Wednesday 9 October 2024
Αντίβαρο
Αμερική Διεθνή Επίκαιρα Ραφαήλ Καλυβιώτης

Είναι τόσο κακός ο Donald Trump;

nbc-fires-donald-trump-after-he-calls-mexicans-rapists-and-drug-runnersΤου Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη*

Στην Βορειοδυτική πλευρά της Washington ουδέποτε και ουδείς έχει υπάρξει τόσο ενοχλητικός και σκανδαλώδης όσο ο Donald Trump. Οι Δημοκρατικοί που κατοικούν εκεί θεωρούν ότι είναι ένας φανατικός, ένας ακραίος που εξάπτει τα πάθη και που υποθάλπτει τον κακό εαυτό της Αμερικής. Βέβαια, αυτοί είναι Δημοκρατικοί και αποτελούν την πλειονότητα της γεωγραφικής αυτής περιοχής. Σε αυτό το σημείο όμως ξεκινά και το παράδοξο. Οι «σοβαροί» Ρεπουμπλικανοί συνταυτίζονται πλήρως με την εκτίμηση αυτή, και τον μισούν ακόμα περισσότερο. Αισθάνονται τον Trump ως μία απειλή για αυτούς προσωπικά, για τη νομιμότητά τους και την επιβίωσή τους. Είναι όμως τόσο κακός ώστε αυτό να δικαιολογεί την απέχθεια των «εστέτ»;

Διότι πέραν της ακρότητας των «Μεξικανών βιαστών» στο αρχικό στάδιο της καμπάνιας του, ο ίδιος δεν έχει προβεί σε κάποια δα και τόσο σοκαριστική δήλωση για την μετανάστευση. Το να ελέγχεις τα σύνορά σου σηκώνοντας τείχος, το να απελαύνεις τους παρανόμους μετανάστες ή αυτούς που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα είναι άραγε κάτι το «ακροδεξιό»; Διάφοροι Ρεπουμπλικανοί μεγαλοσχήμονες θεωρούν πως ναι. Ε, δεν θέλει και ιδιαίτερα εμβριθή σκέψη για να αντιληφθεί κανείς για ποιον λόγο τους γυρνούν την πλάτη οι ψηφοφόροι. Και μάλιστα οι Χριστιανοί ψηφοφόροι που θεωρούν αμφιβόλου ποιότητος την ηθική υπόσταση επιχειρηματιών τύπου Trump. Και όμως αυτό δικαιολογείται! Ανοικτά σύνορα σημαίνουν ανοικτές αξίες. Πόσο πιο ανοικτές αξίες μπορεί να δεχθεί στην Αμερική ένας μέσος πιστός Χριστιανός; Ο μόνος που υπερασπίζεται τις αξίες του είναι ο Trump.

Πόσο ακραία είναι η δήλωση περί «προσωρινής απαγόρευσης Μουσουλμάνων μεταναστών»; Επέκεινα της αιματοχυσίας στο San Bernardino, της αποδεδειγμένης δυσκολίας ενσωμάτωσης των μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ευρώπη για πάνω από πενήντα έτη ποιος διαθέτει πλέον το ηθικό ανάστημα να αποκαλέσει την πρόταση αυτή «ακραία»; Οι Αμερικανοί Σοσιαλιστές και οι ευατοφοβικοί δεξιοί επικαλούνται την «Αμερικανική μοναδικότητα» ως ικανή να ενσωματώσει τον οιονδήποτε. Όμως το ένστικτο επιβίωσης των Αμερικανών ψηφοφόρων υπέρκειται των ιδεοληψιών του αυτόχειρα.

