Wednesday 2 October 2024
Αντίβαρο
Αντίβαρο Δημήτρης Νατσιός Ομιλίες/Συνεντεύξεις

Αποκλειστική συνέντευξη του Δημήτρη Νατσιού στο Αντίβαρο

 

Εισαγωγή. Αγαπητέ κ. Νατσιέ, επειδή βλέπω ότι δεν σας καλούν στα κεντρικά ΜΜΕ ούτε μετά την μεγάλη επιτυχία σας στις εκλογές, αφού σας συγχαρώ για το ήθος σας και τον αγώνα σας τόσα χρόνια που τον γνωρίζω πολύ καλά μια που στο Αντίβαρο έχουν δημοσιευθεί περίπου 400 άρθρα σας τα τελευταία 20 χρόνια, ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις ώστε να ακουστούν οι θέσεις σας από εσάς και όχι από τρίτους που σας λιθοβολούν με διάφορα επίθετα.

1. Το πρόταγμά σας είναι «παιδεία και παιδιά». Επειδή η φυσική υπόσταση προηγείται, ποιες είναι οι βασικές σας ιδέες για την αντιμετώπιση του δημογραφικού; Τη δεκαετία του 1970 η Ελλάδα είχε θετικό ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων, περίπου +60.000 ανά έτος, και την τελευταία πενταετία έχει αρνητικό ισοζύγιο -60.000 ανά έτος!

Το Δημογραφικό ζήτημα είναι ξεκάθαρα το μεγαλύτερο εθνικό μας θέμα, διότι απλούστατα δεν υπάρχουν άλλα «εθνικά θέματα» αν πάψει να υπάρχει το έθνος… Η απειλή πίσω από το Δημογραφικό είναι επομένως η εθνική μας επιβίωση, με τέτοιο μέγεθος σημασίας οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε.

Φυσικά ο αντίκτυπός του αγγίζει το σύνολο της εθνικής και κοινωνικής μας ζωής. Η υγιής λύση του Δημογραφικού μας ζητήματος σημαίνει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς: σημαίνει εγγύηση για πραγματική δημοκρατία, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, σταθερό συνταξιοδοτικό, υγειονομική ασφάλεια, κοινωνική γαλήνη και εθνική αποτρεπτική ισχύ.

Η διασφάλιση του βιολογικού μέλλοντος του Ελληνικού Έθνους στην πατρογονική μας γη, επιβάλλει τη συσχέτιση πολλών παραγόντων που μέχρι σήμερα προσεγγίζονται αποσπασματικά.

Ο σοβαρός πολιτικός σχεδιασμός επιβάλλει να συσταθεί ισχυρό Υπουργείο Εθνικής Δημογραφικής Ανάπτυξης, με ενιαίο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει σειρά τομέων δράσης για την Ελληνική Οικογένεια, την Τεκνογονία, τη Μετανάστευση, τον Επαναπατρισμό και την Ομογένεια.

 

Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση αντέγραψε οψίμως την ιδέα της ΝΙΚΗΣ για Υπουργείο Οικογένειας και Δημογραφικής Ανάπτυξης. Όμως στην Ελλάδα ζούμε, οι ταμπέλες και η ουησία συχνά απέχουν, και η ΝΔ έχει δώσει ήση ανησυχητικά δείγματα του πώς ερμηνεύει την «Οικογένεια» και πώς σκέπτεται να «λύσει» το Δημογραφικό.

 

Για τη ΝΙΚΗ, ένα τέτοιο Υπουργείο οφείλει να στηρίζεται και σε ένα όραμα.

Δικό μας όραμα είναι η Ελλάδα των 16 εκατομμυρίων Ελλήνων το 2050.

Η δυσκολίας επίτευξη ενός τέτοιου οράματος δείχνει ακριβώς το πόσο δραστικά μέτρα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία. Μέτρα προστασίας της τεκνογονίας, μέτρα επιβράβευσης της πολυτεκνίας, κίνητρα επαναπατρισμού των Ελλήνων που έφυγαν στα ξένα την τελευταία δεκαετία, καθώς και πρόγραμμα προσέλκυσης Ομογενών δεύτερης και τρίτης γενιάς στην πατρώα γη.

 

Σημειώνω επιγραμματικά:

