou.gr/post/2089 (151 έως 300)

https://www.epitropiellinismou.gr/post/2261 (301 έως 450)

https://www.epitropiellinismou.gr/post/3080 (451 έως 533)

Σας επαναλαμβάνουμε ότι οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια στην πραγματικότητα είναι χιλιάδες αφού είναι καθημερινές και συνεχείς χωρίς να είναι δυνατόν κάποιος να μπορεί να τις καταμετρήσει όλες.

Σημειώνουμε ότι από τις 12 Μαΐου 2024, ημέρα δηλαδή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου των Σκοπίων κ. Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, οι παραβιάσεις τους εκτός από συστηματικές έχουν καταστεί ουσιώδεις κατά τη διεθνή ορολογία σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης της Βιέννης για το δίκαιο των Συνθηκών, με αποκορύφωμα τη φράση της «ορκίζομαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» μέσα στο σκοπιανό Κοινοβούλιο.

Όπως αποδεικνύεται από τις παραβιάσεις, οι Σκοπιανοί αφού οικειοποιήθηκαν τον μακεδονισμό με τη συναίνεση της χώρας μας (Συμφωνία των Πρεσπών), τώρα απαιτούν να έχουν την αποκλειστικότητα σε αυτόν, ώστε να παρουσιάζονται ως απευθείας απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.

Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η κύρωση στην ελληνική Βουλή των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδος-Σκοπίων, τα οποία απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα είναι εθνικά επιζήμια για τη χώρα μας και σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και ως Έλλην να δώσετε ένα τέλος σε αυτή την επαίσχυντη συμφωνία.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Αμπατζόγλου

Ο Γραμματέας

Παναγιώτης Φαραντάτος

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.