Οι Αμερικανοί πολίτες αισθάνονται όμως και καταπιεσμένοι. Η Πολιτική Ορθότητα δεν είναι κάτι αστείο στις ΗΠΑ. Οι μη πολιτικά ορθές απόψεις πολλές φορές διώκονται ποινικά ως απόρροια του αριστερίστικου ακτιβιστικού κινήματος. Τα προβλήματα για να επιλυθούν όμως πρέπει κάποιος να μιλά για αυτά, να τα περιγράφει δίχως τον φόβο της φυλάκισης. Αυτό το καταθλιπτικό γεγονός πυροδότησε και εκτόξευσε την υποψηφιότητα Trump. Προκαλεί έκσταση και ένα απελευθερωτικό αίσθημα ανακούφισης το να ακούς κάποιον να λέει αυτά που πιστεύει ενώ την ίδια ώρα υποψιάζεσαι ότι έχει και δίκιο. Όσο δε τον πολεμούν τα συστημικά ΜΜΕ, τόσο γιγαντώνεται το ρεύμα υπέρ του.

Η πιο εύστοχη, μη πολιτικά ορθή, στιγμή του Trump ήταν εκείνη στο πρώτο debate που συμμετείχε. Ερωτήθη από τον δημοσιογράφο: «εάν είσαστε τόσο αντίθετος στην υποψηφιότητα Κλίντον τότε γιατί την προσκαλέσατε στον τελευταίο γάμο σας»; Η απάντηση ήταν άμεση και αποστομοτική: «επειδή την πλήρωσα για να βρίσκεται εκεί». Το κοινό αντελήφθη ευθύς εξ αρχής τον υπαινιγμό. Κανείς πέραν του Donald Trump δεν είναι πιο κατάλληλος να πολεμήσει την διαφθορά στην Washington από όσο εκείνος που συμμετείχε σε αυτήν.

Ο Trump δεν συμβολίζει στα μάτια της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης απλώς έναν ρεφορμιστή λαϊκιστή. Είναι ένα προδότης της κοινωνικής του τάξης έτοιμος να πολεμήσει μαζί τους με τα ίδια όπλα που πολεμούσε όσο ήταν στην αντίπερα όχθη. Και αυτό προκαλεί αίσθημα υπερηφάνειας στο μέσο Αμερικανό με τον οποίο ο Trump έχει συμμαχήσει εν αντιθέσει με τους Σοσιαλιστές και τους κομφορμιστές Ρεπουμπλικανούς που έχουν συμμαχήσει με την «ελίτ». Μεταξύ των δύο να μην αμφιβάλλετε ποιο από τα δύο ρεύματα διαθέτει μεγαλύτερη δυναμική. Αυτό που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι: δικαίως ή αδίκως;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑ 16.02.2016

*Πολιτικός Επιστήμων, Συντονιστής του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών

rkaliviotis@gmail.com

16 comments

Άγγελος Θεμελής 18 February 2016 at 05:11

Γράφει ο κύριος Καλυβιώτης: «Το να ελέγχεις τα σύνορά σου σηκώνοντας τείχος . . . είναι άραγε κάτι το «ακροδεξιό»;

Ωραία ερώτηση!

Για την μεγάλη πλειονότητα των Αμερικανών (ιδιαίτερα, εκτός των ιθαγενών Ινδιάνων), είναι κ. Καλυβιώτη, κάτι εξαιρετικά απεχθές, όχι απλά ακροδεξιό. Όλοι μας από κάπου αλλού, σ’ αυτή τη γη, φτάσαμε στην Αμερική. Και αυτό είναι κάτι που το έχουμε βαθύτατα συνειδητοποιήσει.

Ακόμη μια ερώτηση που θέτει ο συγγραφέας του άρθρου:
«Πόσο πιο ανοικτές αξίες μπορεί να δεχθεί στην Αμερική ένας μέσος πιστός Χριστιανός»;

Κατ’ αρχήν θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον αν μας εξηγούσε τι σημαίνει «Αμερικανός πιστός Χριστιανός» και πιο συγκεκριμένα θα ήταν άθλος επιπέδου συγγραφής εγκυκλοπαίδειας να ορίσει κάποιος το «ΜΕΣΟΣ πιστός Χριστιανός στην Αμερική»!

Όσον αφορά πόσο πιο ανοικτές αξίες αυτός ο πιστός Χριστιανός στην Αμερική θα μπορούσε να δεχθεί . . . φαίνεται πως μια χαρά δέχθηκε το σύμφωνο συμβίωσης, ασχέτως φύλου.