  1. Να ξαναποκτήσει η Οικογένεια την ιερότητα που της αρμόζει.
  • Ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση για τους οικογενειάρχες έναντι των ανύπανδρων. Σήμερα υπάρχουν ζευγάρια που χωρίζουν εικονικά για να έχουν φοροελαφρύνσεις, ενώ τα παιδιά αντί να επιβραβεύονται θεωρούνται τεκμήριο διαβίωσης και επισύρουν μεγαλύτερη φορολογία.
  • Θετική προβολή του θεσμού της οικογένειας. Σήμερα τα σχολικά βιβλία δεν περιέχουν τίποτε για την καλή εικόνα της οικογένειας, ενώ η βιομηχανία θεάματος και τα ΜΜΕ προβάλλουν διαρκώς στρεβλές οικογενειακές καταστάσεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει η ιερότητα της οικογένειας να ξαναέρθει στο επικοινωνιακό προσκήνιο, με σειρά νομοθετικών μέτρων.
  • Νομοθετικός σεβασμός στην θεσμοθετημένη συμβίωση, η οποία είναι αποκλειστικά ο γάμος μεταξύ ανδρός και γυναικός.
  1. Να προστατευθεί η Μητρότητα.
  • Υποστήριξη ηθική και οικονομική, καθώς και ολική κάλυψη κόστους τοκετού, όλων των απόρων γυναικών και ζευγαριών.
  • Επαναχάραξη των πολιτικών και επιτάχυνση των διαδικασιών για τις υιοθεσίες, δεδομένου ότι η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Βεβαίως αναφερόμαστε σε ασφαλές μεγάλωμα των παιδιών σε οικογένειες με πατέρα και μητέρα, είναι απαράδεκτο παιδιά να μεγαλώνουν σε ιδρύματα και να διαφημίζεται η ανάθεσή τους σε ομοφυλόφιλους ως δήθεν επίλυση στο πρόβλημα.
  • Ασφαλιστική προστασία με επίδομα τοκετού έως και πλήρη κάλυψη της γέννας από το εθνικό σύστημα δημόσιας υγείας.
  • Πλέγμα μέτρων μακροχρόνιας ασφάλισης, εργασιακής προστασίας και ευνοϊκών δανείων για εγκύους και μητέρες.

Εδώ επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι θέση της ΝΙΚΗΣ είναι το Δικαίωμα στην Ζωή του αγέννητου παιδιού εξ άκρας συλλήψεως. Όμως αυτό για εμάς δεν ανήκει στη σφαίρα μέτρων για το δημογραφικό, παρά μόνον η πλευρά της Μητρότητας. Ο λόγος είναι ότι το δικαίωμα στην ζωή είναι αρχή και αξία μας, και δεν εξαρτάται από το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα. Ακούμε πολλούς που αυτοδιαφημίζονται ως ιδεολογικά γειτνιάζοντες με τη ΝΙΚΗ να βλέπουν το θέμα του σεβασμού της αγέννητης ζωής ως συνδεόμενο με το δημογραφικό. Τους απαντούμε: δηλαδή εάν δεν είχαμε δημογραφικό πρόβλημα, θα ήταν εντάξει να σκοτώνουμε την αγέννητη ζωή; Βλέπετε λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι ο εν γένει πατριωτισμός να συνδυάζεται με ένα σαφές αξιακό υπόβαθρο. Εμείς ξεκάθαρα σεβόμαστε την αγέννητη ζωή, γιατί αυτό υπαγορεύουν οι αξίες μας, είναι αδιαπραγμάτευτη και απροϋπόθετη τοποθέτηση.

3      Να επιβραβευθεί η Πολυτεκνία, σε τρεις πυλώνες: ως προς την διασφάλιση και προστασία της κατοικίας των πολυτέκνων, για την άμεση οικονομική τους ενίσχυση καθώς και για ένα ισχυρότερο κοινωνικό κράτος που να αγκαλιάζει την πολύτεκνη οικογένεια σε κάθε στάδιο της ζωής της.

4      Να ακολουθήσουμε μια πιο αποτελεσματική πολιτική για τη Μετανάστευση.

Η ανάγκη αντιμετώπισης της παράνομης και λαθραίας μετανάστευσης είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μην χρήζει συζήτησης. Όμως δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στην αποτελεσματική φύλαξη συνόρων, αλλά και στην επανεξέταση όλων των αθρόων ελληνοποιήσεων επί αρκετά έτη πλέον.

  1. Πολλοί λένε δημοσίως ότι το δημογραφικό μπορεί να λυθεί με τους
    μετανάστες. Ποια είναι η γνώμη σας; Και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί κατά τη
    γνώμη σας ο «υβριδικός πόλεμος» της Τουρκίας, όπως πχ στον Έβρο προ ετών;

Προφανώς το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί να λυθεί με μετανάστες. Στη ΝΙΚΗ έχουμε πολύ συγκεκριμένες και ρηξικέλευθες προτάσεις για το μεταναστευτικό.

Λίγα λόγια για τις προτάσεις μας για τις «Δομές»:

  • Κατάργηση των γεωγραφικά διεσπαρμένων δομών ανά την Ελλάδα. Συγκέντρωση όλων των δομών σε ένα και μόνο φυλασσόμενο κλειστού τύπου συγκρότημα δομών, εγκατεστημένο στην ηπειρωτική Ελλάδα, μακριά από μεθόριο ή χώρους στρατιωτικού ενδιαφέροντος.
  • Εντός του κλειστού αυτού συγκροτήματος, οι δομές θα είναι ανεξάρτητες και χωρισμένες ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, την εθνικότητα, τη θρησκευτική συνείδηση.
  • Η διαμονή στις δομές θα είναι αυστηρά προσωρινή και με ταχεία διαλογή και εξέταση των αιτημάτων προσφύγων.
  • Όποιες εθνικότητες έρχονται από χώρες που δεν δικαιολογούν προσφυγική κατάσταση, θα απελαύνονται με απευθείας πτήσεις στις χώρες τους. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητηθεί αποζημίωση για το κόστος των πτήσεων.
  • Θα απαγορευθεί η αυτόνομη δράση ΜΚΟ με θέματα το προσφυγικό και το μεταναστευτικό στην ελληνική επικράτεια. Για ό,τι επιθυμεί ο ΟΗΕ και οι συνεργαζόμενες ΜΚΟ, η χρηματοδότηση θα διαμοιράζεται κατά 50% σε εμπερίστατους Έλληνες και κατά 50% σε πρόσφυγες.