Και μια τρίτη σημαντική παρατήρηση: Ξέρετε ο Αμερικανός πρόεδρος συνοδεύεται παντού και πάντα από έναν αξιωματικό των Αμερικανών Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατάει ένα βαλιτσάκι. Σ’ αυτό βρίσκονται οι κωδικοί για την άμεση διαταγή πυρηνικής επίθεσης. Τους οποίους στην έσχατη ανάγκη ο Πρόεδρος και μόνο μπορεί να ενεργοποιήσει. Με τα όσα γνωρίζετε για τον μέσο Αμερικανό ψηφοφόρο (Χριστιανό, ή μη), πιστεύεται ότι θα εμπιστευόταν αυτό τον ρόλο στον διασημότατο κύριο Donald Trump;

Τέλος, στο Αμερικανικό εκλογικό σύστημα εδώ και πολλές δεκαετίες έχει αναπτυχτεί μια ‘βιομηχανία’ που ονομάζεται «opposition research”. Ας κάνουμε λίγη υπομονή και θα δούμε τι θα βγει στην δημοσιότητα για τον κύριο Donald Trump.

Και για να φέρουμε το θέμα στα Ελληνικά δεδομένα, η ταπεινή μου απάντηση στην ερώτηση του τίτλου σας: Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι τόσο κακός, όσο ο κύριος Donald Trump!

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 18 February 2016 at 11:15

Η πιο εύστοχη, μη πολιτικά ορθή, στιγμή του Trump ήταν εκείνη στο πρώτο debate που συμμετείχε. Ερωτήθη από τον δημοσιογράφο: «εάν είσαστε τόσο αντίθετος στην υποψηφιότητα Κλίντον τότε γιατί την προσκαλέσατε στον τελευταίο γάμο σας»; Η απάντηση ήταν άμεση και αποστομοτική: «επειδή την πλήρωσα για να βρίσκεται εκεί». Το κοινό αντελήφθη ευθύς εξ αρχής τον υπαινιγμό. Κανείς πέραν του Donald Trump δεν είναι πιο κατάλληλος να πολεμήσει την διαφθορά στην Washington από όσο εκείνος που συμμετείχε σε αυτήν.
Πῶς, στὸ καλό, εἶναι αὐτὴ εὔστοχη ἀπάντηση ; Τὸ ἐρώτημα μένει ἀκέραιο : «Γιατί, λοιπόν, τὴν πληρώσατε ; Ἔτσι θὰ κάνετε καὶ ὡς πρόεδρος ; Θὰ πληρώνετε ἀνθρώπους ποὺ θεωρεῖτε ἀκαταλλήλους γιὰ νὰ παρίστανται σὲ διάφορες ἐκδηλώσεις καὶ θὰ ἀποφεύγετε νὰ άπαντήσετε στὴν κοινή γνώμη γιατί τοὺς καλέσατε ; Καὶ θὰ τοὺς πληρώνετε, μήπως, άπὸ δημόσιο χρῆμα ;» Νομίζω ὁ συγγράψας τὴν ἀρχικὴ ἀνάρτηση πάσχει άπὸ ὀξεῖα κατὰ-πάντων-ἀντιστασίτιδα, ἀντισυστημίτιδα καὶ τὰ παρόμοια. Κατὰ κανόνα αὐτὸ συμβαίνει σὲ ὅσους ἔχουν φάει πόρτα άπὸ διαφόρους πολιτικοὺς σχηματισμούς, ὅπου προσεπάθησαν νὰ προσκολληθοῦν. « Θὰ ὑπάγω στὸν Ζαβίνα πρῶτα … » κατὰ τὸν Ἀλεξανδρινό.