Η Ελλάδα οφείλει να απαιτήσει από τους νόμιμους επισήμους Συνδέσμους και Συλλόγους μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, την πλήρη υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας και τη δημόσια απερίφραστη καταδίκη της παράνομης εισόδου στη χώρα μας. Οι ξένοι νόμιμοι και έντιμοι μετανάστες που εργάσθηκαν και νοικοκυρεύτηκαν στη χώρα μας, πρέπει να είναι η πρώτη φωνή καταδίκης της παράνομης μετανάστευσης.

Επίσης, πρέπει να υπάρξει διπλωματική συνεργασία με τις κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης των μεταναστών, για προβολή αρνητικής διαφήμισης για την Ελλάδα (σε τηλεόραση και μέσα κοινωνικής δικτύωσης) στις χώρες τους, που να καταστρέφει την ιδέα να φύγει κανείς για την Ελλάδα. Π.χ. ντοκιμαντέρ ιστοριών όπου το «ευρωπαϊκό όνειρο» που φαντάστηκαν κάποιοι συμπατριώτες τους, τελικά κατέληξε ένα επικίνδυνο και πανάκριβο ταξίδι, με ανταμοιβή μία υποβαθμισμένη, δυστυχισμένη ζωή στην ξενιτειά.

Από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να έχουμε σαφή διαχείριση των κινήτρων και της συμπεριφοράς της Πολιτείας απέναντι σε όσους μη Έλληνες νομίμως βρεθούν να διαβιούν στην Ελλάδα. Η ΝΙΚΗ δεν επιθυμεί την παροχή σε αυτούς ελληνικής υπηκοότητας ή ιθαγένειας. Προτείνει έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό, μέσα από την θέσπιση του Μετοίκου. Δηλαδή αστικά δικαιώματα ναι (δηλ. να απολαμβάνουν των παροχών περίθαλψης και ασφάλισης του κοινωνικού κράτους, εφ’όσον συνεισφέρουν)  πολιτικά δικαιώματα όχι (δηλαδή χωρίς συμμετοχή στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι). Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει πραγματικά να θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα όπως εμείς οι αυτόχθονες την ορίζουμε: θα δηλώσουν εγγράφως την εκ μέρους τους αποδοχή του ελληνικού πολιτισμού, των αξιών, της γλώσσας και των εθίμων, και την παραίτηση από οποιαδήποτε πρόθεση να εγείρουν αλλαγές στον πολιτισμό μας.

Ταυτόχρονα αξίζει να φέρουμε και κοινωνική ειρήνη. Η κοινωνία μας, έχοντας ζήσει τραυματικές καταστάσεις από τη δράση κακοπροαίρετων αλλοδαπών, συχνά φορά ρατσιστικούς φακούς ακόμη και για τους καλώς ευρισκομένους αλλοδαπούς. Πιστεύουμε ότι η ειρήνη στην κοινωνία μας περνά και από το να αποκαταστήσουμε στα μάτια της κοινωνίας τον σεβασμό στα πρόσωπα των νομίμων αλλοδαπών. Και γι’ αυτόν τον λόγο προτείνουμε οι άνθρωποι αυτοί να μπαίνουν στον κόπο να δίνουν το παρών κάθε μήνα σε υποχρεωτικό έλεγχο υγείας, κατάστασης εργασίας και ποινικού μητρώου, με τυχόν παρέκκλιση να ενεργοποιεί διαδικασίες απέλασης. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθιστούμε στα μάτια της (όχι αδίκως) σκανδαλισμένης κοινωνίας μας την υπόληψη και αξιοπρέπεια ανθρώπων που είναι υγιείς, νομιμόφρονες και νόμιμα εργαζόμενοι.  Ως πρόσθετη άμεση ασφαλιστική δικλείδα για την πραγματική ένταξη των ανθρώπων αυτών στην επίσημη οικονομία και όχι στην παραοικονομία, είναι η φορολόγηση των εμβασμάτων των μεταναστών προς τις χώρες τους.