Reply
Beriev 18 February 2016 at 13:10

Ο Τράμπ ανήκει στην αγαπημένη σας ελιτ κ. Γεωργάνα!
Και η απάντησή του είναι ευστοχότατη κ. Γεωργάνα. Γιατί;
Γιατί αυτό που έχει σχέση με την ελιτ δεν είναι η “γνώση” κ. Γεωργάνα, είναι η “εξουσία”. Ο Τραμπ με την απάντηση του άσκησε εξουσία, είπε εν ολίγοις ότι εγώ την Κλίντον την έχω για πληρωμένη γλάστρα δεξιώσεων. Κάτι σαν μοντέλο πολυτελείας δηλαδή…

Reply
Kakarelidis 18 February 2016 at 17:18

Ὁ κ. Καλυβιώτης, προσδιορίζει ὄχι μόνο τὴν δεξαμενή ψηφοφόρων τοῦ Trump, ἀλλά καὶ τὸ γιατί τὸν προτιμοῦν. Ἀναδεικνύει, μάλιστα, τὰ ἐρωτήματα αὐτῶν στὰ ὁποῖα ἀπαντᾶ ὁ ὑποψήφιος Πρόεδρος.

Κάθε κρατικὴ ὀντότητα ὑποχρεοῦται νὰ ξέρῃ ποιὸς καὶ τί, μπαίνει νόμιμα στὸ ἔδαφός της. Καὶ νὰ ἀποτρέπῃ τὴν παράνομη ἤ ἀφορολόγητη εἴσοδο (ἀτόμων καὶ ἐμπορευμάτων). Ἀκόμη καὶ ἡλεκτρονικά. Τό πῶς θὰ έπιτευχθῇ αὐτό (μὲ φύλαξη, μέ φράχτες, ἀποτρεπτικά, δυναμικά, αὐτόματα ἤ ὅ,τι ἄλλο) εἶναι θέμα τῆς ἑκάστοτε διακυβέρνησης καὶ φυσικά, συνθηκῶν. Συνεπῶς εἶναι ἄνευ νοήματος οἱ χαρακτηρισμοί τῶν ἀποτρεπτικῶν πρακτικῶν.

Ὅμοίως καὶ ἡ ἐπίκκληση τῆς φράσης “ἑἴμαστε ὅλοι μετανᾶστες”. Οἱ Ἕλληνες μετανάστεγςς τουλάχιστον, στὴν συντριπτική τους πλειοψηφία, μετανάστευσαν μέ τριπλοσφραγισμένα χαρτιά (ὅπως ὁ παπποῦς μου καὶ οἱ συγχωριανοί του). Ἦσαν μετανᾶστες κι’ὄχι λαθρομετανᾶστ΄ες.

Εὔστοχα τίθεται τό θέμα ὅτι ἀνοικτά σύνορα σσημαίνουν ἀνοικτές ἀξίες. Καὶ νομίζω γιὰ πρώτη φορά ἀναδεικνύεται ὁ Χριστιανισμός, ὡς ἡ πλέον άνοικτή “ἀξία”. Ἀνεξάρτητα τοῦ πόσο πιστός εἶναι ὁ “μέσος” Χριστιανός! Καὶ γι’αὐτό δὲν μπορεῖ νὰ γίνῃ ἀνεκτό οὔτε καὶ νὰ ἐνσωματωθῇ τὸ Ἰσλάμ, σὲ χριστιανικές πολιτισμικές δομές ποὺ εἶναι ϋπόβαθρο κρατικῆς ὁντότητος. Οὔτε καὶ ἀπό τὸ ἴδιο τὸ Ἰσλάμ, εἶναι ἐπιθυμητό ἄλλωστε. Ἁπλούστατα διότι τό Ἰσλαμ εἶναι συνδυασμός ἐπιβολῆς θρησκευτικῆς καὶ πολιτικῆς διαχείρισης. Μιά ἁπλὴ ματιά στὴν τρέχουσα μετάφραση τοῦ Κορανίου, ἀπὸ τὴν Σαουδική Ἀραβία καὶ τὴν πρακτικὴ χωρῶν, πιστοποιεῖ τὴν κλειστότητα τῶν ἀξιῶν του, ποὺ δὲν συνδυάζονται με “ἀνοικτά σύνορα”..

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 18 February 2016 at 23:35

Δὲν τὸ καταλαβαίνω τὸ βαθύτερο νόημα, τελικῶς. Χρειάζεται ὁ ὁποιοσδήποτε μέγας ἀναμορφωτὴς νὰ προσλαμβάνει καὶ νὰ πληρώνει «γλάστρες» ; Λογικῶς θὰ ἔπρεπε νὰ τὶς ἀποφεύγει καὶ νὰ ἐπικρίνει ὅσους τὶς προσλαμβάνουν.

Reply
Kostas A. Dimopoulos 18 February 2016 at 23:35

@ Άγγελος Θεμελής

Κατ’ αρχήν την καλησπέρα μου.

Θα διαφωνήσω λίγο μαζί σας:

Οι μετανάστες (όπως ανέφερε και ο κ. Κακαρελίδης) πέρασαν έναν ωκεανό (στην συντριπτική τους πλειοψηφία με Γ’ θέσης εισιτήριο) και το Ellis Island. Πολλοί δεν έγιναν δεκτοί και επέστρεψαν.
Το θέμα εδώ είναι οι λαθρομετανάστες. Λαμβάνοντας υπ’όψιν και την γεωγραφική παράμετρο (γνωρίζετε θεωρώ το μήκος και την μορφή της συνοριακής γραμμής ΗΠΑ-Μεξικό) δεν είναι και πολλά τα διαθέσιμα αποτρεπτικά μέσα…

Όσο για τον κ. Τραμπ, ως κάθε πολιτικός λαϊκίζει προς μία δεξαμενή που (πολύ σωστά αναφέρθηκε ήδη) έχει συνειδητά ή υποσυνείδητα καταπιεστεί από την μόδα του politically correct. Άσε που πλέον δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη για εργατικό δυναμικό όπως στα τέλη του 19ου και πρώτο μισό 20ου αιώνα. Ας περιμένουμε λίγο να δίνουμε τι αποτελέσματα θα βγάλουν, ας πούμε, οι νότιες πολιτείες.
Το άκρο δεν είναι ο φράκτης, ούτε οι απόψεις περί απέλασης ατόμων με παραβατική (οιασδήποτε μορφής) συμπεριφορά. Το άκρο είναι να βλέπεις ένα πρόβλημα εν τη γενέσει του και για να μην κατηγορηθείς ως φασίστας ή …-οφοβικός, να γίνεσαι μέλος μίας πλειοψηφίας που φοβάται να μιλήσει.

Εμείς ως Λαός δεν ήμαστε ποτέ ρατσιστές. Ούτε γίναμε τώρα. Ούτε πρόκειται να γίνουμε.

Reply
Kostas A. Dimopoulos 18 February 2016 at 23:37

“Ας περιμένουμε λίγο να δούμε τι αποτελέσματα θα βγάλουν, ας πούμε, οι νότιες πολιτείες.”
(ο γνωστός δαίμων)

Reply
Άγγελος Θεμελής 20 February 2016 at 01:36 Reply
Kostas A. Dimopoulos 20 February 2016 at 08:16

@ Άγγελος Θεμελής

Καλημέρα, ωραίο, αλλά και πάλι πάμε σε άλλη εποχή. Αυτή της αποίκισης-εισβολής. Τότε που τα διάφορα “Mayflower” αποβίβαζαν και ξέβραζαν κάθε είδους ψυχή….Για ρωτήστε όμως και τον ιθαγενή από την άλλη πλευρά του τείχους….

Δυστυχώς, όταν η είσοδος κάποιου σε μία οριοθετημένη περιοχή (οίκος, χώρα κλπ) δεν έιναι ελεγχόμενη και αδειοδοτούμενη από τον “άρχοντα” (εκ του άρχων) της, τότε είναι παράνομη και θεωρείται -εν μέρει- εισβολή. Εξ’ού και το Ellis Island…..