Βεβαίως νόμιμος μετανάστης σημαίνει ότι έρχεται στην Ελλάδα με νόμιμο τρόπο και για νίμιμο σκοπό. Είναι παραπλανητικό να βαφτίζονται αδιακρίτως οι παράνομοι μετανάστες ως πρόσφυγες. Η διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών είναι σημαντική, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που συχνά προκαλεί τα όρια μεταξύ νομιμότητας και ανθρωπισμού, μεταξύ πνεύματος δικαιοσύνης και πνεύματος ελέους. Η Πατρίδα μας οφείλει να διαφοροποιεί με σοφία τη στάση της ανάμεσα σε κατατρεγμένους πρόσφυγες και σε παρανόμως εισερχομένους οικονομικούς μετανάστες. Οι μεν πρόσφυγες έρχονται από χώρα που δεν είναι ασφαλής για αυτούς. Πρόσφυγας παραδείγματος χάριν είναι ένας Κούρδος ή Τούρκος που απειλείται από το κράτος της Τουρκίας. Η Ελλάδα οφείλει να δείξει τον πολιτισμό της φιλοξενίας της σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτός που μεταβαίνει όμως παράνομα από μία ασφαλή χώρα σε άλλη, χωρίς να απειλείται, είναι ξεκάθαρα οικονομικός μετανάστης που πορεύεται χωρίς σεβασμό στους νόμους κυρίαρχου κράτους. Δε νοείται πρόσφυγας λ.χ. ένας κάτοικος από το Μπαγκλαντές ή την υποσαχάρια Αφρική που θέλει να μεταβεί στην Ελλάδα ενώ βρίσκεται στην Τουρκία, μία χώρα χαρακτηρισμένη ως ασφαλή κατά τον ΟΗΕ. Στα πλαίσια αυτά, όποιες εθνικότητες έρχονται από χώρες που δεν δικαιολογούν προσφυγική κατάσταση, θα απελαύνονται με απευθείας πτήσεις στις χώρες τους.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει ένας διάλογος για την ανάγκη η Πατρίδα μας να αναδειχθεί σε φυσικό καταφύγιο, αλλά και ευρύτερα σε στρατηγικό προστάτη των διωκομένων χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση κυρίως Ανατολή. Είμαστε η πλησιέστερη χριστιανική χώρα στο δράμα της εθνοκάθαρσης αυτών των πανάρχαιων χριστιανικών πληθυσμών, που ακόμη έχουν κρατήσει κάτι από το ιστορικό και πολιτισμικό άρωμα του Βυζαντινού Ελληνισμού. Με αυτόν επιπλέον τον τρόπο, απέναντι στην Ε.Ε. η δική μας «υποχρέωση» στα πλαίσια ό,ποιας μεταναστευτικής πολιτικής συμφωνήσουμε (αν ποτέ συμφωνήσουμε), το δικό μας μερίδιο θα εξαντληθεί στη φιλοξενία ανθρώπων που είναι φιλικά προσκείμενοι, πολιτισμικά και θρησκευτικά, στην Πατρίδα μας, ανθρώπων που πιθανότατα θα ανταποδώσουν ευγνωμοσύνη αντί αχαριστίας και θα αποτελέσουν γνήσιους φιλέλληνες.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι μέτρα υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει βούληση. Το ίδιο ισχύει για τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας που αναφέρατε. Αν και είναι μεγάλη συζήτηση, θα απαντήσω συνοπτικά. Σε συνέχεια των προαναφερθέντων, πρέπει να πούμε ότι κάποιοι από τους λαθρομετανάστες που ούτως η άλλως εργαλειοποιεί η Τουρκία, χρησιμοποιούνται ως πράκτορες και λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα.

Τέλος, δεν θα κουραστώ να λέω ότι όσα όπλα και αν διαθέτεις, αν δεν υπάρχουν Έλληνες με φρόνημα να τα κρατήσουν και με διάθεση και πίστη να υπερασπιστούν τα πάτρια, δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα. Οπότε, καταλήγουμε ότι και αυτό το ζήτημα είναι θέμα γενικότερης κατεύθυνσης για το που θέλουμε να πάει αυτό το κράτος και αν επιθυμούμε την διατήρηση του έθνους. Σίγουρα αυτή η βούληση δεν  εκφράζεται μέσα από τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη περί εναντίωσης στον νατιβισμό, ούτε στου κ.Τσίπρα για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη, ούτε βεβαίως εκφράζεται μέσα από την ανοχή και των δύο στην ύπαρξη και λειτουργία του τουρκικού προξενείου στην Θράκη μας, το οποίο πρέπει να κλείσει άμεσα και οριστικά.

  1. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι οι τελευταίες από τις 159 παράκτιες χώρες της γης που δεν εφαρμόζουν παντού χωρικά ύδατα 12 ναυτικών μιλίων. Έχουν εν μέρει 6 και 12. Η αδύναμη Κύπρος, φερ’ ειπείν, έχει κι αυτή 12 μίλια. Πώς θα βλέπατε μία υποτιθέμενη συμφωνία με την Τουρκία είτε απ’ ευθείας, είτε για παραπομπή στη Χάγη για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ υπό το σημερινό καθεστώς των 6 μιλίων στο Αιγαίο;

H NIKH πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να χαράσσει τη Στρατηγική της για την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων, με βάση τις αρχές του ΟΗΕ, των σχέσεων καλής γειτονίας, τις συμμαχικές και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις λαμβάνοντας υπόψη αρκετούς σημαντικούς παράγοντες.

Η ανάδειξη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σε τελικό κριτή των πολιτικών διαφορών μας με την Τουρκία είναι σαφώς επικίνδυνη και θα αποβεί βλαπτική για τα εθνικά μας συμφέροντα. Η προδιαγραφόμενη πρόθεση της ΝΔ θα είναι ολέθρια, δείγματα γραφής είδαμε σε διάφορα θέματα τα 4 χρόνια της διακυβέρνησής της (μειωμένη ΑΟΖ με την Αίγυπτο, δικαιώματα αλιείας με την Ιταλία, αποφυγή συνεργασίας με την Κύπρο).

Πρέπει να να δομήσουμε την ΑΟΖ μας με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ας ωφεληθούμε και σε κάτι…) υπό το πρίσμα του διεθνούς δικαίου UNCLOS (και όχι των ύποπτων επιχειρημάτων της κ. Μπακογιάννη) περί μήκους των μικρασιατικών παραλίων), και να αξιοποιήσουμε τα ενεργειακά μας κοιτάσματα, όπως ήδη κάνει η Κύπρος προς όφελος του λαού της. Και σαφώς να ασκήσουμε το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ.