Αυτή την εισβολή (και τι επέφερε γι’αυτόν που κοιταέι από το τείχος) κατάφερε να μας δείξει το σκίτσο (αν και σίγουρα έχει τον εντελώς αντίθετο σκοπό)

Reply
Άγγελος Θεμελής 20 February 2016 at 15:04

@ Kostas Dimopoulos

1) Δεν υποστηρίζω την παράνομη μετανάστευση, ούτε οτιδήποτε παράνομο. Κάθε άλλο: και στα εντός και στα εκτός είμαι με τον νόμο και το δίκαιο.
Το σχόλιό μου στο συγκεκριμένο σημείο αφορούσε τη λύση που προτείνει ο Donald Trump και μερικές μέρες αργότερα, έλαχε και το περιοδικό New Yorker, που φημίζεται για τις γελοιογραφίες του, να τονίσει πολύ πιο αποτελεσματικά αυτό που υποστήριξα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι (υψηλής τεχνολογίας), και πολλοί από αυτούς είναι σε εφαρμογή, για να ελέγξει κανείς τα σύνορα Μεξικού-Αμερικής. Το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Αμερική είναι πολύ σύνθετο και πολύπλοκο και δεν περιορίζεται στους ορμώμενους από το Μεξικό.
Υπήρξε μια μακρά περίοδος δεκαετιών που και η νόμιμη μετανάστευση προς την Αμερική είχε αυστηρότατα περιορισθεί. Αυτό δεν απέτρεψε μεταξύ άλλων, Ιρλανδούς, Ιταλούς και Έλληνες (με τη βοήθεια και της ποντοπόρου ναυτιλίας μας) να ξεπεράσουν τις απαγορεύσεις εισόδου κατά χιλιάδες, μη χρησιμοποιώντας τα νότια σύνορα. Επίσης, πολλοί παράνομοι μετανάστες στην Αμερική φτάνουν εκεί νόμιμα αεροπορικώς με τουριστική, ή άλλη περιορισμένου χρόνου ή σκοπού βίζα, και μετά παραμένουν πέραν της λήξης της νόμιμης παραμονής τους. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε κάτι πιο σημαντικό να μας απασχολεί από το να ψάχνουμε στατιστικά στοιχεία για το θέμα.
Ο ίδιος ο Donald Trump, αυθόρμητος όπως είναι, παραδέχτηκε δημόσια ότι όταν αντιλαμβάνεται ότι «χάνει» το ακροατήριό του πετάει μια … πως το λέμε στα ελληνικά … κανονιά(;) για να επανακτήσει την προσοχή τους. Και στην μάλλον απίθανη περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, τείχος δεν πρόκειται να εγερθεί. Είναι σύνθετο το Αμερικανικό πολιτικό σύστημα (checks and balances) και τέτοιου είδους «φαεινές ιδέες» σπάνια φτάνουν στην υλοποίηση.

2) Απ’ όσο καταλαβαίνω από την Ορθοδοξία μας, χωρίς να διεκδικώ πλήρη θεολογική κατάρτιση, η σχέση πιστού με τον Θεό είναι βιωματική και μάλιστα μοναδική κι ανεπανάληπτη. Δεν αθροίζεται, ούτε διαιρείται για να βγει μέσος όρος. Πόσο μάλλον θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για μέσο πιστό Χριστιανό, ιδιαίτερα στην Αμερική, όπου υπάρχουν περισσότερες από χίλιες «Χριστιανικές» ομολογίες. Πως θα έβγαζε κανείς μέσο όρο μεταξύ των πιστών Μορμόνων, που κάποτε έκαναν πράξη τη πολυγαμία, και της ομολογίας των LGBT –affirming Christianity; Για να μην έρθουμε στα εντελώς ‘δικά μας’ – τα 17 μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ και τις διάφορες Ορθόδοξες Επισκοπές. Ελληνικές και μη. Συμπερασματικά, ο όρος «μέσος πιστός Χριστιανός στην Αμερική» είναι αδόκιμος. Όσο για τον Donald Trump, σε δουλειά να βρίσκεται … τα έβαλε και με τον Πάπα Φραγκίσκο!

3) Σωστά επισημαίνετε, κύριε Δημόπουλε, ότι είναι νωρίς στις προκριματικές εκλογές για συμπεράσματα, άλλωστε αποτελέσματα για πολιτείες με μεγάλους αριθμούς εκλεκτόρων δεν έχουμε ακόμη. Αξιόπιστες λεπτομερείς αναλύσεις θα βρείτε στο:
http://www.centerforpolitics.org/crystalball/

4) Και για όσους ενδιαφέρονται για τον Donald Trump πολύ ενδιαφέροντα και θετικά σχόλια και αναλύσεις υπάρχουν στα άρθρα του Pat Buckanan: http://buchanan.org/blog/columns

Να είστε όλοι καλά και εύχομαι να περάσετε με επιτυχία τις «εξετάσεις» την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, ημέρα εορτής των Ταξιαρχών και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ!

ΥΓ. Για όσους επενδύουν στα αμερικανικά χρηματιστήρια καλά είναι να παρακολουθούν και την εξαιρετική ιστοσελίδα: https://www.opensecrets.org/

Η εκλογή προέδρου επηρεάζει άμεσα τα χρηματιστήρια. Πως;
Θα χαρώ να σας το εξηγήσω for a tiny fee 🙂

Reply
Kostas A. Dimopoulos 20 February 2016 at 15:44

@ Άγγελος Θεμελής

Tiny fee…….στην παρούσα φάση συζητούμε αν θέλετε μόνο σε πλαίσια barter economy. Υπάρχει πολύ καλός σπιτικός τραχανάς.

1. Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε για το “λαϊκίστικον” του θέματος….Και σίγουρα οι λύσεις είναι περισσότερες της μίας. Ό,τι και να είναι όμως, στο τέλος (και αυτός είναι ο σκοπός του άλλωστε) θα αποκλείει την ανεξέλεγκτη είσοδο, σωστά; Είτε λοιπόν ακτίνες/κάμερες, είτε φράχτες είτε ο,τιδήποτε άλλο, στην ουσία θα πρόκειται για ένα τείχος.

2. Θεωρώ ότι ο κ. Καλυβιώτης εννοούσε τον μέσο Αμερικανό χριστιανικών πεποιθήσεων, παρά τον μέσο Χριστιανό (μη μετρήσιμο)

Αποδεδειγμένα είναι ένα “παιχνίδι” με πολύπλευρες επιπτώσεις και κατά τη διάρκειά του και με το αποτέλεσμά του.

Καλό (υπόλοιπο) Σαββατοκύριακο!!!

Reply
Άγγελος Θεμελής 20 February 2016 at 16:58

@ Kostas Dimopoulos

Ευχαριστώ θερμά για την πρόταση.
Προσωπικά αξιολογώ με ΑΑΑ τον σπιτικό τραχανά.
Όμως ο τραπεζίτης μου ο Γιάνης δέχεται συναλλαγές μόνο σε USD, ή bitcoins.

Ελπίζω όμως πως στο επόμενο συνέδριο του ΑΝΤΙΒΑΡΟΥ (να μια ωραία ιδέα) ότι θα βρούμε λύση. Εξάλλου, δεν θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευγένεια και φιλοξενία του admin. για εντελώς προσωπικές ανταλλαγές κερδοσκοπικών πληροφοριών.

Να είστε καλά όλοι και πάνω απ’ όλα το ΑΝΤΙΒΑΡΟ!

Reply
Άγγελος Θεμελής 25 February 2016 at 19:04

Παράδειγμα δημοσίευσης από στοιχεία “Opposition Research” :

http://nymag.com/daily/intelligencer/2016/02/trump-wont-bring-our-jobs-back-from-his-hotels.html?mid=twitter_nymag#

Reply
Άγγελος Θεμελής 1 March 2016 at 09:50

Σχετικά με προηγούμενο σχόλιο . . .