Επίσης, πρέπει να υπάρξει κοινή πορεία και συνεργασία με την Κύπρο, ως αναπόσπαστο μέρος του Ελληνισμού. Εμείς δεν ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα τα καρφιά στην πλάτη μας από το θέμα της στρατιωτικής εισβολής και κατοχής από την Τουρκία του 37% της Κύπρου.

Τέλος, κόκκινη γραμμή αποτελεί επίσης η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Με όλες μας τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια για εκπτώσεις στην εθνική μας κυριαρχία.

  1. Το κόμμα σας είναι πολύ πιθανό να εισέλθει στη Βουλή. Έχετε σκεφτεί τις πρακτικές δυσκολίες του νομοθετικού έργου, πχ πολύ συχνά θα έρχονται νομοσχέδια προς ψήφιση, και θα σας ζητείται μία συγκεκριμένη και αιτιολογημένη θέση. Είστε έτοιμοι;

Το ερώτημα περί ετοιμότητας ενδεχομένως να πρέπει να απαντηθεί και από τους «έμπειρους» και «ειδικούς» επαγγελματίες της Βουλής, αυτούς δηλαδή που διάβασαν 700 σελίδες μνημονίου σε μια νύχτα για να το υπερψηφίσουν, ή αυτούς που εισηγούνται νομοθεσίες με δικηγόρο επικεφαλής της Υγείας και ιατρό επικεφαλής της Δικαιοσύνης.

Να είστε βέβαιοι και εσείς και οι αναγνώστες σας, ότι είμαστε αρκετά ταπεινοί για να λαμβάνουμε σοβαρά υπ’όψιν το χρέος μας προς τον Τριαδικό Θεό και προς τον Ελληνικό Λαό με κάθε μέρα παρουσίας μας στη Βουλή. Ανθρωπίνως ήδη καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια στη Βουλή να βρεθούν άνθρωποι που θα ανταπεξέλθουν πλήρως στον ρόλο τους. Ταυτόχρονα έχουμε πολυάριθμες Θεματικές Ομάδες οι οποίες αποτελούνται από επιστήμονες και έμπειρα στελέχη της αγοράς – ανθρώπους καθημερινούς, που ωστόσο ξεχωρίζουν στον χώρο εργασίας τους για το ήθος τους, την κατάρτισή τους και την αποτελεσματικότητά τους. Επιπλέον, καθημερινά κατακλύζει τις τάξεις μας νέος κόσμος και εντάσσεται σ’ αυτές τις Θεματικές Ομάδες, εμπλουτίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό μας.

  1. Πώς θα μπορούσε, κατά τη γνώμη σας να πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία
    στον ανταγωνιστικό περίγυρο των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Για να βρούμε τις λύσεις ώστε να γίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία, πρέπει πρώτα να δούμε ποια είναι τα προβλήματα και οι παθογένειες που μας ταλανίζουν. Δυστυχώς έχει δημιουργηθεί μια «μαγική εικόνα», όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Αν ενσκήψουμε πραγματικά στα προβλήματα, θα υπάρξουν λύσεις.

Ένα σημαντικότατο ζήτημα που βέβαια δεν σχετίζεται μόνο με την οικονομία, είναι η παραγωγική ανάκαμψη της χώρας μας και είναι πραγματικά απορίας άξιο ότι καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και ύστερα δεν έχει εργαστεί για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κανένα κόμμα, τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχει σχολιάσει αυτήν την «παράλειψη». Ο τουρισμός σαφώς είναι βαριά μας βιομηχανία, δεν μπορεί όμως να είναι η μόνη, όπως απέδειξε με τραγικό τρόπο η διαχείριση της πανδημίας. Δεν είναι ανάπτυξη η μονόπλευρη στροφή επαγγελματικής δραστηριότητας στην καφετέρια–φούρνο, δεν είναι ανάπτυξη το ξεφύτρωμα καζίνο μέσα στην καρδιά του αστικού ιστού, δεν είναι ανάπτυξη ο τζίρος του στοιχηματισμού. Υπεραξία στην αγορά θα έχουμε όταν με τα δικά μας χέρια παράγουμε τα τρόφιμά μας, όταν παράγουμε την ένδυσή μας, παράγουμε την ενέργειά μας, παράγουμε βιομηχανικά προϊόντα και εκπαιδευτικές και ψηφιακές υπηρεσίες για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

Η χαμηλότερη και σταθερότερη φορολογία είναι επίσης αναγκαίο ζητούμενο, να αναπνεύσει η μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση που είναι ο ιστός της ελληνικής οικονομίας, και να μην γίνουν όλοι υπάλληλοι μεγάλων ξένων αλυσίδων. Η επιθετική φορολογική πολιτική των ομόρων βαλκανικών χωρών πρέπει να αντιμετωπισθεί με αντίμετρα. Δεν είναι μόνον ο επιχειρηματίας που πρέπει να επιλέξει με πατριωτική συνείδηση εάν η παραγωγική του μονάδα θα βρίσκεται στην Ελλάδα ή στα Σκόπια ή στη Βουλγαρία, πρέπει πρώτα η Πολιτεία να σκέπτεται -πατριωτικά δίνοντας τις απαραίτητες οικονομικές απαντήσεις.