Ο Mr. Trump είναι πολύ ευρηματικός . . .
στην υψηλής τεχνολογίας Αμερική δεν έχουν καλά ακουστικά.
Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει:

http://mignatiou.com/2016/03/sto-elattomatiko-akoustiko-erixe-tin-efthini-o-ntonalnt-trab-gia-to-telefteo-salo-pou-prokalese-me-ton-proin-igeti-tis-kou-kloux-klan/

Reply
Χωρίς ΟΝΟΜΑ 1 March 2016 at 18:04

Κύριε Θεμελή, πόσα χρόνια ζείτε στις ΗΠΑ και σε ποια πόλη; Αν επιτρέπετε με τι ασχολείστε; Με τα περισσότερα από όσα γράψατε, με αναγκάζετε να θεωρώ ότι ή είστε πολιτικό πιόνι κάποιας κυβερνητικής οργάνωσης ή απλώς, δεν ξέρετε τι σας γίνεται.

Και έτσι για να ευθυμήσουμε αναφέρω ενδεικτικά:

1. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει η έννοια της ακροδεξιάς, ούτε προκύπτει από πουθενά ότι το να χτιστεί τείχος είναι “απεχθές”. Το αντίθετο μάλιστα, πολλοί συμφωνούν ότι κάτι πρέπει να γίνει με το μεταναστευτικό, και συζητούν ακόμα και το τείχος. Πάντως οι ιθαγενείς Ινδιάνοι μάλλον απουσιάζουν (δυστυχώς για εμένα) από την συζήτηση, για λόγους που δεν χωράνε να εξηγήσουμε εδώ. Είναι μάλλον απασχολημένοι με τα κέρδη από τα καζίνο που τους έχουν παραχωρήσει και με την καταστολή του αλκοολισμού, των ναρκωτικών και των ψυχολογικών προβλημάτων που μαστίζουν τους λίγους εναπομείναντες που ακόμη αυτοπροσδιορίζονται έτσι.

2. Σαφώς και ορίζεται ο μέσος Χριστιανός Αμερικανός, άσχετα αν εσείς είστε άθρησκος, και μάλιστα ουδείς έχει αποδεχτεί το σύμφωνο διαβίωσης και τον γάμο των gay πέρα από την νομική πλευρά του θέματος την οποία εσκεμμένως προβάλλετε αγνοώντας ηθελημένα την προσωπική θέληση του μέσου Αμερικανού.

3. Το σύστημα εξουσίας κύριε Θεμελή ευτυχώς λειτουργεί στην Αμερική πέρα από το ποιος κατέχει την θέση. Συνεπώς αν ποτέ κάτσει στην καρέκλα του οβάλ γραφείου ο Trump, αν ποτέ χρειαστεί θα πατήσει και τα κουμπάκια του πυρηνικού πολέμου όπως τόσο γραφικά κινδυνολογήσατε. Εγώ ως ένας από τους πολλούς μέσους Αμερικανούς Πολίτες έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα και θεωρώ ότι αν ποτέ ανοίξει αυτό το βαλιτσάκι και χρειαστεί να πατηθούν τα κουμπιά, θα υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος, να πρέπει να γίνει και κάθε άλλο ενδεχόμενο θα έχει ήδη εξετασθεί και απορριφτεί.

Με απλά λόγια, χαλαρώστε και αφήστε τον κόσμο να εκφράσει αυτό που νιώθει. Οι ΗΠΑ ευτυχώς δεν είναι Ελλάδα. Όσο για την λάσπη που διακαώς επιθυμείτε να βγάλουν στην φόρα οι αντίπαλοι του Trump, κανένα πρόβλημα, είναι και αυτό μέρος του συστήματος.

Μην αγχώνεστε πάντως, οι φίλοι σας οι Εβραίοι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από Προεδρία του Trump, τον έχουν ήδη στο τσεπάκι τους. Αν ο Trump ήταν πράγματι outsider θα τον είχαν ήδη φάει οι μηχανισμοί που ελέγχονται από τους chosen people.

Χεβ α νάις ντέι, μίστερ Τhemelis!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.