Άλλο ζήτημα που πραγματικά «καίει» μεγάλο μέρος της οικονομίας σήμερα, εμπλέκοντας εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, είναι τα «κόκκινα δάνεια». Βλέπουμε τα αγνώστου μετοχικής σύνθεσης «funds» να οικειοποιούνται, με τις ευλογίες του κράτους, τον ιδρώτα και τους κόπους του λαού αντί ελαχίστου τιμήματος. Ακόμη χειρότερο, δεν δόθηκε η ίδια ευκαιρία στους δανειολήπτες να μπορέσουν να αποκτήσουν τις περιουσίες αυτές με τους αντίστοιχους όρους των “funds”, ενώ το ελληνικό δημόσιο (δηλαδή όλοι μας) έχουμε μπει σκανδαλωδώς εγγυητές για λογαριασμό των “funds”. Περαιτέρω είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός μεταξύ εμπερίστατων δανειοληπτών και στρατηγικών κακοπληρωτών. Όπως είναι κατανοητό, νοικοκυριά χωρίς το «αρχοντικό» τους δεν μπορούν να έχουν καμία υπολογίσιμη αγοραστική δύναμη.

Σχετιζόμενο με την ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης είναι ασφαλώς και το δραματικό  ζήτημα της φυγής 800.000 νέων στο εξωτερικό. Πρόκειται για κανονική λεηλασία εγκεφάλων. Η Εθνική Παιδεία μας επένδυσε και η Εθνική Οικονομία μας δεν δρέπει τους καρπούς της επένδυσης. Ελλειμματική στελέχωση επιχειρήσεων είναι η δύσκολη καθημερινότητα την οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες αλλά και βιώνουν ως αποτέλεσμα και οι πελάτες.

Τέλος η ΝΙΚΗ και η αρμόδια Θεματική Ομάδα της για την Εθνική Οικονομία ανέδειξε πρόσφατα σε ένα πλήρως κατατοπιστικό άρθρο της την ανησυχητική επικινδυνότητα του δημοσιονομικού ελλείματος της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί σε εκτροχιασμό. Δεν υπήρξε καμμία προεκλογική αναφορά των μεγάλων κομμάτων στο θέμα για το οποίο έχουν κρούσει κώδωνα κινδύνου και πρώην Υπουργοί Οικονομικών, βρίσκουμε περίεργη την εκκωφαντική σιωπή των μεγάλων κομμάτων  πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

  1. Δίνετε μεγάλη έμφαση στην παιδεία. Περιγράψτε σε λίγες γραμμές το όραμά σας και εξηγήστε πώς αυτό θα βελτιώσει την ελληνική κοινωνία.

Απαντώ αρχίζοντας από το δεύτερο ερώτημα. Στα θρανία δεν κάθονται μαθητές. Κάθονται οι αυριανοί γονείς, οι αυριανοί επιχειρηματίες, οι αυριανοί ιερείς, οι αυριανοί δάσκαλοι. Να που σφυρηλατείται η ελληνική κοινωνία του 2040, που θα μεγαλώσει την ελληνική κοινωνία του 2060.

Η Πατρίδα μας γέννησε την παιδεία αλλά σήμερα τη δολοφονεί. Σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του Συντάγματός, στα σχολεία μας σβήνεται συστηματικά ο Χριστός, η φιλοπατρία και οι αξίες των πατέρων και των μητέρων μας. Όταν δεν διδάσκεις φιλότιμο, σεβασμό και ταπεινοφροσύνη, αναγκάζεσαι να αντιμετωπίζεις το «μπούλινγκ». Όταν δεν διδάσκεις ολιγάρκεια και εξοικονόμηση, αναγκάζεσαι να κυνηγάς την ανακύκλωση των άπειρων σκουπιδιών. Όταν δεν διδάσκεις την ιστορία σου, θα ξαναζήσεις τις μελανότερες σελίδες της. Η άγνοια της πολιτισμικής μας κληρονομιάς  ολοκληρώνει το ψηφιδωτό μιας κοινωνίας ευάλωτης στη δυστυχία, επιρρεπούς στη βαρβαρότητα και κατάλληλης για χειραγώγηση. Ο λειτουργικός αναλφαβητισμός των νέων μας είναι από τους χειρότερους των ανεπτυγμένων χωρών και διαρκώς χειροτερεύει. Τα παιδιά μαραζώνουν με περιττές γνώσεις και με την προοπτική του πτυχιούχου ανέργου, οι γονείς διπλοπληρώνουν για δημόσια και ιδιωτική παιδεία, οι επιχειρήσεις με δυσκολία βρίσκουν νέους ικανούς και φιλότιμους, η ξενιτειά περιμένει στη γωνία.

Λύσεις υπάρχουν. Απαιτείται όμως εντιμότητα και πολιτική βούληση. Στο θέμα αυτό η ΝΙΚΗ έχει σκύψει με προσοχή και υπευθυνότητα, εξετάζοντας τον ριζικό ανασχεδιασμό της παιδείας μας, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, αλλά με πνεύμα αγάπης και παιδαγωγικής ευθύνης, για να τεθεί επιτέλους η παιδεία στην υπηρεσία της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Η Παιδεία πρέπει να φωτίζει το νου και όχι να παραγεμίζει με άχρηστη πληροφόρηση. Επιθυμούμε να χτίσουμε μία αδαμάντινη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με νέα συγγράμματα Γλώσσας, Ιστορίας και Θρησκευτικών, αρχαία ελληνικά από το Δημοτικό –όπως κάνουν ξένοι λαοί πιο έξυπνοι από εμάς- και καθιέρωση Σχολικού Ετυμολογικού Λεξικού. Με ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εισαγωγή στο θεσμό της οικογένειας, ως το ζωτικό κύτταρο της κοινωνίας μας, και διδακτική προτεραιότητα στη χαρά της ενωμένης οικογένειας κατά το αιώνιο πρότυπο «μπαμπάς-μαμά-παιδιά». Με Σχολή Γονέων αντί άκριτης και αδόκιμης -καταστροφικής θα έλεγα- σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Πρέπει οι νέοι μας να καταφέρνουν να σπουδάζουν ό,τι αγαπούν, και να εργάζονται σε αυτό που σπουδάζουν. Αυτό σημαίνει:

  • Σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός και έγκαιρη αναγνώριση κλίσεων για όλα τα παιδιά
  • Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με προπαρασκευαστικό διατμηματικό έτος ως ενδιάμεσο σταθμό ανάμεσα στο Σχολείο και το Πανεπιστήμιο. Αυτό σημαίνει λιγότερο άγχος, περισσότερη ελευθερία στο μαθητή, και τερματισμό στο χάος του «μπαίνω σε όποια σχολή φτάσουν οι μονάδες μου».
  • Ειδική πρόνοια για εμπερίστατους φοιτητές. Κανείς να μην κόβει τα φτερά μίας καλύτερης ζωής του λόγω μίας προσωπικής, οικονομικής ή οικογενειακής δυσκολίας.
  • Αξιολόγηση Σχολών και προγραμμάτων με βάση την επαγγελματική απορρόφηση των αποφοίτων τους. Κάθε σχολή με ενεργό κέντρο για συμβουλευτικές υπηρεσίες ακαδημαϊκών υποτροφιών, ερευνητικών προγραμμάτων και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Εστιάζουμε στους εκπαιδευτικούς. Η επιθεώρηση των συνθηκών και της ποιότητας διδασκαλίας στην καθημερινότητα των τάξεων πρέπει να ξανατεθεί σε μία σοβαρή βάση. Μέσα από ενιαίες πανελλαδικές ηλεκτρονικές εξετάσεις των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εντοπίζονται οι αποτελεσματικοί διδάσκοντες και επιβραβεύονται επιπρόσθετα.

Ξεχωριστή μέριμνα για ξεχωριστούς ανθρώπους. Η Πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει ειδική μέριμνα για τον αυτισμό, με δωρεάν ολοκληρωμένη στήριξη των οικογενειών για την μείωση των συμπτωμάτων και το χαρούμενο μεγάλωμα των παιδιών τους. Ομοίως φιλοδοξούμε να προωθήσουμε την ίδρυση ειδικού σχολείου για «χαρισματικά» παιδιά προηγμένης ευφυίας.

Προστασία από την ηλεκτρονική κακοποίηση. Όλοι τη βιώνουν αλλά κανείς δεν προτείνει λύσεις. Η ΝΙΚΗ προτείνει τον σχεδιασμό και την παραγωγή ειδικά σχεδιασμένων κινητών για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με ελαχιστοποιημένη ακτινοβολία, ελαχιστοποιημένο κόστος, και κλειστό περιεχόμενο που θα εξυπηρετεί βασικές λειτουργίες επικοινωνίας με γονείς – συμμαθητές, ασφαλή πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές του διαδικτύου χωρίς μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και τίθεται στην ουσιαστική υπηρεσία της εκπαίδευσης με χρήσιμες πληροφορίες και εφαρμογές.

  1. Κάποιοι σας κατηγορούν λέγοντας ότι αν μπείτε στη Βουλή θα ζητήσετε «περίπολα ελέγχου εθνοχριστιανικού φρονήματος»! Πώς απαντάτε;

Δεν μπορείς να απαντήσεις σοβαρά σε αστειότητες και κακοήθιες.

Η ΝΙΚΗ ήρθε να διακονήσει τον απεγνωσμένο ελληνικό λαό που έχει καταντήσει να ζει σε μία κοινωνία αγνώριστη από τις εγκληματικές νομοθεσίες της κομματοκρατίας που μας κυβερνά. Στον πολιτισμό μας δεν υπάρχουν περίπολα ελέγχου φρονήματος.

Αντιθέτως, δυστυχώς στην εποχή των αντεστραμμένων αξιών, σήμερα εμείς είμαστε τα θύματα των περιπόλων ελέγχου φρονήματος της «woke κουλτούρας αφύπνισης» και τελικά της Μεγάλης Επανεκκίνησης. Τα περίπολα αυτά κυκλοφορούν στα έδρανα της Βουλής, σε πολύχρωμες παρελάσεις, σε αργυρώνητα ΜΜΕ, σε στρατιές από διαδικτυακά τρολλς, ένας Θεός ξέρει και που αλλού.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι εμπνεόμαστε στην πολιτική σκέψη μας από τις αξίες της Πίστης μας. Αναζητούμε ως πρόσωπα τις προσευχές και την πνευματική στήριξη πολλών σύγχρονων πνευματικών φάρων. Θεωρούμε χρήσιμο να κάνει το ίδιο κάθε συμπατριώτης μας και ιδιαίτερα οι πολιτικοί, οι οποίοι οφείλουν να δίνουν το ηθικό παράδειγμα στην κοινωνία και τον λαό, αντί να τον εκφυλίζουν και να τον διαφθείρουν. Είναι αντιθέτως τιμή μας να μην αποδεχόμαστε στήριξη από λέσχες και στοές, ας τοποθετηθούν ευθέως και τα άλλα πολιτικά σχήματα που ζητούν την εμπιστοσύνη του πιστού ελληνικού λαού.

Θεωρούμε ότι πρέπει η Διοικούσα Εκκλησία, το Άγιον Όρος, η Ιεραρχία, να αφεθούν ανενόχλητοι στο ποιμαντικό τους έργο και να μην γίνεται αυτό αντικείμενο παραποίησης και διασυρμού από ανεύθυνους πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Αντίστοιχα, έχουμε πολλούς συνοδοιπόρους με στενούς δεσμούς με αγίους της εποχής μας. Δεν το διαφημίσαμε ποτέ. Τα ΜΜΕ επέλεξαν να φέρουν στην επιφάνεια το θέμα, μάλιστα κάποια με ύφος ωσάν περίπου να πρόκειται για έγκλημα. Δεν έχουν αυτοί δικαίωμα να πολιτευθούν; Πώς πιστεύουν ορισμένοι ότι μπορούν να απαγορεύουν σε συμπολίτες τους το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι; Εξάλλου παρατηρούμε ότι λείπει ο ανάλογος σχολιασμός για εκκλησιαστικές συμπάθειες είτε αντιεκκλησιαστική ρητορική άλλων παρατάξεων, όπως και για την κάκιστη χειριστική συμπεριφορά πολλών κυβερνήσεων έναντι της Εκκλησίας.

8. Πείτε μου συνοπτικά για ποιο λόγο πιστεύετε ότι πρέπει να σας εμπιστευθεί ο ψηφοφόρος στις 25 Ιουνίου.

Βασικό σύνθημα της ΝΙΚΗΣ, «η πατρίδα μας χρειάζεται Παιδιά και Παιδεία». Καμία κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με το δημογραφικό, που είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της πατρίδας μας. Εμείς θέλουμε Υπουργείο Δημογραφικής Ανάπτυξης που να υπηρετεί την ελληνική οικογένεια και όχι Υπουργείο Μετανάστευσης που υπηρετεί την πληθυσμιακή μας αντικατάσταση.  Στη δε Παιδεία, όλα τα μεγάλα κόμματα σφυρίζουν αδιάφορα για την αφαίρεση των εθνικών και παραδοσιακών ιδανικών μας και την παρείσφρυση ανήθικου περιεχομένου στην εκπαιδευτική ύλη.

Η επερχόμενη Βουλή θα είναι στίβος μάχης. Η κυβέρνηση έχει ευθέως εκδηλώσει την πρόθεσή της να τροποποιήσει το Σύνταγμα με διευρυμένη πλειοψηφία 180 εδρών. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποφευχθεί η αλλοίωση του πνεύματος του Συντάγματος που σχεδιάζουν. Ή αυτοί ή η Πατρίδα. Οι «δεξιοί» και «αριστεροί» εντολοδόχοι της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» σκοπεύουν να πλήξουν τον Ελληνισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε μία σειρά από θέματα όπως: η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας (Αιγαίο, ΑΟΖ), η συνταγματική αποκαθήλωση της επικρατούσας θρησκείας και του χαρακτήρα της εθνικής Παιδείας, ο περιορισμός των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη, η αποδόμηση της οικογένειας, η ασύστολη λαθρομετανάστευση, η  αρπαγή ελληνικών ιδιοκτησιών από ξένα “funds”, αγνώστων μετόχων.

Αγωνιζόμαστε παράλληλα για καλύτερη ποιότητα δημοκρατίας, με διάκριση των εξουσιών. Η δικαιοσύνη, οι ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας, η δημόσια διοίκηση, πρέπει να πάψουν να γίνονται αντικείμενο πελατειακών σχέσεων. Η φίμωση της αντίθετης άποψης είναι μέγα ζήτημα, η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη σε ελευθερία λόγου και 107η παγκοσμίως, κάτω από χώρες με δικτατορικά καθεστώτα, με δημοσιογράφους να δολοφονούνται και να απειλούνται. Αυτά είναι οι παθογένειες της κομματοκρατίας την οποία πολεμούμε.

Όλοι μαζί στις κάλπες λοιπόν την Κυριακή. Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα παντού, ότι ο Ελληνισμός θέλει να αντισταθεί στην εθνική υποτέλεια και στον κοινωνικό εκφυλισμό με όλες του τις δυνάμεις. Στις 25 Ιουνίου θα είμαστε νικητές και από τις 26 Ιουνίου θα είμαστε η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση, όπως είδαμε να γίνεται όλη την προεκλογική περίοδο, αφού η Νέα Δημοκρατία σε εμάς έστρεψε περισσότερο τα βέλη της.

Αποκλειστική συνέντευξη στο Αντίβαροπηγή

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.